Re: Поредният "компетентен" на тема SEO умник
Изкопах тази тема (пусната от мен между другото), защото не исках да пускам нова, а пък имам съвсем "пресен" материал за размишление, въпреки че казусът е дъвкан и предъвкван многократно. А пък и знам, че такива теми предизвикват доста интерес
🙂
Та значи днес получих поредният спам от някой от онези гаражни герои, които покрай високоинтелектуалните дейности от рода на поддръжка на компютри, инсталация на win, чистене на вируси и т.н., са решили да навлязат с летящ старт
🙂 в печелившото поприще на уеб-дизайна и оптимизацията за търсачки.
Ето част от текста с предлаганите "услуги":
А това е пълният текст на моя отговор:
По принцип никога не обръщам внимание на спам. И между другото за мен този стандартният текст-извинение в края на мейла относно ЗЕТ и непоисканото търговско съобщение изобщо не променя нещата - това си остава най-обикновен, банален и глупав спам.
ОБАЧЕ
Когато видя примерно оферти за "Почистване от вируси и друг злонамерен софтуер" и "Оптимизация на интернет сайтове в Google и търсачките" споменати на едно място в рамките на разстояние по-малко от няколко километра ASCII текст, веднага ми светва червената лампичка и ми става интересно ...
Да господа, въпреки че следствие на некомпетентност сте написали една грандиозна глупост, горе-долу сте познали - Google отдавна вече е нещо много повече от обикновена търсачка, но както и да е ...
Ми като си такъв голям "оптимизатор" що не си оптимизираш собствения сайт примерно за "ремонт и поддръжка на компютърна техника" (за нещо от рода на "оптимизация за търсачки" изобщо не отварям дума, че там сложността на заданието е такава, че нещата не можеш да ги асимилираш даже и след 100 години), ами ми сереш на пощата бе ?! Аман вече, всеки почна да разбира от всичко, обаче в крайна сметка като се тегли чертата, се оказва че не може да свърши нищо от изброеното КАЧЕСТВЕНО и КАКТО ТРЯБВА. Бетер кварталната бакалия сте станали всички мишоци като тебе, сбутани в някаква дупка и чудещи се по цял ден откъде да лапнат някой заблуден лев.
То и аз примерно мога да тръгна да спамя големите фирми наред с "еФтина" оферта за JAVA уеб-базирана enterprise система за управление на бизнеса, но това означава ли, че реално мога да създам от нулата такава, при това най-важното - КАЧЕСТВЕНО ?
Интересно ми е все пак, каква оптимизация на сайт можете да ми спретнеш за 200 лв ? Гаранции за позициониране някакви ? Като чат-пат разбиращ в областта съм наясно, че гаранции в класическия смисъл на думата не може да има, обаче много лесно бих забелязал какво точно се прави в рамките на една SEO-кампания (тука в твоя случай това интелектуално понятие е лееко неуместно да се използва, стои малко като позлатено биде в селска тоалетна).
ПИТАМ, защото ако всичко си е както трябва, веднага мога да ти дам поне 10-на сайта да ги почваш .... обаче и без да знам подробности предварително ми е ясен резИлтата. А имаше една простичка, но гениална мисъл на колега, цитирам по памет: "Да се плаща на кретени за SEO е не само глупаво, това е преди всичко опасно".
Защо ти пиша този отговор на спама ли ? Знам, че е безсмислено, обаче все нещо ме кара да защитавам колегите в областта - истинските оптимизатори. Които не се занимават като многоръкия Шива с десетки коренно разнопосочни неща като се започне от ремонт на компютри и зареждане на тонер касети та така до "уеб-дизайн" и SEO. Просто тези хора са всеотдайни и съсредоточени в това, в което са истински специалисти. Които ще ти кажат, че 200 лв примерно ще ти струва само първоначалния анализ и одит на сайта. И най-важното - никой от тях няма да тръгне да ти сере на мейла, за да си предлага невероятните услуги. Повечето от тях си имат предостатъчно работа и това последното говори достатъчно само за себе си.
п.п: Между другото подателят на писмото се зовеше някакъв инж. Бре, той инженер бил човекът, пък аз го нахраних