Може ли европейска фирма да ми вземе .bg?

Frik

New member
Може ли европейска фирма да ми вземе .bg домейн, ако не съм предоставил основание за регистрация?

Re: Може ли европейска фирма да ми вземе .bg?

Ако им се занимава и ако не са минали пет години от регистрацията.

Ако им се занимава и ако не са минали пет години от регистрацията.

А ако след регистрацията на домейна, регистрирам фирма с името на домейна, мога ли по някакъв начин да ги обвържа и да си защитя домейна?

А ако след регистрацията на домейна, регистрирам фирма с името на домейна, мога ли по някакъв начин да ги обвържа и да си защитя домейна?
Зависи къде е регистриран, принципно може ако ги изпревариш. За да ти се отговори правилно трябва да даваш повече информация, като задаваш въпроси.

Можеш да защитиш домейна и да не могат да ти го вземат, но могат чрез съдебна забрана да ти забранят да го ползваш. Това само при положение, че тяхната марка има покритие за България.

Можеш да защитиш домейна и да не могат да ти го вземат, но могат чрез съдебна забрана да ти забранят да го ползваш. Това само при положение, че тяхната марка има покритие за България.

Как да разбера дали има покритие?

Става дума, че името на домейна съвпада с имена на много фирми от гърция, италия и др. като те си ползват техните разширения... (не са една и съща фирма), та аз искам да си регистрирам същия домейн...

Back
Горе