Интересен казус за текста на линковете

KOBRETI

New member
ОК, твърди се, дори и Г съветват, че за да са ефективни линковете, трябвало да бъдат "естествени" и да не са еднакви...

Тогава, аджеба, защо Г бомбите сработват, след като са със 100% еднакъв анкор текст?

И щом бомбите сработват, има ли смисъл да се напрягаме чак толкова да мислим различни текстове?

Re: Интересен казус за текста на линковете

Гугъл бомбите обикновено не са в конкурентни ниши. Трябва да се напрягаме ако създаваме големи количества за кратко време, защото има вероятност да не се задържим дълго след добро класиране 🙂

Гугъл бомбите като цяло се прицелват в известни сайтове, които имат и много други линкове, освен тези свързани с бомбата, затова не може да се говори за 100% еднакви линкове 🙂

По темата за еднаквите линкове - getins.bg е оптимизиран с 99% идентични анкор текстове и нищо не му пречи (засега) да е първи в серпа.

Гугъл бомбите като цяло се прицелват в известни сайтове, които имат и много други линкове, освен тези свързани с бомбата, затова не може да се говори за 100% еднакви линкове 🙂

Съгласен съм. Зависи от пропорцията/процента/разнообразието линкове.

Чел съм, че като се почва с оптимизацията не е проблем да се почне с един текст, но с развитието на сайта трябва да разнообразиш. Всяка ниша си има под-ниши и е в твой интерес да хванеш и тях.

Аз защо си мисля че тези гугъл бомби не работят вече, и някаде бях чел че ако имаш линкове с "блаблабла" текст а на сайта ти няма "балблабла" в текста тези линкове не работят.
Мисля че това беше поправено след като се базикнаха с някой президент и излизаше за думата "shit"
Нали става въпрос за това или се бъркам

ако имаш линкове с "блаблабла" текст а на сайта ти няма "балблабла" в текста тези линкове не работят.

Това истина ли е? И какво се има предвид че не работят? Не носят тежест за блаблабла или не носят абсолютно никаква тежест, PR и каквото и да е било (все едно ги няма)?

Работят си бомбите 🙂 Напоследък си експериментирам с много 301 редиректи между сайтовете ми за млм и линковете с една дума бутат стабилно нагоре сайтове, дето тая дума не се среща въобще...

@nets 🙂 предполагам че си експериментирал и затова ще приема че си прав. Аз няма как да съм експериментирал затова попрочитам разни работи.
В случаят с сайта на Гоце - всеки може да види че там има текст който може да се индексира.
Аз не съм видял потвърждение на обратното затова си го твърдя, за "click here" примера - правете разлика между сайт и страница.

Back
Горе