Онлайн приложения за продажби

ivo.apostolov

Неразбиращ
Разглеждам различни варианти през последните дни, но ще се радвам ако някой сподели пресни впечатления относно cart приложения.

За момента от разглежданите варианти (Magento, OpenCart, PrestaShop), сякаш OpenCart ми допада най-много.

Разни отживелици като OSC въобще не ги броя.

Та ако сте ползвали подобен софтуер напоследък, ще се радвам да споделите мнение, както и кои са му силните страни.

Re: Онлайн приложения за продажби

В тази тема много хвалеха магентото.

Жумляницата няма ли такъв модул?
Има и има доста интеграции. Ако го управлявам аз, въобще и няма да се чудя. Обаче дойде ли момент, в който бай кольо ще човърка по админа - значително се увеличава риска да счупи нещо, а после да ми скъса нервите.

Магенто и на мен ми допада, но му е много сложно кодирането и правенето на 2-3 къстъм неща, определено ме плашат, че ще ми строшат много време.

OpenCart ми харесва заради MVC структурата и е доста разбираем, кофтито е, че там за някой елементарни принципно неща, трябва да хаквам контролерите от ядрото, което много не ми допада като идея.

Спецялно за Магенто и аз сам чувал добри отзиви, недостатък обаче е че сериозен е-магазин си иска VPS иначе няма смисал. В момента имам една "ИнтерСпире" която тествам и ми харесва за съжеление е платена и не знам дали е подходяща. Може да го Гугълнеш на латиница и ще видиш системата ако те интересува ми кажи.

Спецялно за Магенто и аз сам чувал добри отзиви, недостатък обаче е че сериозен е-магазин си иска VPS иначе няма смисал. В момента имам една "ИнтерСпире" която тествам и ми харесва за съжеление е платена и не знам дали е подходяща. Може да го Гугълнеш на латиница и ще видиш системата ако те интересува ми кажи.

ИнтерСпайр го знам, но беше доста скъп. VPS-а не е проблем.

Разглеждам различни варианти през последните дни, но ще се радвам ако някой сподели пресни впечатления относно cart приложения.

За момента от разглежданите варианти (Magento, OpenCart, PrestaShop), сякаш OpenCart ми допада най-много.

Разни отживелици като OSC въобще не ги броя.

Та ако сте ползвали подобен софтуер напоследък, ще се радвам да споделите мнение, както и кои са му силните страни.
зависи, колко функционалност ти трябва, и каква, дали да е безплатен софта и тн.
http://www.cubecart.com/demos/
виж и това.

ако ползваш маге + поддръжка от програмист, по добре къстом решение.
като цяло аз съм за къстъм решение 100%, другото рано или късно ще ти скъса нервите.

ако ползваш маге + поддръжка от програмист, по добре къстом решение.
като цяло аз съм за къстъм решение 100%, другото рано или късно ще ти скъса нервите.

Човека бяга от къстъм решение, можете да се сетите защо! Трябва нещо, което ако утре пукна, друг да може да поддържа.

именно, при едно къстъм решение всеки може да го пипне (един дебъг и са ясни нещата). докато една джумла или маге ... един месец четене на документация. не знам дали знаете, но магето е писано от джава програмисти които са надградили zend framework-a демек са си написали собстевен фреймуорк на базата на зенд само че в джава стил, и то за това му трябва VPS. Opencart e по просто написано, но пък като го тествах, този дето го е писал го спуваха, че даже от една версия до другата версия езиковите файлове са различни, представям си какво става с другите файлове, значи при всички опенсоурс решения винаги има риск, като се напише нешо къстъм вече да са хибридни между къстъм и опенсоурс някаква боза.

за това взима се един програмист прави решение съобразено с бизнес модела, плаща му се прави се договор за поддръжка и се правят пари.

все пак по темата, можеш да ползваш Opencart като база, някак си кода е лесно написан.

п.с. принципно не знам, ако тръгнем да пестим от софтуера, как ще развием бизнеса, но това е друга тема.

Последно редактирано:

Къстъм решението:
Студент написва нещо, което като пуснеш ерор репортинга и сайта не се вижда от грешки. След което го поддържа 6 месеца (по договор) и поисква 5 пъти по-голяма сума за поддръжката (на нещо, което той е писал), защото било сложно.
Човека се свързва с други 2-ма програмиста, всеки от които като вижда какво е надробил първият, отказва да го оправя и всеки иска да го пише наново за солидни суми (вероятно си струват). Собственика обаче категорично отказва да зависи за в бъдеще от custom решение на някого, който след 6 месеца ще иска да му отреже главата.

За това, custom решенията от фирми/лица, които не са се наложили на пазара, и които нямат солидна клиентска база не са решение. В България обаче има много малко такива и те заслужено искат много пари.

От друга страна, по-добре ако смениш поддръжката, новата да чете документацията, отколкото такава да няма.

И тук въобще не става дума за пестене от софтуера, става дума за разумно решение. Логиката е същата като BMW да кажат: бива ли бизнеса да пести от коли и да купува фордове, а не всеки дистрибутор да е с BMW 7-ица.

Джумла! (както и всеки такъв тип софтуер) не е панацея и за конкретният случай просто не е удачният вариант.

OpenCart трябва да му хаквам контролерите, а точно това искам да избегна. Ако беше една идея по- extendable/scalable грешка нямаше да има.
Ще го мисля още...

разбира се нямам намерение да те обеждавам в каквото и да е било. според мен не е добро решение да се ползва готова система защото винаги ще опреш до някое студентче и после до друго студентче и системата никога няма да е направена според бизнес модела.

поздрави

Последно редактирано:

И аз съм за OpenCart, не съм го човъркал в детайли и ме притеснява изкаването, че трябва да се пипат core контролери, но в сравнение с Маге - го предпочитам.

От защитник на Магенто (в темата предложане от Кулинаря) сега съм противник. 😉

Маге е много добро, ако имаш 2-3 програмиста и знаеш какво правиш и как да го постигнеш. Това изисква обаче сериозна онлайн търговия, каквато в БГ няма.

Контролерите трябва да се пипат ако искаш примерно допълнителни полета. Елементарен пример за това е да искаш клиентите ти да въвеждат ДДС номер за фактурата.

Знам че има много сайтове, които предлагат услуга 'Онлайн магазин', мисълта ми беше, апропо да се чуе някаква цена, която в общи линии да се изкоментира, та да се стигне до една правилна и що годе точна сума.

Търся това, че имам нужда от онлайн магазин чрез който лесно да се поръчват да речем 10 продукта, да се заплаща чрез пейпал ( може и други начини ) и да има хубаво обеснение за всеки един продукт. Е, и дизайн разбира се, не ми трябва базов магазин, който е бил на мода преди 10 години. В общи линии нещо, което трябва на почти всеки който е решил да продава някакви продукти онлайн и не е от претенциозните.

Back
Горе