Мога ли да регистрирам .БГ домейн от Чужбина

Re: Мога ли да регистрирам .БГ домейн от Чужбина

Или да си изпратиш документите по пощата. Както настояват да правят всички чуждестранни лица и компании.

Ако си извън Европейския Съюз, трябва ти субект в ЕС да ти бъде лице за административни контакти. Разбира се, ако си български гражданин и в Китай да живееш, това не ти е нужно 🙂

Аз съм в Германия - Берлин и съм Български гражданин.

Значи за да регистрирам домейна е нужно само да си сканирам личната карта ????, и да си платя разбира се ?

Най-напред си попълни заявка, онлайн на https://www.register.bg. След това ще получиш от регистъра подписан PDF (който е заявката ти), заверена от регистъра. Заедно с това, ще получиш и e-mail с линк, с който може да запазиш името за 30 дни (иначе се пази само един ден). Докато си уредиш документацията. Какво точно да изпратиш е описано подробно в Общите Условия.

За да регистрирам един .БГ домейн е нужно да отида до посолството защото това че съм пратил копие на личната карта не е достатъчно за нашите страхотни РЕГИСТРАНТИ.

Бахти излагацията, бахти правилата. Голямо чудо голяма работа, е това да вземеш един скапан .БГ домейн.

nullsoft, май вече от личен опит говориш/пишеш. За което те съжалявам, но така си е ... Made in Bulgaria - the original 😀

Има си правила, айде стига сте ги плюли. Електронен подпис е достатъчно. На мен пък ми харесва реда а и имам доста регнати бг домейни.

Електронен подпис е достатъчно.
Може да е достатъчно, ама заръчах един домейн точно с ел.подпис и сега НЕ мога да го платя, защото трябвало да се потвърди. Е, нали съм с ел.подпис, какво да му потвърждавам?

Може да е достатъчно, ама заръчах един домейн точно с ел.подпис и сега НЕ мога да го платя, защото трябвало да се потвърди. Е, нали съм с ел.подпис, какво да му потвърждавам?

А де ?!?

Тия са една мутренска групировка, дето лази на всички по нервите. Ако има нормални правила аз поне 10 домейна ще регистрирам. Не съм видял нито една държава където да се регистрират подобни домейни. Мой приятел, който също не живее в България, се прибира и плати на едни момчета да му регистрират фирма и да му подготвят цялата документация. Докато тези са единствените които регистрират ще има стотици домейни maznakurjaliiskabanica.info преди да се появи български такъв.

За това вече съм съгласен, че е тъпо 😡

Излиза малко по скъпо, но си го регистрираш през ICN, и като имаш време и нерви и си в БГ си го прехвърляш.

Back
Горе