SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Оптимизация на EU домейни?

shredder

New member
Има ли такива хора които са се заемали с домейни EU да оптимизират и да имат някакви впечатления. Защото влязох в спор че няма значение какво е разширението - стига как се оптимизира, а човека срещу мене твърдеше и настояваше че и той така си е мислил но когато е почнал да оптимизира сайт с разширение EU, не можел да го вдигне нагоре дори в ниша която не била въобще конкурентна. Така че някой с някакъв практически опит, били споделил впечатление?
 
Re: Оптимизация на EU домейни?

Аз също ще изчакам отговор, тъй като преди 10-тина дена пуснах един EU домейн на клуба и само ротира резултатите, индексираните страници и т.н., което не ми вдъхва доверие, а нишата не е конкурентна.
 
Re: Оптимизация на EU домейни?

Блогът ми е на .eu, дирекрорията ми е на .eu.
Първият е на първа страница на Ангел, боря се да мина Русенсия университет (при това, че ми е линкнат сайтуайд от 3-4 сайта, останалото е от коментари), а директорията с още пък по-малко линкове е вече на 1-ва страница на "директория" и "директория за статии" на 6-то място.
Още един фирмен сайт, който е и като личен на човека, излиза на 2ро място при въвеждане на името, с 1-2 линка към него.
Така, че ако питаш мен, .eu са перфектни за оптимизиране :)
 
Последно редактирано:
Re: Оптимизация на EU домейни?

Така като гледам разширенията от доста време нямат ефект за оптимизацията. Един от сайтовете ми е .be (което означава, че нямам възможност от GWT да задам таргетиране) и се класира на 4то място за дадени ключови думи.
Елементарен пример мога да ти дам с това. Сам виждаш какви са резултатите. Виж, че на първата страница има .eu, да не говорим че на първите две места няма .com/net/org.
Смятам, че .tld-то от доста време се ползва за пристиж и няма нищо общо със СЕО - едва ли някой, ще си купи .mx, вместо .net/org ако ги има свободни :)
 
Re: Оптимизация на EU домейни?

Мерси за примерите, последният пример наистина беше красноречив.
 
Re: Оптимизация на EU домейни?

Имам много EU домейни, класират си се чудесно :) Трансферите им обаче са свързани с главоболия, така че като цяло не ги препоръчвам...
 
Re: Оптимизация на EU домейни?

В моя случай - не, за сега нямам притеснения, пък и ако се стигне до смяната на собственика точно на този домейн, за който визирам - ще си плащат, я :)
 
Re: Оптимизация на EU домейни?

при .eu смяната на регистранта се приема и като удължаване на домайна. Плащаш си таксата, но и удължаваш срока на домайна с година.

То за повечето домейни е така.
 

Горе