Подвеждаща реклама на dir.bg

netsurfer

Ипотпал ФЕН :)
Dir.bg са пуснали подвеждаща реклама по ТВ.
В рекламата казват, че е напълно безплатно от мобилния телефон, но не споменават в мрежата на кой оператор, което ме навежда на мисълта, че самото използване е безплатно, но трафика не е 🙂
Може ли някъде да сигнализираме за тази подвеждаща реклама?

Re: Подвеждаща реклама на dir.bg

Dir.bg са пуснали подвеждаща реклама по ТВ.
В рекламата казват, че е напълно безплатно от мобилния телефон, но не споменават в мрежата на кой оператор, което ме навежда на мисълта, че самото използване е безплатно, но трафика не е 🙂
Може ли някъде да сигнализираме за тази подвеждаща реклама?
КЗП

Е това е като при телевизиите, тя може да си е абсолютно безплатна ама като я гледаш през някоя кабеларка пак си плащаш за гледането, това не е подвеждащо. В случая ако казват че ползването на портала им е безплатно означава че самото ползване на портала е безплатно а кой от къде ще влиза си е негов проблем. Това е като все едно имам магазин и давам разни продукти без пари, значи ако дойдеш пеш те наистина ще са ти без пари а ако дойдеш с автобус да кажем ще ти струват 1.20 лева примерно. Ако си с такси може да ти струва и 10-20 кинта, е аз какво съм ти виновен ти с какво ще дойдеш да вземеш нещо безплатно 🙂 ... Това ме навежда на мисълта и за всички останали уебсайтове, да кажем са безплатни, но ти си плащаш нета 🙁 , това е съвсем нормално.Казвам според мен а някои може да са на друго мнение ...

Последно редактирано:

Виж, представи си, че някое от забавленията в лунапарк иска да подчертае, че има безплатен промоционален ден или че услугите му по-принцип са по-евтини от другаде. Той ще изкара голяма табела за това, за да те привлече. Какво обаче да прави, като за самото влизане в този лунапарк има такса? Рекламното време е ценно и по-скоро би било прекалено да очакваме, че ще ни поясняват в рекламата си "Ние сме безплатни, но тарифите към нас на операторите, естествено, са платени".

По-скоро съм съгласен с Netsurfеra, не са длъжни всички да мислят винаги как и къде се опитват да ги прецакат... подвеждане си е 🙂

То по вашата логика и разговорите то лефона са безплатни, като ми звъни някой не му искам пари да говори с мен, но никой оператор не рекламира безплатни разговори. Безплатно означава нещо за което не плащаш нищо на никого.

То по вашата логика и разговорите то лефона са безплатни, като ми звъни някой не му искам пари да говори с мен, но никой оператор не рекламира безплатни разговори. Безплатно означава нещо за което не плащаш нищо на никого.

Ти май не ползваш телефон, защото операторите се СКЪСВАТ да предлагат безплатни разговори, които естествено не са безплатни, защото плащаш месечна такса...

Рекламата си е съвсем коректна - те предлагат услугата наистина безплатно. Друг е въпросът, че можеше да уточнят с малки букви, че трафикът може да не е безплатен, в зависимост от плана на потребителя...

Щеше да е подвеждаща реклама, ако ти искат пари за регистрация, за да им гледаш сайта, четеше новините и пр.

Може да се оплакваш на който си искаш, ама никой няма да те вземе на сериозно.

По тази логика може да репортнеш всички сайтове, на които пише, че ти предоставят услугите си безплатно - все пак ти плащаш на Интернет доставчик, което не е безплатно по вашата логика и всеки един сайт трябва с малки букви да отрази, че все пак трафика към тях не е безплатен и добре да видите колко ви струва в зависимост от плана и тарифата, на която сте към вашия Интернет доставчик.

Смях.

Dir.BG ти предоставят съдържанието си напълно безплатно. Това по какъв начин ти го достъпваш това съдържание тях не ги касае. Е аз сутринта от кафето си се вързах към безплатното WiFi и четох безплатно новините през телефона. По твоята логика сега трябва кафето да репортне dir.bg защо плаща на интернет доставчика си пари за да се отваря техния сайт ...
А аз къде мога да се оплача, че ми взеха пари за кафе тия мошеници ? 🙂

да, а за да ползваш услугата, не плащаш ли абонаментна такса на виваком?

хора, научете се, че "безплатните" услуги на операторите НЕ са безплатни, след като се плаща абонаментна такса!!!

"100 минути безплатно" само срещу 10 лв месечна такса, примерно... Е, как ще са безплатни, като плащам 10 лв...

Ако това найстина е трафик платен от дир.бг, Браво им.
Направо не е за вярване.

Back
Горе