От един домейн на друг с субдомейните?

Virosss

New member
Здравейте,
от няколко дни търся информация как може да стане тази магия да преместя от един домейн, на втори с различно име целият сайт, заедно с субдомейните. Някой има ли понятие как би могло да стане това?

Re: От един домейн на друг с субдомейните?

Сещам се за няколко варианта.

Единия вариант е от php ( $_SERVER) да парсваш destination домейна и със switch да си променяш нещата(за мен не е особено добър вариант, но е вариант все пак)

Друг вариант е (както казва ivo) да бекъпнеш сайта в друга web dir, да си го едитнеш, да насочиш DNS A records към тази машина (с бeкъпа) и да конфнеш apache за новия домейн/суб домейни с новата web dir

Както при всяка задача решения доста, но ето двe от тях.

Последно редактирано:

Идеята е възможно най-малко редакции, мисълта ми е дали е възможно да се направи бекъп да речем на цялата настройка на cpanela и единствено да се смени името на домейна, а да останат субдомейните, ако ме разбрахте какво точно имам предвид 🙂

Май никой не хвана какво имам предвид, но ще се опитам да го обясня с пример.

Да речем имам сайт А, но искам да пусна и сайт Б, но с същото съдържание, субдомейни и т.н. като сайт А, но с различен домейн. По-скоро ме интересува да запазя структурата на целият сайт, а съдържанието ще го заменя.

Идеята като цяло е, че искам един и същи сайт, да го преведа на няколко езика, като всеки език, ще разполага с различен домейн. По ясно, не се сещам как бих могъл да го обясня и се надявам това да свърши работа 😉

Поздрави и благодаря, че се стараете да помогнете.

Андоне, не се разбира какъв точно ти е проблема. Какъе е проблема да си преведеш сайта и да го пуснеш на втория домейн?

Back
Горе