SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Национален Протест на 14.01.09

Re: Национален Протест на 14.01.09

Sammy, бате пусни секция Оплакване от държави :)
Европейската Комисия ще се впечатли
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Раздели и с под секции Оплаквания от Едикой си
и слагай разни личности
Е пича по-горе се оплаква примерно от Вальо Топлото, някой друг може да си го псува и да му олеква.
Въпреки че няма лошо да си движиш популяризацията и само с бизнеса.
Ако искаш пък направи anti-bulgaria.coom
(хах бахти партиотичното звучи, а)

лека от мен
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Колко простичко звучи, а ?

ЗЗД, Чл. 45. Всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму. Във всички случаи на непозволено увреждане вината се предполага до доказване на противното.
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Radev този пост на Огин разбра ли го, или трябва да ти го преведем. Equilibrium.. добър, даже много добър филм (един от любумите ми е), Но оригинала е друг. Прочети 1984. Но надали ще ти е интересно... не е като Equilibrium. Държавата само ние можем да си я оправим, Крисчън Бейл е зает ся с Термнатор 4 и надали ще има време да намине и да им срита задниците...
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Хайде и аз да се изкажа. През първите години на демокрация (някой от вас не са били родени) съм ходил по митинги, стачкувал съм, гладувал съм (не гладна стачка, нямаше какво да се купи) и защо? За тоя дето духа. С протести не става. Прав е Радев, че по-добре да научиш някой да си хвърли фаса в кошчето, да почисти снега пред къщата си, да си плати данъците, отколкото да викаш за този дето духа. Миналата година имаше протест срещу ДС 2.0 и какво? Да не се промениха нещата?
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Когато стачкувате трябва да имате позиция, в случея искате газ ... ами България неможе да направи нищо по въпроса ... това са стари неуредени политически интереси зареди една война ... така, че замислете се какъв е смисъла от протеста.
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

За 20 години, приятели, нищо не се промени! Все още тъпчем на едно място. Този т.нар преход по нищо не се различава от 45те години комунизъм преди това. Искам промяна! Искаме промяна, искаме действия, искаме резултати... веднага!
Дори и да не виждате смисъл, подкрепете ни, защото така прави един истински народ, съпричастността е нещото, което превръща едно племе в народ. Не бъдете овце! На 14.01.2009 всички заедно!
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

Когато стачкувате трябва да имате позиция, в случея искате газ ... ами България неможе да направи нищо по въпроса ... това са стари неуредени политически интереси зареди една война ... така, че замислете се какъв е смисъла от протеста.

Младеж, не протестираме заради газа. Прочети последния ми пост в блога ми - threeears blogspot com
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

а какво стана с легализирането на протеста. Лиценс ще взимате ли от кмета?
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

bgkulinar : странното е че по тия времена и аз съм правил същото като теб и въпреки това смятам че и в БГ протестите имат сериозен ефект. Само си спомни Виденов, който също не искаше да си ходи. Що се отнася до началото на демокрацията ... спомняше ли си какви искания имаше тогава ? Кое от тях според теб отдавна не е факт ?
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Ако с протести не става, как ще стане? Аз не виждам друга алтернатива.
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Що се отнася до началото на демокрацията ... спомняше ли си какви искания имаше тогава ? Кое от тях според теб отдавна не е факт ?

45 години стигат!
Сполука за България!

:rolleyes:
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Ако с протести не става, как ще стане? Аз не виждам друга алтернатива.

има няколко типа общуване между хората:
- спорове, в които всеки иска да наложи мнение на другия, докато накрая се стига до лични нападки към опонента и проблема се забравя (например бадьо ми казва, че съм лапе а после ме параща да чета 1984-та и забаравя за какво говорихме)

- спорове, в които опонентите са наясно, че трябва съвместно да търсят градивно решение на проблема (например посланници се събират и културно "спорят" за някакви неща, накрая се взимат някакви решения и компромиси)

- спорове, в които никой не е наясно с никой, но и няма значение дали някой ще си наложи мнението

- налагане на мнение, в което някой е силно убеден в нещо и много му се иска нещо и иска то да стане, няма значение как и на каква цена (но после ще му е кофти ако стане гражданска война и убият баща му примерно по балканите е често срещано явление, но си е валидно за навсякъде)

- доброволно целенасочено събиране на група хора с общи или сходни интереси, които имат за цел да открият съвместен начин да подобрят нещо (идея, положение, света, секса...сеено). тия неща стават най-вече в по-големи мащаби от организации хуманитарни и прочие привидно яки лъскави кампании. Идеята я схванахте иначе. Но се практикува и от обикновени хора е ежедневието и бита.

- воини (политически, икономически причини, стремеж за власт, религиозн воини, граждански войни, някой прави протест, друг не иска да си дава правителството и т.н.)

- битови скандали (често има един активен скандалджия, мъжа или жената и прави скандали на другия, пасивния, които поема). Обикновено скандалджията е разочарован от света, ежедневието си, партньора си (но най-често от себе си и проектира проблемите върху външни фактори).

- битови лафове моабети. те са като споровете, в които няма значение за какво се спори и кой ще надспори. просто лаф моабед, без позиции, мнения, идеи

и сигурно още няколко разновидности на междучовешките отношения

За 10 000 години човешка история някой от типовете са се показали като много по-успешни от други и са водели до промени и подобрения. Другите или са влошавали или са водели човечеството до тъпчене на едно място и допълнително вмирисване.


....

Така че всеки може да види много много различни начини за действие за различни неща, въпроса е дали може да бъде гъвкав и да маневрира своето отношение и тип на поведение и общуване.
И най-важното да вижда причините и следствията от всеки един тип.

тва е, изсрах си писанката ко е чел някой случайно...
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

... спомняше ли си какви искания имаше тогава ? Кое от тях според теб отдавна не е факт ?
Спомням си, че не емигрирах само защото вярвах, че нещо се промени. Вместо комунистите, дойдоха... комунисти, пребоядисани като демократи. България така и нямаше своите дългокоси, брадясали гневни студенти.

Колкото до Виденов. да, дойде Костов, а с него Сапио, Олимп, Сибанк, мистър 10% и куп незавършени сделки: БТК, Нефтохим...., РМД-та (демократичен заместник на студентските кооперации) и още куп безумия. Мерси аз казвам на так'ваз демокрация.

И аз не знам каква е целта на протеста, но след като няма кой да свърши това, за което се протестира, не виждам какъв е смисълът.

Към сочещите Гърция и Франция - Франция заради 35 часовата работна седмица е затънала в дългове, които познайте кой ще ги плаща. В Гърция освен, че келешите нанесоха сериозни щети на икономиката какво постигнаха? Върнаха ли живота на убитото момче? Донесоха ли покой на семейството му? Факт е, полицай е извършил грешка, но затова си има правосъдна система, протестите не вършат работа.
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Radev този пост на Огин разбра ли го, или трябва да ти го преведем.

бих бил благодарен ако ми го преведеш
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Аз не искам Газ. Протеста е насро4ен преди да ни спрат кран4ето ... Радев, аз доста добре съм иложил в предния пост за какво протестирам. По тези въпроси няма комуникация с правителството. Диалога е нулев. Редно ли е според теб Станишев да посреща делегацията която му връ4и над 1 милион подписа за оставката на правителството с репликата "Здравейте циркаджий" ? Кажи ми честно.. Аз смятам че само за тази реплика Станишев ТРЯБВАШЕ даси подаде отставката.

Редно ли е да се застрояват природни паркове, и резервати ? Редно ли е да се заобикалят законите за "свои хора" или така наречените "highest bidders"

Пишеш за диалог и да се седне да се предложат конструктивни решения.

Какво стана с учителите ? Диалог имаше, 2 месеца диалог. Какво стана ? Нищо.. 2 месеца децата не ходиха на училище... ама кой от Вас излезна да ги подкрепи ? Никой сигурно...

Радев разсъждаваш наивно. По принцип в последния си пост ти прав на 100% но това най вероятно може да стане в някоя Утопия (бтв доbра книга) но не и тук.

Мога да почна на дълго и на широко да споделям конструктивни решения, като например намаляване на данъците с цел да се изкарат от сивата икономика сигурно 75% от фирмите - това би наляло жестоки приходи в бюджета; Подсилване и субсидиране на българското производство (предполагам на тези години точно скоро си минал по История по подровно политиката на Стамболов); Реформи във здравеопазването, транспорта, образованието... Неща за което все няма време и пари а те са най-важните. Също смятам че трябва референдумите да се популяризират. И със сигурност не искам депутатите да взимат 1000 лева коледни премии, при положение че няколко дена преди това са гласували за държавните предприятия, че няма достатъчно финансов ресурс за 13та заплата.

Искам и в Петък (ден на парламентарен контрол) Залата в парламента да не е празна !!!!! Ние им плащаме да ходят на работа, не да ги няма. Искам и да не си купуват нови мерцедеси всеки месец.

Ако според теб това не е конструктивно и се примиряваш със ситуацията - ок. Но диалог с хора които не слушат, и когато им говориш ти се смеят.. как да стане...

Като не слушат - да си ходят. Ще дойдат следващите лекета - И ТЯХ ЩЕ СВАЛИМ, или по-следващите ЩЕ СВАЛИМ, докато не се разбере че това не е трамвай а държава, с хора в нея. ТОВА НИЕ ТРЯБВА ДА СИ ГО ИЗВОЮВАМЕ.

И Виденов не слущаше и си отиде. Жалко че на хората им писна 20 години да се борят. Но истината е че се борихме тези 20 години за нещо само 1 път, и това беше 97ма година. Всички други митинги бяха бошлав работа.. нещата там бяха уредени и наредени предварително... Но 97ма не. Не може за 20 години само 1 път народа да изрази мнението си като хората...

Няма да продължавам. Разбирам и кулинара, и той е прав. Все един дол дренки са, но това означава ли да ги оставяме и да не забелязваме ?

П.С. Искам за газта само да вмъкна, че доста я споменавате. ТЯ НЕ Е причина за протеста. Но със сигурност сегашната ни ситуация, е следствие от некадърната енергийна политика която имаме. Коя друга страна е на 100% зависима от един доставчик ? Това кадърно ли е ? За 8 години БСП (2 мандата) не решиха проблема, а даже савсем ни направиха зависими от Русия. Защо ? С каква цел Овчаров подписа този анти-български договор. Или според вас не е анти български. Споразомението си е Про-Руско... Така че да не споменаваме ГАЗта..
 
Последно редактирано:
Re: Национален Протест на 14.01.09

bgkulinar : и аз затова не емигрирах - защото вярвах и все още вярвам. Само че ако не си го направим сами - няма кой да ни го направи. Когато една власт няма страх от народа си - се самозабравя. Ако по-често им припомняме кой всъщност е важният, вярвам че много неща биха били различни у нас.

А това че аз и ти не сме успели да променим нещата не значи, че поколението след нас няма да успее. Може би те не искат да са послушни овце и само да си плащат данъците ?

Много бързо се примирихме с тебе май ... или пък сме твърде остарели за барикадите :)
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

bgkulinar : и аз затова не емигрирах - защото вярвах и все още вярвам. Само че ако не си го направим сами - няма кой да ни го направи. Когато една власт няма страх от народа си - се самозабравя. Ако по-често им припомняме кой всъщност е важният, вярвам че много неща биха били различни у нас.

А това че аз и ти не сме успели да променим нещата не значи, че поколението след нас няма да успее. Може би те не искат да са послушни овце и само да си плащат данъците ?

нямам какво да добавя :)

Много бързо се примирихме с тебе май ... или пък сме твърде остарели за барикадите :)

И това е така.. НО ако не се променят нещата (ако не ги променим) деца в тази държава няма да гледам !!!!
 
Re: Национален Протест на 14.01.09

Сега... за да не многословнича с локуми:
За всаички тия неща си много прав
  • според мен обаче политиците не са последното стъпало във хранителната верига, поне не и БГ политиците
  • всички неща, които изреди са кофти, нормално е да изскаш възмездие, ще е ненормално ако не искаш
  • законодателството се върти така, че да е такова положението
  • и т.н.


аз:
  • не съм толкова компетентен и наясно с политическите въпроси
  • не съм фен да подкрепям протести, защото накрая ченгетата пребиват всички смели пичове
  • едно време е имало възстания, но сега като че ли по-малко ни се мре
  • според това, което виждам наоколо, простестите не помагат много

какво бих посъветвал:
  • хората, които не са наясно с протести, да вършат нещата, които умеят. Например бгкулинар се сеща за снега отвън. Ако не е сила в политиката или протестоорганизирането, може обаче с успех да пропогандира хората да си чистят снега или да си хвърлят боклуците където трябва. онзи ден паднах и за малко не си счупих гръбнака. Каквато и партия да е на власт, боклуците все ще се изхрърлят през терасите. Досега никой не е протестиарал срещу това
  • аз не мога да подкрепям протести, защото не знам как и нямам тая сила. Мога други неща да правя за хората и ги правя

тези, които сега се сменят в правителството едни след други казваш, че ще се сменят пак и пак и пак. На каква цена? Като първо трябва да се смени полицията. Даже не трябва да се смени, а не знам какво. Защото винаги ще ни бият.
Тези, които бяха преди, са и сега. Все ще ги има, и да ги сменяш и махаш от паравителството, те ще се наследят от децата си.

Възпитай децата си утопично, нека всеки си възпита децата утопично, а политиката ще видиш надявам се на стари години как ще се промени.

Виждаш как се възпитават 99% децата сега. Какво общество ще направят те? За това мислиш ли? Аз не съм сигурен, че едно бъдещо правителство ще компенсира идващото бъдеще.

Хора като теб по-добре да се бутат в политиката и малко по малко да "завземат" положението вместо да се бунтуват
 

Горе