Ключова дума = точен домейн, скоро не!?

За: Ключова дума = точен домейн, скоро не!?

Интересна статия... ама т'ва ако се случи ще е адски глупаво. Какво правят хората с exact match на фирмени домейни? И изобщо на всякакви хубави домейни с екзакт мач?
Нека да решават проблема без да се намесват така грубо в бизнеса. Логично е ако правиш килими да си регистрираш kilimi.com, а не - pravqkilimi.com. Просто елементарно. И сега ако напраскат някакви забрани или ограничения... и айде... СЕРП-а ще добие съвсем различен вид.

Интересно мислене 🙂 Обаче ако имаш сериозен бизнес или план за такъв (2+ години), който включва налагането на бранд, какво правим ако бранда не е "Килими", а примерно... "Персио"? В рекламите ще трябва да се казва ясно, че сайтът на бранда е kilimi.com, а не persio.com/bg? Ще изпотрошиш криви пари, само за да се опитваш да набиеш в канчето на хората, че името на домейна на бранда... не е името на бранда.

В Google.com от няколко месеца наблюдавам, че ботът третира домейните с имена на брандове доста "по-снизходително". Засега стигам до изводите, че е по-добре да се ползва бранд за домейн както за Local SEO, така и за Organic.

Последно редактирано:

Засега стигам до изводите, че е по-добре да се ползва бранд за домейн както за Local SEO, така и за Organic.
Я, обясни на по-ппростите като нас, каква е разликата между Local SEO и Organic 8).

Re: За: Ключова дума = точен домейн, скоро не!?

Re: За: Ключова дума = точен домейн, скоро не!?

В Google.com от няколко месеца наблюдавам, че ботът третира домейните с имена на брандове доста "по-снизходително". Засега стигам до изводите, че е по-добре да се ползва бранд за домейн както за Local SEO, така и за Organic.

На мен ще ми е много интересно да посочиш 3-4 примера, които си наблюдавал де, за да стигнеш до тия изводи. :wink:

При мен ситуацията е такава, че избрах ключова дума.com за фирмен сайт. От 1-месец насам постояно сменя позициите и то доста подскача. Сега го наблюдавам вече 4-ти ден се е забил на 28-ма позиция пък ще видим...

Local и Organic (не са микснати)
local-organic.jpg

Еее, супер система за снимки има - колко "голяма" снимка изкара направо...

rblhtv.png

Последно редактирано:

Еххх, мислех, че последния мой отговор в темите мога да си го редактирам, с цел да го допълвам. В случая ще се наложи да попиша доста, а имам по 1-2 часа свободни на ден. Явно ще го разбирам на отделни постове.

За момента мога да дам няколко линка към мой материал, свързан с темата:
http://seoptimizacia.com/optimizacia-za-lokalno-tarsene-google-places-local-seo-1.seo
http://seoptimizacia.com/optimizacia-lokalno-tarsene-google-places-local-2.seo
http://seoptimizacia.com/optimizaci...rsene-v-google-places-local-seo-v-chast-3.seo

Ще се опитам да подготвя и читав материал за форума, с добре подбрани примери. Надявам се до 1-2 седмици да съм готов с него, стига да ми остане време.

Re: Ключова дума = точен домейн, скоро не!?

Само не разбрах защо набутахте Local и Organic в тая тема. Явно някои заучени думички навсякъде могат да се ползват.
Иначе, брандирането е предпочитано то самия Google. Като цяло за всяка фирма така или иначе е по-добре да си има собствена марка и да си я развива. Гледната точка на google беше обяснена от Matt Cutts в едно от видиата в webmaster central. Според него са получавали оплаквания, че много от ключовите думи са заети и това убива малките стартиращи бизнеси. За това той заяви че показателите, свързани с ключови думи в домейна са намалени и тенденцията е да се брандира собствена марка.
Един мой познат преди четири години си регистрира два .бг домейна, по неговото хоби, от една дума и до ден днешен не е сложил сайтове. Така и ще си изгният.

Re: Ключова дума = точен домейн, скоро не!?

Ако цялата история завърши с хубав край, т.е. ако премахнат тези домайни, то това ще ги освободи от бремето което носят да бъдат exact match и собствениците им ще трябва да ги продадат за да им дадат шанс да пробият наново. Все пак тяхната цена като лесно запонящи се домайни няма как да се измени.

Back
Горе