SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Мнения и препоръки за PointDebate

spg

New member
Здравейте,

Бих искал да ви представя сайта, върху който работя от известно време: http://bg.pointdebate.net/ (Има и версия на английски на http://pointdebate.net/ )
Сайтът най-лесно бих могъл да опиша като нещо средно между социална мрежа и форум. Главната му цел е да се разискват въпроси с 2 противоположни основни отговова. Например трябва ли да се строи втора джамия в София?
Освен общите забележки и коментари ме интересува най-вече това, което предполагам стои като основен проблем пред всички подобни сайтове в началото на съществуването им - как да се привлекат повече потребители? Също ако някой има опит или знания как могат да се намерят инвеститори за подобен тип проекти в България ще се радвам да сподели.

Поздрави,
Стелиян
 
Re: Мнения и препоръки за PointDebate

Сайта на визия е много готин поне за мен, аз си падам по семплите дизайни :)

Но като идея не мога да кажа дали си струва, лично аз никога не бих използвал подобен сайт. Има нещо различно, но в крайна сметка нищо ново от сайтовете за новини или форуми, където под всяка новина може да изкажеш мнение или да участваш в анкета.
 
Re: Мнения и препоръки за PointDebate

Според мен в началото преди мненията трябва да има кратка статия, която накратко да описва въпроса, същината на дилемата, и прочие. Например, преди мненията по темата "Ще падне ли Кадафи", може с няколко думи да се припомни хронологията на събитията, и прочие. Просто така повече ще се заинтригувам.

Може примерно да се въведе система за най-убедителен коментатор. Човек винаги се радва, ако победи в даден спор.
 
Re: Мнения и препоръки за PointDebate

Благодаря за мненията.
@ivo.apostolov FB коментари биха ограничили много сайта като фукнционалност - първо няма да мога да ги форматирам по никакъв начин, включително налияво или надясно, а и коментарите отиват в базата на ФБ, а не в моята и няма да мога да ги докопам лесно, а ми трябват за разни неща - например търсенето, изпращането на email нотификации при различни събития и т.н. Това което съм направил, на потребител, който не е логнат в сайта, но е логнат във FB, да се показва textarea, в която да пише по темата, а FB login да му се отваря, когато натисне post бутона. Малко е гадно това, може би малко изнудваческо дори, но съм виждал и по-гадни неща.

@redkit, Мерси за дизайна. Това е единственото нещо, което не съм правил в сайта и точно то ще ти хареса :)
Колкото за това кой би участвал и кой не - не се целя в 100% покритие. Сайтът наистина не се различва фундаментално от форум (макар според мен да имa благинки, които отсъстват от традиционните форуми), но за всеки влак си има пътници. Хората все още пишат по форуми, включително и ти.

@ivan1551,
Аз също съм си мислил, че е хубаво след въпроса/темата да има нещо като статия или някакво допълнително разяснение по темата. Темите обаче се създават от потребителите, а не само от мен и не бих могъл да искам от всеки потребител да пише цяла статия, за това попълването на съответното поле няма да е задължително. Друга причина поради, която не съм го направил до сега е, че ме е било страх създателят на темата да не наклони много нещата към едно от двете мнения, но това май е неизбежно и може би не толкова лошо, така че тази идея ще я включа за някоя от следващите итерации.
Има система за оценяване на коментари. Оценката на коментар се показва горе вдясно на мнението. Бутончетата за оценка (+ и -) се показват само на логнати потребители при hover върху мнението за да не се натрапват. Може би е добре по-убедителните коментари да се отличават по някакъв начин от оснтаналите - например както в dnevnik.bg най-харесваните коментари са с оранжев background. И това ще трябва да го помисля.
 
Re: Мнения и препоръки за PointDebate

Да се похваля, че вече над 1000 човека харесват сайта във ФейсБук. #milestone :)
 

Горе