Онлайн магазин

danko6

Banned
Абе искам да си продавам продуктите близо 3000 продукта с маратонки и блузи.Все маркови puma didas nike и такива марки.Искам да пусна едно онлайн магазинче но нямам фирма.Има ли как да пусна някак магазинче и да си продавам нещата,но без фирма.Продуктите са доста иизгодни и н изгодни цени но е ми ги пращат от САЩ и искам значи потребителя влиза харексва си поръчва,плаща и аз пращам парите на пича в САЩ и той веднага отива и праща продукта и до 7 дни продукта е при него.Е има ли как някой ми казваха че имало начин имало хора с магзини от 2-3 години без фирма .Ако някой може да щаже нещо да драсне на лс.🙂😕

Re: Онлайн магазин

Така говорих с един приятел който има фирма и той попита счетоводителите и те му казаха че не е задължително да отваря фирма за да отвори онлайн магазин.Но реших да се попитам до още един приятел който е счетоводител и ми каза

Ами ти си избрал интересна алтернатива 🙂 по принцип най лесният начин е да се закупи лицензиран софтуер за управляване на онлайн магазин струва около 500-600 евро
друг вариант е поръчка на писан подобен 2000-3000 евро
третият да се ползва оупън сорс joomla и т.н. с разкрасяване т.н. "безплатен" вариант също излиза в полза на дизайнера 1000-1200 евро

Сега кажете вие какво мислите

потребителя влиза харексва си поръчва,плаща и аз пращам парите на пича в САЩ и той веднага отива и праща продукта и до 7 дни продукта е при него.

струва ми се че говориш за дропшипинг, но за да си спокоен ще ти трябва фирма. Твое е решението къде ще я направиш в бг, офшорка или Щатите. Всяко нещо си има плюсовете и минусите и цената за откриване варира.

А някой има ли статистика на някой магазини или на нещо в интернет за продажби на спортни стоки или маратонки и дрехи.

Така имам и аз 1 въпрос гледам всеки предлага фирма да се отвори за всеки случай но при положение че няма фактура за продуктите как става номера този въпрос ме измъчва и мен от доста време 🙂

А помислил ли си за мито? От 2010 г. всякка пратка извън ЕС, която е над 30 лв. (или 30 евро не си спомнянм) се обмитява + ДДС. Преди май беше 150 Евро. Та, поръчвам си аз стоки за 100 лв. от твоят магазин, но за да ги получа ще трябва да ходя до митница, да попълня митническа декларация, да платя мито 5% + ДДС 20% и да отделя поне половин ден за всичко това.

А някой има ли статистика на някой магазини или на нещо в интернет за продажби на спортни стоки или маратонки и дрехи.

Аз имам онлайн магазин за дрехи. Какво те интересува по-конкретно ?

П.С. Отвори си фирма или използвай фирмата на някой

Няма да плащате мито нали приятеля ми праща пратката до мен и ми я праща като подарък вие не плащате тази доставка от САЩ до България нея я поемам аз но не я слагам в цената на продуктите.
Интересува ме как са продажбите в България и тези неща.И за момента не смятам да отварям фирма щом може и без нея а като направя 1000 продажби мисля и фирма да отворя.

Няма да плащате мито нали приятеля ми праща пратката до мен и ми я праща като подарък вие не плащате

няма такъв филм - мито и ддс се плаща, ако ще да ти я пращат като социални помощи. Лимитът е 15 евро, за всичко над тази стойност трябва да се разходиш до митницата. Вариантът "да пишем по-малко" просто няма да мине особено ако имаш амбициите да правиш редовни доставки

Малко повече за изясняване на процеса на работа в митниците:

Код:
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/06/838566_evala_be_mitnica/

Ох както и да е нито една пратка няма да се взима от митницата.Правил ми е пратка 50 чифта наведнъж и всичките си дойдоха при мен по куриер а не по пощата.🙂Ние да сме отворили магазина много отдавна,но не се бях сетил да карам приятеля с фирмата да попита тук там и то се оказа че можела и без фирма.Стига да направим 1000 поръчки и фирма ще отворим.🙂

няма такъв филм - мито и ддс се плаща, ако ще да ти я пращат като социални помощи.
BullBlogger, не си прав. Ако е подарък (както се пишат част от доставките от Китай) не се плаща нито мито, нито ДДС. Въпросът е да намеиш търговец, който е съгласен да напише gift на пратката.

BullBlogger, не си прав. Ако е подарък (както се пишат част от доставките от Китай) не се плаща нито мито, нито ДДС. Въпросът е да намеиш търговец, който е съгласен да напише gift на пратката.

Такива бол 🙂. При условие, че им плащаш предварително/вече задължително/ пишат каквото им кажеш, но не издават никакъв документ към пратката 🙂

Ох както и да е нито една пратка няма да се взима от митницата.Правил ми е пратка 50 чифта наведнъж и всичките си дойдоха при мен по куриер а не по пощата.🙂Ние да сме отворили магазина много отдавна,но не се бях сетил да карам приятеля с фирмата да попита тук там и то се оказа че можела и без фирма.Стига да направим 1000 поръчки и фирма ще отворим.🙂

Сигурен съм, че преди да стигнеш 1,000 поръчки ще предизвикаш интерес 🙂

Какво имаш в предвид с това.Все пак нали не трябва фирма за сайт тогава няма проблем.

Вземи си плати на юрист и счетоводител, те ще ти обяснят по-добре.
Не можеш да извършваш търговска дейност без да плащаш съответните данъци и такси (в такси влизат мита, акцизи и т.н.). Ако си мислиш, че ще минеш метър, лъжеш се. Ще е времено.

Еми тези и двамата който съм попитал са счетоводители и те казаха ,че няма проблем и както горе съм посочил са ми казали кой са начините за отваряне на онлайн магазин и аз ги попитах не трябва ли фирма те ми казаха
Някъде да сме ти споменавали,че трябва фирма за онлайн магазин НЕ.

Back
Горе