Национален сайт за туризъм - 1,46 млн. лв.

Re: Национален сайт за туризъм - 1,46 млн. лв.

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=10046&sectionid=3&id=0000602

Сайта още не е стартирал, но държавата ще пръсне още 3.5 милиона лева за 3 бюлетина и 20 банера 🙂
Разбира се, изискванията, за да участвате в подобна поръчка са меко казано невъзможни (примерно 3 милиона приходи), защото дори играчи да кажем като ИзиАдс имат 2 милиона приходи за 2010.

Така е с обществените поръчки...да е жива и здрава държавата!😡

Или намираш човека на когото да дадеш "ония проценти" или само си губиш времето.

това винаги е било така..
ти добре, че имаш фабрики, иначе отдавана да си извън БГ.

Според мен в тази цена влизат и малко сървърчета, иначе не виждам "Сиенсис" какъв ще го търси там ...

сървърчета, сървърчета, колко пък сървърчета да трябват за този сайт 😀

според алекса, в света по трафик са на 500к позиция... сайта ми за картинг го бях докарал до толкова трафик, докато още беше на споделен хостинг 😀

сървърчета, сървърчета, колко пък сървърчета да трябват за този сайт 😀

според алекса, в света по трафик са на 500к позиция... сайта ми за картинг го бях докарал до толкова трафик, докато още беше на споделен хостинг 😀
Сигурно новия туристически сайт го пишат на Бейсик или на Лого и за това изисква повече ресурс...

да, а най-вероятно заявките до базата данни пътуват с теглени от малки черни негърчета колички 😀

да, а най-вероятно заявките до базата данни пътуват с теглени от малки черни негърчета колички 😀

За тази цена количките трябва да са малки, бързи и червени ... 😀

Да не говорим колко забавяния имаше при пускането на меко казано скъпия сайт. Не знам дали вече функционира, но по план трябваше да го пуснат в началото на юли.

http://bulgariatravel.org/ - ето го чудото 🙂
Влиза англичанина, веднага фокусира падащото меню "Език" и с ловкост успява да превключи на английски.

Малоумници...
Тъпо е, дори и да хваща езика по IP.

Отворих го и веднага ме стресна някаква музика. Посрещането на потребителя със звук на главната страница присъства в много класации от рода на "ТОП 10 на най-големите грешки в уеб дизайна". Fail !

Честно казано и на мен като на Скуби ми мяза на свободон тамплейт. И винаги са ме дразнели сайтове които са метнти в средата на някакъв бекграунд и той виси от дветеим страни. Ако това е сайт за 2 милиона?! 😱

Абе за толкова пари не струва сто процента ... все пак според мен сайта си е хубав, каквото и да се говори. Това със звука е кофти да, езика също е по дефолт бг ...
Това, което не разбирам е защо им е текстова версия на сайта? (Не съм забелязал някъде другаде да го првят. Ако може някой да ме светне за целта при положение, че не е флаш ?? ) и също така да не би потребителите дето ще гледат текстовата версия да са от Левски ?

Ама тя музиката е навсякъде
maikomila.gif

Много ми се искаше като кликна на слайда и да ми отвори страница с повече подробности за снимката, но уви явно парите не са достатъчни.
Само надписа "Бета Версия 1.0" успокоява

Последно редактирано:

Не мога да ви разбера, в повечето българи има някаква вродена наклонност да са сигурни, че всичко е измама и пране на пари всичко е нагласено и престъпно. Това е сайт по който не са работили 1-2 или 5 човека, "400 туристически обекта, над 4 хил. снимки и над 50 видеоклипа" Това е огромен обем информация бе хора всичко струва пари 4 ХИЛЯДИ СНИМКИ от цяла България, разходи пътуване снимане зглобяване на клипове писане на статии превеждане на ДЕВЕТ езика, програмисти, дизайнери, сървъри всичко пари струва.

Да сайта няма как да се харесва на всички ест и аз имам известни забележки но за това си има support секция приемат всякакви забележки хората.

Не казвам че милион и половина са малко пари но все пак не ми звучи толкова скандално.

Не мога да ви разбера, в повечето българи има някаква вродена наклонност да са сигурни, че всичко е измама и пране на пари всичко е нагласено и престъпно. Това е сайт по който не са работили 1-2 или 5 човека, "400 туристически обекта, над 4 хил. снимки и над 50 видеоклипа" Това е огромен обем информация бе хора всичко струва пари 4 ХИЛЯДИ СНИМКИ от цяла България, разходи пътуване снимане зглобяване на клипове писане на статии превеждане на ДЕВЕТ езика, програмисти, дизайнери, сървъри всичко пари струва.

Да сайта няма как да се харесва на всички ест и аз имам известни забележки но за това си има support секция приемат всякакви забележки хората.

Не казвам че милион и половина са малко пари но все пак не ми звучи толкова скандално.
Сайта би изглеждал много добре през 2003/2004. Качеството на снимките за 1.5 милиона лева е потресаващо зле, а ако изредя всички проблемни по сайта, трябва да напиша роман.

Back
Горе