SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Отново за Пазара

nbsp

New member
Въпреки усилията ми за борба с офтопика в Пазар под-фурма, в момента има 16 човека с 10 дневен бан - повече от всякога. Някои от които за втори, дори за трети път. Офтопика, бъмпването на теми и "експертните изказвания" все още са предпочитан начин за прекарване на свободното време на голяма част от потребителите.

Не си мислете, че е особенно приятно, всеки ден да влизам в Пазар и да чистя след хора, които не си дават труда да прочетат, какво остава да спазват и прости правила.

След като дори крутите мерки не дават резултат, махам пазара от показване в последните 8 резултата на заглавната страница. Със сигурност ще има намаляване на търговията.

Който се интересува от търгуване може да проверява самия Пазар или новите постове, където офертите все още излизат.

Мярката може да бъде и временна, ако пазарът започне много да затъва, но се съмнявам постовете там да излязат отново отпред.

Ако много, много, много дръжите офертата ви да се появи в последните 8 теми на заглавната страница, то пуснете я на Черната Борса. Недостатъците са, че се вижда само от регистрирани потребители и, че никой не може да отговаря.

При множество нови злоупотреби, правилата на играта ще се затягат все повече, а има още накъде.

Друго нововъведение е, че Битовият Отпадък също няма да стърчи най-отгоре.
 
Re: Отново за Пазара

Не е ли по-добре още някой да модерира мненията, така работата за чистене ще спадне наполовина, а ще се запази търговията и тн?
 
Re: Отново за Пазара

Може би трябва просто да се изискват брой мнения за нова тема, половината от глупостите нямаше да ги има...


Това ще е следващата стъпка. Но искам да видя едно по едно, кое как оказва влияние. За съжаление, тези които са баннати по два три пъти изобщо не са нови членове.

По темите в Пазар, често пишат хора, които нямат никакво отношение, отчасти защото те са много видими, отчасти защото лесно предразполагат към офтопик.
Сега вече няма да са толкова видим. Предполгам количеството зяпачи ще намалее за сметка на % конверсии. Неминуемо ще има намаляване и на броят конверсии.

Това което се опитвам да постигна е да предпазя форума от нанадолнището на офтопика. Жалко, че подкрепата която срещам е толкова малко.
 
Re: Отново за Пазара

Това с бан за 10 дена не е хубаво решение. По-добре 3 месеца бан, но сазо за Пазар. Ако толкова им се пуска обява - ами в "Черна борса". От техническа гледна точна не знам дали е лесно за реализиране, но при желание винаги има начин...
Въведеното ограничение да не се показва най-отгори, считам също за правилно.
 
Re: Отново за Пазара

ivo.apostolov каза:
Може би трябва просто да се изискват брой мнения за нова тема, половината от глупостите нямаше да ги има...

Не мога да подкрепя това, защото ще започне един безсмислен офтопик само и само да се постигнат броя мнения, за да може да се пуска.
 
Последно редактирано:
Re: Отново за Пазара

Въведението за брой мнения ще отърве форума от спам и ще вкара малко респект към раздела. :D

Не мога да подкрепя това, защото ще започне един безсмислен офтопик само и само да се постигнат броят мнения, за да може да се пуска.

И няколко месеца за размисъл преди достъпа също (освен мненията). ;)
 
Re: Отново за Пазара

Е нужно ли е ако продаваш нещо, да трябва да си във форума 6 месеца...все пак търговията трябва да е динамична. Днес имаш стока, влизаш и продаваш. Това не значи да нарушаваш правилата разбира се, но то си е до човек. На магарето каквито и правила да сложиш, пак ще се нас*ре.:)
 
Re: Отново за Пазара

Това ще ме накара или да не гледам в пазар или само там да гледам. Не е добро решение искам като вляза да виждам продаващите се неща. Това ми е най-интересно и най ме интересува. Ще направя и фейсбуук група :)
 
Re: Отново за Пазара

Е нужно ли е ...

Не е нужно.
Ставаш модератор, даваш една голяма част от времето си да модерираш "Пазар" и всички ще са щастливи. :)
Иначе без мерки - тълпата гази. :D
 
Re: Отново за Пазара

Така въпроса ми е към кавала админчо. Change бюрото не е ли търговия. Exchange money "Предлагам 110 лв. в Пейпал с/у 100 лв epay" не е ли търговия? Значи тука явно и администраторите си нямат и най - малката представа за търговия. Да не говорим за икономика и пазар. Да ми се махни бана от неукия администратор който си позволява да раздава баанани безплатно! Все пак тук правим търговия!
 
Последно редактирано:
Re: Отново за Пазара

Извинявам се за включването, обаче все пак ще се възползвам докато все още имам право да пиша ;) защото съм само с десетина мнения.

Ако се направи така, че да пускат тема в "пазар" само потребители с повече от Х мнения пазара ще замре, аз досега съм го използвал само като купувач, повече от хората с които се свързах бяха с по 10-15 мнения (като мен) ако това ограничение действаше тогава изобщо нямаше да мога да се свържа с тях ...
Хубаво е да има правила и дисциплина (тук ги има) обаче трябва да се внимава да не се ходи към другата крайност - да се баннат всички потребители и никой да не пише ;) Това е моето мнение, надявам се никой да не съм засегнал !

Мисля, че може да се изтърпи по някоя друга глупост от време навреме от рода "имам гениална идея" и т.н.
 
Последно редактирано:
Re: Отново за Пазара

@didistingtone - търговия правиш, но в неговия "дом", затова правилата се налагат от него.
 
Re: Отново за Пазара

за съжаление преди бях поддръжник на по-меките наказания...
та ако им се спре достъпа до пазара на тези които нарушават правилата няма ли да е по-добре
а при повторяемост да се спира за постоянно
 
Re: Отново за Пазара

Ivok - къде в правилата пише, че е забранено да се прави търговия или подобна търговия?
 
Re: Отново за Пазара

Моето предложение е в "Пазар" да не може да се отговаря.
Ако някой проявява желание- лично
 
Re: Отново за Пазара

Одобрявам идеята на Мартин да изчисти Пазара от оффтопици, но си мисля, че по-добрата идея е да се забранят коментарите. Иво Апостолов е прав, но си мисля, че може да се скалъпи бид система подобна на репутацията, а дори и тя може да се ползва като бид система.
 
Re: Отново за Пазара

И аз съм за това да не може да се пише в пазар темите, както е в черната борса. Но при това положение ще е добре темите да могат да се редактират от авторите в бъдеще.
 

Горе