Ползвате ли безжична мишка или клавиатура?

scoobydoo

Know you can!
Ако ползвате такова нещо, ще споделите ли дали принципно правят проблеми. Знам че няма нищо перфектно и че зависи и от модела, но долу горе. Искам ми се да си взема такива, но ако понякога ще бърка един клавиш с друг или мишката леко ще отлита тук там, няма да стане.

Re: Ползвате ли безжична мишка или клавиатура?

Аз си купих за лаптопа миша и клавиатура, бяха комплект най-евтиното, което имаха в техномаркет. Да ти кажа единствен проблем ми прави мишката и то не знам дали е проблем ама харчи много батерии. То и аз не я спирам от движение де. Нямам проблеми с бягания на мишката и бъркане на клавиши. Марка NEO хаха. Въпрос на късмет е !

За: Ползвате ли безжична мишка или клавиатура?

Сменил съм няколко безжични мишки и от нито една не съм останал доволен. И то съм ги използвал на различна повърхност. Да ти кажа, че леко "плават", а до точност за мен лично са съвсем далече. Явно стават за игри.

Преди бяха по-калпави от към точност и бързина на реакция, до колкото знам, но сега нали ги правят уж на 2.4 GHz. За това си мисля, че там са много добре. А за батериите пишат че по 12 месеца издържали. За това предимно искам да разбера за проблемите свързани с погрешно получена информация.
Питам защото четох за едни на logitech, които не бяха много евтини, и масово се оплакваха от такива неща. А то аз логитех ги уважавам доста принципно.
Благодаря за мненията, очаквам още 🙂

Ако искаш да ти се изморява по-бързо ръката си вземи безжична мишка с батерии.
Ако работиш по-цял ден и здравето е важно за теб си вземи мишка с опашка.
Аз съм с Verbatim Rapier V2 - една от най-бързите и прецизни лазерни мишки, има тежести, настройки за бързина на курсора и т.н. Принципно се води геймърска и скоростта може да се наглася от 400 до 3200 DPI.
Не бих я заменил за нищо друго, но това е лично мнение.

До скоро ползвах Logitech RX1000, която е жична, но се спомина и сега съм с Logitech M510(безжична). И от двете мишки съм доста доволен, като втората доста ми улеснява живота.

От доста време ползвам лазерна безжична мишка на марката Delux. Батериите издържат 3 месеца /дори я спирам като не работя, но уви/. Няма прескачания и други такива, работи точно. Моят съвет за мишката е да има допълнителен USB кабел, че като свършат батериите е тъпо, ако нямаш други. Важно нещо е да има бутон за смяна на "резолюцията" защото сега като я настроя за моята бързина и тъчпада става изключително бавен /8 слайда за да премина екрана/. Друго което бих ти препоръчал е марката Logitech. 2-ма приятели имат такива и са доста по добри от моята. И още нещо, пробвай я преди да си я купиш, важно е да ти е удобна на ръката. Това е от мен, дано съм ти бил полезен!

Офтопик: Някой чувал ли е за мишка за 2 компютъра? Иска ми се да имам такава с 2 приемника/предавателя и само с "цъкване" на бутон на мишката да сменя компютрите....

Да и другото гледай да е с 1 батерия. Такива са Майкрософт.

Благодаря за информацията. За сега изглежда, че може и добре да работят. Също четох, че по-добре достига сигнала ако се изкара с USB удължител приемника отпред. Така че се надявам и това да помогне.
А защо да гледам да са с 1 батерия?

Да е по-лека 😛

Ползвам тази от една година почти и по-добра мишка не съм имал. И батерията още не се е изхабила. Работи много добре върху почти всякакви повърхности.

За: Re: Ползвате ли безжична мишка или клавиатура?

Благодаря за информацията. За сега изглежда, че може и добре да работят. Също четох, че по-добре достига сигнала ако се изкара с USB удължител приемника отпред. Така че се надявам и това да помогне.
А защо да гледам да са с 1 батерия?

Аз съм с Logitech MK250 комбо. Базов модел на около 2 години.

Батериите на клавиатурата издържат много, мисля че не съм ги сменял от както купих комплекта. Мишката е с една батерия - задължително условие, за да не ти се изморява ръката. Батерията пада за 2-3 месеца. Не знам какви са й DPI, но нито играя, нито я ползвам за дизайн, така че не ме интересува. За уебмастърство и SEO ми върши идеална работа.

За приемника - да, вкарал съм го в монитора и се намира на 50 см от клавиатурата и мишката. Като цяло и за целите за които ползвам комбото, съм изключително доволен. Доста по-добро е от старото MS дърво, което имаше проблеми с приемника, а мишката беше неудобна и тежка с двете си батерии... затова и дясната ми ръка е по-развита сега. ;D

Искам ми се да си взема такива, но ако понякога ще бърка един клавиш с друг или мишката леко ще отлита тук там, няма да стане.

MS дървото май ми правеше проблем с объркани клавиши, когато падаше батерията. С Logitech-a не се е случвало все още. А "отлитане" единствено съм забелязвал поради настройка на Pointer speed, независимо дали е с жица или без.

Като цяло обслужването е по-скъпо заради батериите, проблемите са минимални или въобще ги няма, но пък е безценно да имаше два кабела по-малко по бюрото. 🙂

Последно редактирано:

Първоначално си взех Logitech Deluxe 650 - клавиатура и мишка. Ползвам ги да пиша код и да режа дизайни. Е мишката на седмицата един път сменях батериите докато клавиатурата и в момента я ползвам и то доста усърдно (всичко де го пиша е от нулата). В последствие се сдобих с Logitech MX-1100 лазерна. Старата мишка я пенсионирах. Лошото е, че са с два различни приемника и две USB-та са заети, но има други свободни и съм ги натикал във възможно най - закътаното ъгълче. Та ще повторя за харченето на батериите - клавиатурата кара доста, при положение, че в 85-90% от деня чаткам по нея. Мишката на 3-4 месеца сменям презареждащите се батерии. И плюс на тая мишка е, че може да работи с една батерия 🙂
Относно бъркането на клавиши - до и при мен го има но е от бързане

А кой от вас ползва Win 7 безпроблемно? Защото чета за някои имат проблеми с него.

@Илиев
Добре изглежда, жалко че като гледам е поизчезнала от пазара.

ЕДИТ: Обаче пък намерих MK260, която пак е с 1 батерия на мишката и пише, че поддържа Win 7 🙂.

Последно редактирано:

Да не те разочаровам, но имам такава Лоджитех и плава. Не е точна. Но ако си с лаптопница е най-добре да идеш с него намясто да тестваш, как ще ти рабори.

А кой от вас ползва Win 7 безпроблемно? Защото чета за някои имат проблеми с него.

За мен проблеми с Win7 няма.
По-добър е от XP и няма нищо общо с Vista (като изключим интерфейса и логиката на нещата)
Зарежда бързо, работи бързо, не "забивa" и няма нужда от рестарт :wink🙁невероятно, но Майкрософт са се справили този път)
Има и много добавени нови функционалности.

Тези които казват, че имат проблеми - зависи какво копие са инсталирали..., как си поддържат системата и всички др.
необходими неща за нормално функциониране на ОС.

Това е мое мнение и опит с Win7.
(работи на 64 bit pc)
И като гледам какво е Win8 - не ми се струва,че ще преминавам на него.

Ако ползвате такова нещо, ще споделите ли дали принципно правят проблеми. Знам че няма нищо перфектно и че зависи и от модела, но долу горе. Искам ми се да си взема такива, но ако понякога ще бърка един клавиш с друг или мишката леко ще отлита тук там, няма да стане.

Здравейте,

Няколко наблюдения и то мен.

По същество "бягането" на мишката е породено от оптичната технология, която не се справя с доста повърхности, вкл. и такива, изброени като удачни. Последните модели безжични продукти нямат толкова проблеми със самите приемници, колкото с технологиите използвани за самите продукти. Освен това, когато си вземаш безжична мишка първо гледай да е лазерна, защото при тях проблема с "бягането" практически не може да се прояви, заради по-добрата технология, която се използва за отчитане на положението на мишката. Пробвал съм с 3 различни вида мишки от среден клас (до 60лв) и всичките не ми бяха удобни и/или нямаха достатъчна прецизност. Към момента все още се разхождам с лаптоп и мишка с опашка А4Теch X7-50F, това е най-добрата мишка, която някога съм пипал и ако не се появи безжичен модел на Х7 серията, май няма да я сменя.

Алтернатива за безжична мишка с добро държание е (поне за мен, защото обичам големи мишки, които ми пасват в ръката) - Logitech Performance Mouse MX, като не казвам, че по-евтините модели лазерни мишки на Logitech са лоши, просто тази ми пасва в ръката.

Да обобщя - каквато ще да е мишката, трябва да е лазерна, с възможност за смяна на DPI режима и последно (като екстра) да има възможност за добавяне, премахване на тежести (предпочитам по-големи и тежки мишки). За още по-добра работа на една такава мишка можеш да се замислиш за "килимче" (ама не от тия китайските за 2лв.), а например нещо такова (моето е точно същото), разбира се има и по-мали:
Hiirematt_A4Tech.jpg

Относно въпроса ти за Windows 7 - това е върха в постиженията на Microsoft (без подмятания моля 🙂). Ползвам съм всичко от 95 до сега и единственото, към което нямам (по-скоро имам ама малко) забележки - това е 7-цата. Явно са сменили нагласата и общо взето са постигнали наистина добър резултат. Освен това, ако наистина искаш бърза и ефективна среда за работа, може да се замислиш за едно SSD, ако вече нямаш, защото в комбинация със 7-цата прави чудеса!

Офтопик: Някой чувал ли е за мишка за 2 компютъра? Иска ми се да имам такава с 2 приемника/предавателя и само с "цъкване" на бутон на мишката да сменя компютрите....

Не съм чувал да има подобен род "хардуер", но определено Synergy ще ти свърши ПРЕКРАСНА работа. Работил съм доста време с него на 2 лаптопа 1 до друг и наистина е ... като дар от небето тоя софтуер:
Код:
http://synergy-foss.org/

Свикнеш ли 1 път, после направо се чудиш как си работил без него. Най-хубавото е, че работи с различни операционни системи.

Надявам се поста да има смисъл и да е полезен на някого.

С уважение,
Борисов

@Илиев
Добре изглежда, жалко че като гледам е поизчезнала от пазара.

ЕДИТ: Обаче пък намерих MK260, която пак е с 1 батерия на мишката и пише, че поддържа Win 7 🙂.

Да, MK250 е стар модел. На мен ми върши идеална работа, но всеки има специфични изисквания, затова най-добре ще е ако можеш да тестваш предварително това, което ще купуваш. А с Win 7 нямам проблеми. Може би има софтуерни проблеми при някой производители?

И понеже Борисов спомена за подложките - с лазерни мишки винаги използвам текстилни, едноцветни подложки. Всички шарени или ПВЦ подложки са ми създавали проблеми. Не знам как са новите модели, но при 3-4 лазерни, които съм ползвал до сега, винаги е имало "прескачане" с неподходяща подложка.

Back
Горе