Най-скъпите реклами в БГ

web3

New member
Знаете ли на коя тема са най-скъпите реклами от Адсенс в БЪЛГАРИЯ не в чужбина. До колкото съм чувал здраве и застраховки.... някой знае ли нещо по върпоса

Re: Най-скъпите реклами в БГ

Не съм сигурен, но бих заложил на имоти. Поне преди де три години беше така. Като цяло , здраве, продукти и още едно имаче, дето го забравих, правят 90 % от обема на адсесе. Информацията е от некакъв хвърчащ блог по спомен, така че може и да не е вярна

това е един много добър въпрос и аз се интересувам от отговора му Обаче той има контра въпрос Ако някой прави луди пари от някоя ниша дали ще ти каже и на теб коя е че да му вземеш част от тези пари ?

абе май в БГ няма 'здрави' ниши
ако нацелиш нещо с 10 цента на клик си велик

Има, има и на повече. Имам няколко сайта в който получавам кликове и по 20-30 цента, но нишите са прекалено малки. То в БГ всички ниши са малки, но пък в някои аудиторията направо по имена я знам 🙂

хамали 🙂
хамали, ама за сърча...не и кънтент рекламата 🙂 В момента за сърча е към 5 лв. на клик.

offtopic, за тоя мушмул дет ми лепна червената точка - да провери и тогава да дава определения. Амън от простаци и невежи!

Последно редактирано:

offtopic, за тоя идиот дет ми лепна червената точка - да провери и тогава да дава определения. Амън от простаци и невежи!

Без обиди към други членове на форума. Важи дори като си ядосан за червена репутация.

За България са евтини кликовете, предимно имам средно от 5-9 цента...но за навън преди 3 месеца имах клик от 8.42$, направо ме учуди...Забелязал съм че получавам много скъпи кликове от Англия и Канада...

А някой може ли да каже дали има наистина разлика между цената на клик за контент рекламата и цената на клик при search-a?

И ако има разлика - от къде може да се провери кое колко е? Ползвам adwords keyword tool-a за контент рекламите, дали важи и за търсенето?

Калине, току що тествах, 54 стотинки е за 1-3 позиция. Да не си объркал десетичната запетая. За да отиде на 5 лева трябва куолити скора ти да е на 0.

Пробно пуснах да видя за България кои са най-скъпите ниши.
Взех предложените от тук:
- застраховки
- хамали
- здраве
- недвижими имоти
и добавих от себе си и
- мебели
Най-скъпи се оказаха застраховките 🙂
bulins - над 5$ и каско - над 1$
След това са мебелите:
офис мебели и офис обзавеждане са над 1$.
Другите са средна хубост, като на 3-то място е "здравето"
На скриншотите се вижда ясно 🙂

Прикачени файлове

• capture_0.jpg
    capture_0.jpg
    52.4 KB · Преглеждания: 0
  • capture_1.jpg
    capture_1.jpg
    58.7 KB · Преглеждания: 0
  • capture_2.jpg
    capture_2.jpg
    51.2 KB · Преглеждания: 0
  • capture_3.jpg
    capture_3.jpg
    89.7 KB · Преглеждания: 0
  • capture_4.jpg
    capture_4.jpg
    54.2 KB · Преглеждания: 0

@SeoLab: Би ли споделил това с какво е генерирано?

според мен тия tool-ове не показват реално... лично мое мнение
Аз гледам adwords keyword tool-а и си показва съвсвем реално, но пак казвам, че за цената има значение и quality score на страницата и на рекламата.

според мен тия tool-ове не показват реално... лично мое мнение

И на какво е базирано това твое мнение?
Данните се взимат от Google AdWords, конкуренцията се взима от серп-а.
Можеш да провериш ръчно, като си Тома Неверни.
Когато не знаеш нещо, по-добре не го коментирай или си направи труда да провериш ръчно и да кажеш, "ето този ключ в адуордса е толкова, конкуренцията е такава, а при теб е толкова".
В противен случай, само флуд и нищо повече.

За цифрите в таблиците
- Частота - това е колко пъти се търси ключа, по данни на гугъл
- Конкуренция - документите в СЕРП-а според Гугъл
- Цена - цената се взима от гугъл адуродса
- KEI - това е коефициент на ефективност на ключа. Изчислява се по официална формула създадена от Sumantra Roy. Който иска да разбере как работи, ще я намери.
ефективноста се измерва в 4 групи
KEI до 10 — много слаби ключове, няма смисъл да се работи с тях
KEI от 10 до 100 — добри ключове
KEI от 100 до 400 — много добри ключове
KEI над 400 — това си е златна мина

Програмата струва 29$ (това е официалната цена)
Ако някой се интересува да се свърже с мен.
Ако се плаща с пейпал - 29$, ако се плаща с уебмъни 24$
За подробности пишете на лично или Кю-то

@SeoLab

Ок, само не ми е ясно, как тази програма стига до най-важния фактор, който формира цената за клик?

Без да си правил дълго време кампания по дадена ключова дума, няма как да твърдиш убедено, че за еди коя си дума цената на клик е $1 или $0.10. Ако ще и софтуер за $29 000 да си купил. За теб може да е долар, а за мен 10 цента. 😉

Мисля, че с такива прибързани изказвания единственото, което ще постигнеш е да си създадеш повече конкуренция. 🙂

http://spyfu.com/ дават ориентировъчна цена на клик и бюджет на рекламодателя. не знам от къде я теглят

seolab, моля отговори на ЛС

• Like
Реакции: biks

@SeoLab

Ок, само не ми е ясно, как тази програма стига до най-важния фактор, който формира цената за клик?

Без да си правил дълго време кампания по дадена ключова дума, няма как да твърдиш убедено, че за еди коя си дума цената на клик е $1 или $0.10. Ако ще и софтуер за $29 000 да си купил. За теб може да е долар, а за мен 10 цента. 😉

Мисля, че с такива прибързани изказвания единственото, което ще постигнеш е да си създадеш повече конкуренция. 🙂

Цената се взима от Гугъл и нищо не се измисля.
Взима това което има там, ако го няма, то няма и данни.
Може да се провери много лесно, на ръка.
То е ясно, че клиент може да постави и 10$ и 10 цента, но в адуордса все пак си има статистика на която можеш да се опреш.

Разбира се, че в реалноста нещата понякога са по-различни, но този тул служи единственно за определяне на нишата и нищо повече.
Полезен е за тези които правят сайтове MFA.
Напарсил си 1000 ключа, избрал си тези с най-малка конкуренция, на приемливи за теб цени и клепаш сателити в тези ниши.

Подбора на ключа е единият от най-важните моменти, ако не и най-важният за този вид сайтове.

Back
Горе