Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
Аз затова питах блог ли използва, защото съм почти сигурен, че са му пуснали някой exploit.Забравили сте да споменете най-често срещания начин за хакване на сайтовете, който е с sql инжексии, обикновено такъв достъп се добива от зле написани модулу към контент мениджмънт системите и обикновено целта е да се вкарат линкове с цел SEO най-често за виагра сайтове или да се зарази сайта с вирус. Мен лично на 2 пъти са ме хаквали по този начин и вече инсталирам само добре подържани модули и задължително упдейтвам.
Не знам нещо, което опен офиса да не прави като уърда, но... Линукс позволява две паралелни ОС - Уин и Линукс и като работиш с уеб приложения, банкови такива и всичко. което е нужно да е сигурно, ползваш Линукса, за другите неща - Уин-а. Аз изобщо бих се отказал от уина, но при подаване на ДДС декларация сайтът на НАП ми иска едни ActiveX контроли и засега се налага да ползвам и двете.Опитах се да ползвам линукс (убунту) но някак си не се разбрахме. Един клиенти ми направи забележка, че за парите които плаща заслужавал по-кадърни на вънчен вид презентации. Не си го изкарвам на опън офис, ама всички знаем как е.
А освен криптирането и личния компютър има поддържате ли други защити? Мен преди време ми бяха хакнали един блог, изчезна цялото съдържание. Сигурно ме гони някаква адска параноя, обаче бях писал един доста негативен коментар за една уеб дизайн агенция и няколко часа след това го нямаше.
А това с домашния комп не ми е хрумвало че мога да кача вирус. Опитах се да ползвам линукс (убунту) но някак си не се разбрахме. Един клиенти ми направи забележка, че за парите които плаща заслужавал по-кадърни на вънчен вид презентации. Не си го изкарвам на опън офис, ама всички знаем как е.
Подготвям сега един блог и мислех за него да направя някакъв бекъп. Не знам къде и как. Преди около година бяха свалили www.smashingmagazine.com , тогава го качиха обратно за половин ден, казаха че си имат изцяло паралелен сървър. Доста впечетляващо, за моята неграмотна душа 🙂
С това трябваше да започнеш - Wordpress. Използвай винаги най-новата версия и спри разреши достъпа до wp-admin папката само от твоето IP. За друга защита аз не се сещам.Мерси на ivo.apostolov и bgkulinar за инфото. Предполагам, че пробива е станал през Wordpress. Има ли някакъв плъгин, който да защитава надеждно?
По-често ще трябва да правя бекъп, за да може да си възстановявам данните вместо да ровя в 100+ файла и да почиствам разни скриптове.
Сега съм с Федора и на компа и на лаптопа. Като инсталираш федората, можеш да укажеш дали тя да се зарежда по подразбиране или other т.е. Вина. Убунтото не помня дали можеше да се избира. Един съвет, като избираш при инсталацията, избери бут лоудъра на Линукса и го направи 512 МБ минимум, за да нямаш проблем с ъпгрейда на Федората към по-горни версии. Освне това папка home, там където ще са ти my documents 🙂, го сложи на отделен партишън. Ами това от мен.Самото убунту работеше добре, и компа беше по-бърз с него. Ако някой ми каже как в тоя началния екран GRUB където избираш коя операционна система да бутва, да си променя реда и да сложа уиндоуса отогре, ще си инсталирам пак линукса. Ти коя дистрибуция на линукс иначе ползваш ?
С това трябваше да започнеш - Wordpress. Използвай винаги най-новата версия и спри разреши достъпа до wp-admin папката само от твоето IP. За друга защита аз не се сещам.
Използването на последна версия на WordPress, повярвай ми, не помага против атаки. Пълно ограничаване на wp-admin + много молитви засега удържат положението 🙂
С това трябваше да започнеш - Wordpress. Използвай винаги най-новата версия и спри разреши достъпа до wp-admin папката само от твоето IP. За друга защита аз не се сещам.
Откъде се разрешава достъпа до определена папка само от моето IP? От Cpanel-a става ли?
Откъде се разрешава достъпа до определена папка само от моето IP? От Cpanel-a става ли?
s1yf0x - Мерси, затворих го от моето IP само да се бърка.
@azsym - база данни не ми трябва всеки ден, защото не променям всеки ден информацията. Достатъчно ми е веднъж месечно. През Cpanel-a се прави за секунди.
Точно затова говоря, дърпам си архив при мен на диска. Става от Cpanel-a , да.