Инвестор.БГ придоби Imoti.net

Re: Инвестор.БГ придоби Imoti.net

Маги винаги е била умно момиче 🙂

11 годишен труд, който се е отблагодарил с 264 хил. лв. приходи за 2010 г. и ще продължи да се отблагодарява с 20% от колкото докарат + заплата
та около 500к поне би трябвало да са сменили собственика си

11 годишен труд, който се е отблагодарил с 264 хил. лв. приходи за 2010 г. и ще продължи да се отблагодарява с 20% от колкото докарат + заплата
та около 500к поне би трябвало да са сменили собственика си
Приходи и печалба са много различни неща 😛
А и този проект няма как да задмине imot.bg, просто няма кой да ги мръдне ...

Ако тези цифри са верни, тогава имот.бг със сигурност работи в милиони.

Иво, искаш да кажеш, че са й дали акции?
Не съм сигурен, но обикновено цените по подобни сделки се обявяват, заради борсата (пак не съм сигурен дали се изисква де).
Но не го изключвам като възможност... Към 31 декември 2010 - Инвестор.БГ има 148 хил. лв. кеш. Съмнявам се да са събрали стотици хиляди за шест месеца при непрекъснато нарастващи разходи, а просто не виждам как подобен сайт би се продал за 150 хил. лв.

От тази гледна точка и на фона на новината... не е невъзможно, но не го твърдя.

Добра сделка е и дори да не е взела пари, сега има достъп до голям рекламен пазар и до безплатна реклама.

Има ли кеш, няма ли кеш... те си знаят.
Моите впечатления са, че където Инвестор-а са е намесил нищо добро не е излезнало.
По принцип даже ми е все тая кой кой е купил. Мен хич не ме грей тяхната покупка.
Като вземат да купят facebook да ми call-нат.

Приходите на такъв вид сайт ги разбрахме.

Въпросът ми е колко разходи има?

Предполагам за заплати са най-големите разходи. Хостинг и наем на офис са ясни.

Някои малко по-запознат, ако може да каже, примерно, колко човека работят в екипа.

те май купуват само развити сайтове ... едва ли ще увеличат толкова много приходите ?

Не съм сигурен, но обикновено цените по подобни сделки се обявяват, заради борсата (пак не съм сигурен дали се изисква де).
При сделката с Аз медия поне пишат, че
Част от плащането по сделката е предвидено да бъде извършено в акции на Инвестор.БГ

Неофициално (може и да е официално, но при мен не е достигнало така): Преговаря се и с други сайтове. С цел да не се влияе по цените на другите (евентуално предстоящи сделки) се задържа обявяването на сумите по последните две.
Иначе са длъжни да ги обявят заради борсата и вероятно ще го направят след седмица-две.

Интересното при Аз медия, че купуват 100% от капитала на дружеството.
Дам, като преди това от дружеството ще се отделят като обособено предприятие другите сайтове (ако имат кадърни счетоводители де).

Back
Горе