Re: Ползвате ли безжична мишка или клавиатура?
Ако ползвате такова нещо, ще споделите ли дали принципно правят проблеми. Знам че няма нищо перфектно и че зависи и от модела, но долу горе. Искам ми се да си взема такива, но ако понякога ще бърка един клавиш с друг или мишката леко ще отлита тук там, няма да стане.
Здравейте,
Няколко наблюдения и то мен.
По същество "бягането" на мишката е породено от оптичната технология, която не се справя с доста повърхности, вкл. и такива, изброени като удачни. Последните модели безжични продукти нямат толкова проблеми със самите приемници, колкото с технологиите използвани за самите продукти. Освен това, когато си вземаш безжична мишка първо гледай да е лазерна, защото при тях проблема с "бягането" практически не може да се прояви, заради по-добрата технология, която се използва за отчитане на положението на мишката. Пробвал съм с 3 различни вида мишки от среден клас (до 60лв) и всичките не ми бяха удобни и/или нямаха достатъчна прецизност. Към момента все още се разхождам с лаптоп и мишка с опашка А4Теch X7-50F, това е най-добрата мишка, която някога съм пипал и ако не се появи безжичен модел на Х7 серията, май няма да я сменя.
Алтернатива за безжична мишка с добро държание е (поне за мен, защото обичам големи мишки, които ми пасват в ръката) - Logitech Performance Mouse MX, като не казвам, че по-евтините модели лазерни мишки на Logitech са лоши, просто тази ми пасва в ръката.
Да обобщя - каквато ще да е мишката, трябва да е лазерна, с възможност за смяна на DPI режима и последно (като екстра) да има възможност за добавяне, премахване на тежести (предпочитам по-големи и тежки мишки). За още по-добра работа на една такава мишка можеш да се замислиш за "килимче" (ама не от тия китайските за 2лв.), а например нещо такова (моето е точно същото), разбира се има и по-мали:
Относно въпроса ти за Windows 7 - това е върха в постиженията на Microsoft (без подмятания моля
🙂). Ползвам съм всичко от 95 до сега и единственото, към което нямам (по-скоро имам ама малко) забележки - това е 7-цата. Явно са сменили нагласата и общо взето са постигнали наистина добър резултат. Освен това, ако наистина искаш бърза и ефективна среда за работа, може да се замислиш за едно SSD, ако вече нямаш, защото в комбинация със 7-цата прави чудеса!
Офтопик: Някой чувал ли е за мишка за 2 компютъра? Иска ми се да имам такава с 2 приемника/предавателя и само с "цъкване" на бутон на мишката да сменя компютрите....
Не съм чувал да има подобен род "хардуер", но определено Synergy ще ти свърши ПРЕКРАСНА работа. Работил съм доста време с него на 2 лаптопа 1 до друг и наистина е ... като дар от небето тоя софтуер:
Свикнеш ли 1 път, после направо се чудиш как си работил без него. Най-хубавото е, че работи с различни операционни системи.
Надявам се поста да има смисъл и да е полезен на някого.
С уважение,
Борисов