Нов голям пингвин от Matt Cutts

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Снощи Matt Cutts заплаши с нов Пингвин Google's Next Penguin Update Will Be "Jarring & Jolting" , който ще бъде "jarring and jolting" for webmasters and SEOs.

Според една анкета на Search Engine Roundtable 65% от отговорилите са пострадали от Пингвин и само 40 % от Панда Most SEOs Negatively Impacted By Google's Penguin Update

Целта на новия ъпдейт вероятно ще е 95% от уебмастърите и оптимизаторите да бъдат накълвани, нацвъкани и оповръщани от полярната гарга 🙂 очаква се и нов голям мечешки ъпдейт в който ще пострадат всички сайтове имплементирали какъвто и да е фейсбушки код и позволили си да излъчат някаква реклама различна от adsense.

Около 21.12.2012 за свършек на света ще бъде пуснат последния ъпдейт (кодово име Папатак) в който почерпения опит от родината на пандите в лицето на Baidu, ще промени из основи представите ни за търсене - не рекламираш в Adwords - няма те в индекса 🙂

Последно редактирано:
Re: Нов голям пингвин от Matt Cutts

Matt Cutts на SES SF : ние още не можем да разберем кой е първоизточника, но ако решим, че не сте Вие, нямате право да го цитирате с повече от 2-3 абзаца, иначе ще Ви накажем 🙂

Spotlight Keynote With Matt Cutts #SESSF - Search Engine Watch (#SEW)

За: Нов голям пингвин от Matt Cutts

Ама време е да разберем, че Г е просто една търсачка която всички манипулираха твърде дълго. В момента Yahoo е по-добра търсачка и дава по-добри резултати ако става дума за търсене на английски език. Естествено новините около новите мечета са неприятни, но винаги има алтернатива дори на безвъзвратното изваждане от индекса на Г.

Знам че Оги е специалиста тук, но специално при мен AdWords-а имаше по-скоро негативно влияне върху класирането в serp-a. Нямам друго обяснение защо от 10-11 позиция по основна ключова дума, по време и след кампанията сайтът се свлече на 3-та страница. Знам че много фактори влияят на това, но никакви драматични промени не съм правил (умерен линк билдинг 5-6 линка дневно без спам; малки промени уж за добро в on-page оптимизацията и 30-40 нови страници към сайта дневно - говоря за онлайн магазин). Ако някой има идея какви други може да са причините - ще се радвам да ги сподели. Пропуснах да кажа, че сайтът е на 2-3 месеца - възможно ли е да е имал някакъв бонус в началото?

Прочети посочените линкове и ще разбереш.

...ще промени из основи представите ни за търсене - не рекламираш в Adwords - няма те в индекса 🙂
След това ще трябва да мисли алогоритъм как да върти рекламиращите, за да е "справедливо".

Незнам дали ви утешава, но ако сте вече наказани веднъж от пингвина, не би трябвало google да те наказва втори път 🙂

Панда идвало от името на инжинера, който измисли промяната в алгоритъма. Пропуснали са да кажат обаче, че така му викат накратко. Пълното му име било Pandemonium.

специално при мен AdWords-а имаше по-скоро негативно влияне върху класирането в serp-a.

При мен винаги е било точно обратното. Два сайта при почти еднакви условия, този с Adwords се изстрелва за нула време и остава в топ, този без реклама си кеси на втора страница

Re: За: Нов голям пингвин от Matt Cutts

Ама време е да разберем, че Г е просто една търсачка която всички манипулираха твърде дълго. В момента Yahoo е по-добра търсачка и дава по-добри резултати ако става дума за търсене на английски език. Естествено новините около новите мечета са неприятни, но винаги има алтернатива дори на безвъзвратното изваждане от индекса на Г.

Не съм много съгласен с твърдението, че Yahoo е по-добра търсачка. Като цяло съм забелязал голям превес в резултатите на exact match domains...не виждам как това е много добре.

Целта не е ли уникално и качествено съдържание на сайтовете в нета?!
Ако ДА тогава защо плачете!
Вместо да си губите времето със сео експерименти и сео което не разбирате, направете сайтове си интересни и полезни за потребителите с уникално и качествено съдържание - това в дългосрочен план май ще се окаже най-добрата стратегия.

Пренаписани статии и едни и същи снимки в идентични статии ми няма да стане ... нещо повече веднъж изгубено, доверието на Г едва ли лесно ще се върне. По моему 😉

обяви Spazari.bg плащат си постоянно, но ги няма нито на първа страница нито на втора....
и продавалника беше така.....

Целта не е ли уникално и качествено съдържание на сайтовете в нета?!
Ако ДА тогава защо плачете!
Вместо да си губите времето със сео експерименти и сео което не разбирате, направете сайтове си интересни и полезни за потребителите с уникално и качествено съдържание - това в дългосрочен план май ще се окаже най-добрата стратегия.

Пренаписани статии и едни и същи снимки в идентични статии ми няма да стане ... нещо повече веднъж изгубено, доверието на Г едва ли лесно ще се върне. По моему 😉

Бъркаш пандата с пингвина. Много сайтове с качествено съдържание също страдат, защото на уебмастърите не им се чака 10 години за да стане сайтът им популярен. Вместо това го побутват с някое друго линкче, както всички правим. Ето точно тук пингвина наказва, защото това се води свръхоптимизация.

Като цяло Google искат да убият SEO-то, това им е целта или под оптимизация, хората да правят само onpage и нищо друго.

Бъркаш пандата с пингвина. Много сайтове с качествено съдържание също страдат, защото на уебмастърите не им се чака 10 години за да стане сайтът им популярен. Вместо това го побутват с някое друго линкче, както всички правим. Ето точно тук пингвина наказва, защото това се води свръхоптимизация.

Като цяло Google искат да убият SEO-то, това им е целта или под оптимизация, хората да правят само onpage и нищо друго.

Когато правенето на беклинкове стане вредно хората ще почнат да прекарват времето си в правене на по-качествено съдържание 😉. (Става дума за хората, които нямат пари като ресурс, но имат време.)

За: Re: За: Нов голям пингвин от Matt Cutts

За: Re: За: Нов голям пингвин от Matt Cutts

Когато правенето на беклинкове стане вредно хората ще почнат да прекарват времето си в правене на по-качествено съдържание 😉. (Става дума за хората, които нямат пари като ресурс, но имат време.)

Скуби, когато става въпрос изцяло за фирмени сайтове (фирма извършваща дадена дейност) положението е коренно различно.

Преди време оптимизирах един сайт за ремонт на покриви. В процеса не съм създавал супер-дупер съдържание, не съм изграждал инфографики, не съм разчитал хората да го споделят в социалните мрежи, камо ли да го линкват. Разбираш ли - естеството и тематиката на сайта не го позволяват. Това се отнася за всичко що е фирма и извършва някаква дейност и иска да се ранкне по думата, която извършва.

Съжалявам, че може би ще трябва да го чуеш от мен, но само със съдържание няма да стане. Не и в България. Тук ако сам не се линкваш, няма кой да те линква. Струва ми се, че прекалено много се рандфишкинизираш в последно време 🙂

Иначе по самата тема - както вече казах - Google си гледат AdWords-а и искат да си печелят от него. Според мен не им е целта да показват качествени резултати, защото всички виждаме какви глупости се появяват в серпа. Въпреки, че се бият в гърдите и го твърдят.

Скуб, не се заяждам, просто си казвам мнението 🙂

Back
Горе