Каква сметка ползвате и колко плащате?

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.

Искам да си направя сметка и да мога да правя следните неща:
  • пращане пари по интернет на друга сметка
  • теглене от банкомат
  • теглене и плащане с PayPal
Тоест предполагам ми трябват карта Visa Electron и сметка с електронно банкиране.

Та какви са вашите сметки, към коя банка, колко ви струва общо годишно всичко това, картата кредитна или дебитна трябва да е, в каква валута да е сметката и фирмена ли е или на физическо лице. Аз искам сметка на физическо лице, понеже нямам фирма. Ще ми направят ли някакъв проблем ако примерно други фирми ми превеждат пари? Аз ще си ги декларирам доходите като физическо лице. Предпочитам ДСК, ако някои ползва гореспоменатите услуги там, да пише как стоят нещата. И другите да пишат също 😉

Поздрави.

пс
смятам да се обърна и към банката, но реших първо да се подготвя малко, като почерпя важна информация от вас 😉

Последно редактирано:
Re: Каква сметка ползвате и колко плащате?

Значи имам Visa Electron (това си е дебитна карта) на ДСК вързана към сметка в евро. За PayPal няма проблеми (обаче съм трансферирал малки суми, за по-големи не знам) ОБАЧЕ примерно за epay не става. Обяснението на ДСК е, че Electron-а е един вид супер базова карта и за онлайн плащания трябва нещо "more secure". За целта имат една Virtual Visa, която по техните думи е специално за онлайн операции.

От онлайн банкирането на ДСК не мога да се оплача. Всички операции, които съм правил досега, са се отразявали в реално време без забавяне.

Моята Visa Electron е от CCb. Нищо не се плаща по нея. Има електронно банкиране, може да се ползва в Paypal за плащане и получаване. Не може да се ползва в GoDaddy обаче...

Благодаря ви, но моля споделете и най-важното. Колко ви струва и физическо лице ли сте или на фирма?

Аз гледах едни такси в сайта на ДСК, там пише за частни лица 10 лева на месец, а за физически беше 1,4 лв. Но все пак вие кажете как е при вас.

Аз съм в следната ситуация, която досега ми върши перфектна работа:
1.Имам Дебитна Карта (Маестро) в Булбанк и е вързана с левова сметка. Използвам я в epay за плащане на сметки и всякакви плащания на територията на БГ
2.Към същата сметка имам Visa Electron (дебитна) свързана в Paypal и я използвам за пазаруване от Ebay, плащане на хостинг, домейни и т.н.
3.Няма месечни, годишни и т.н. такси

Аз съм към ПИБ за физическото лице 🙂 и също ми е безплатно. Въпреки, че трябваше да има такса за разплащателна сметка, за банкиране и за получаване на картите. Номера там изглежда е да ги прекараш през виртуалния им клон, иначе взимат такси.

П.П. Виза електрон на ПИБ работи в epay/paypal/godaddy и други сайтове.

Последно редактирано:

Според мен, най-голямата оферта за карта която може да се използва навсякъде за разплащане в нета - Paypal, ebay, и всякакви електронни магазини е дебитна карта Visa Classic от Райфайзен банк. Ако сметката ви е в евро има 5 евро неснежим остатък и 5 евро годишна такса. Разглеждал съм се за такива карти и това ми се струва най-добрия вариант. Вече 2-ра година е имам тази карта и до сега проблем съм нямал 🙂

П.П. Виза електрон на ПИБ работи в epay/paypal/godaddy и други сайтове.
Само, дето взимат един процент за получаване по номер на карта, нещо което ти казват постфактум.

Моята карта е международна дебитна "Виза" с електронно банкиране към Fibank. Може да се използва в Paypal. Не плащам никакви такси.

Само, дето взимат един процент за получаване по номер на карта, нещо което ти казват постфактум.

По номер на карта? Аз получавам по номер на разплащателна сметка и не съм забелязал да ми взимат един процент, или се лъжа?

Аз ползвам JewS verified paypal с карта от там и с БГ адрес.

Всички псевдо услуги за дебитни карти в БГ са от тъпи, по-тъпи.

Ако тегля пари от банкомат например с тая карта ми взима по-малко комисионна от колкото българска карта 🙂

По номер на карта? Аз получавам по номер на разплащателна сметка и не съм забелязал да ми взимат един процент, или се лъжа?
Да, има два начина за получаване на пари: по номер на сметка и по номер на карта (когато си дръпаш парите от ПП, например). Във втория случай взимат 1%. Тествано наскоро.

Във втория случай взимат 1%. Тествано наскоро.

Така е. То си го пише като пращаш пари.

Да, има два начина за получаване на пари: по номер на сметка и по номер на карта (когато си дръпаш парите от ПП, например). Във втория случай взимат 1%. Тествано наскоро.

хмм. Много лошо. Коя карта не взима пари при превод от PayPal ? Или поне да не е процент?

Коя карта не взима пари при превод от PayPal ? Или поне да не е процент?

Ако ползваш карта и плащаш през ПП, взимат винаги пари.

Ако ползваш банкова сметка не взимат.

Free when the money comes from PayPal balance or bank account.

3.4% + €0.35 EUR

when the money comes from a debit or credit card or PayPal Credit

(the sender decides who pays this fee).

Изчетох голяма част от глупостите които повечето от вас са писали.
С две думи не казвам , че разбирам много от карти , но....
ЦКБ - Виса Електрон - Няма никакви такси , никакви % не взима
при получаване на пари - Моята Виса Електрон съм я верифицирал в
Епай , ПайПал , МъниБукърс и Нетеллер , купувал съм с нея домейни от
Godaddy и други сайтове и никога не съм имал проблеми....
Ако не вярвате може да се разровите в сайта им и да проверите
защото виждам има много некомпетентни мнения които са подвеждащи
нищо лично... успех ви желая

Сега до тук разбрах следното:

Ако ПОЛУЧАВАМ пари от PAYPAL по НОМЕР на ДЕБИТНА КАРТА от ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА - плащам 1%

Ако ДАВАМ пари от PAYPAL НЕ плащам такса ако: има пари в него, взима парито от БАНКОВА СМЕТКА

Ако ДАВАМ пари от PAYPAL плащам 3.4% + 0.34 евро такса.

Сега остава въпросите ми:

Как да ПОЛУЧАВАМ пари БЕЗ да плащам?

Back
Горе