SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Продавам Изкуството.сом

Sp0oN

Anno Zero LTD
средно 350-400 уникални посещения дневно,
по-голямата част от гугъл,
~ 10,ооо страници в индекса,
пейджранг 4 на индекса, 3 и 2 на доста вътрешни страници,
200 юзъра, с работещи мейлове, хора със (или каращи) висшо образование,
подписан договор за продажба на електронни билети за концерти и събития,
подходящ за привличане на оф-лайн рекламодатели,
добро котиране в Гугъл...
възраст около 6 месеца ...
около 1000 артикъла има, минимум 70-80% абсолютно уникален контент...

Незная колко струва...
Цената която му търся е 9,000 евро, и преди да сте ме налазили, че съм безбожен кожодер... ще смъквам до колкото има оферти, но на мен от тези пари ми зависи дали ще стана студент, и дали изобщо ще стана нещо...

Благодаря на всички ви, за помощта която ми оказахте за сайта!
Благодаря на МасТеР-а за ценните съвети!
Благодаря на огин за рамото което опря със статията в интернет реклама!
Благодаря на нбсп; за съветите му!
Благодаря на БГ Кулинар за всичката помощ която е оказал!
Благодаря и на Руми за ценните й съвети относно сайта!

Благодаря и на всички останали, които са помогнали, и се извинявам, ако съм изтървал нечие име..
 
Re: Продавам Изкуството.сом

Проверка на http://www.business-opportunities.biz/projects/how-much-is-your-blog-worth/
Your blog, izkustvoto.com, is worth $0.00 :-(

Явно трябва да се понамали цената. А за студентството не се притеснявай. Аз изкарах 2 висши докато работех, при това за себе си. Има ли желание ... има и начин. Искаш ли - ще успееш
 
Re: Продавам Изкуството.сом

9000 евро са прекалено много пари, аз дори не вярвам да намериш някои, който да плати 1000 лева. Изкарваш ли някакви пари от сайта? Колко може да изкара за една година?

oggin толкова е, защото е joomla, а нея не я водят блог система.
 
Re: Продавам Изкуството.сом

johnny, знам, но все пак може да се понаправи да се пингва от technorati :)

разбира се не това е въпросът. пуснах го за майтап и за да предизвикам някакви реакции по поста. странно ми се вижда над 50 човека да са видяли темата и никой гък дане каже :) може да са занемели от цената или пък да събират пари :)

имаме конкретно предложение за сайт който всички познаваме добре, а всички си мълчат. хубаво е да се направи едно обсъждане, колко реално може да се даде за този сайт. ще е полезно за всички.
 
Re: Продавам Изкуството.сом

Проверка на http://www.business-opportunities.biz/projects/how-much-is-your-blog-worth/
Your blog, izkustvoto.com, is worth $0.00 :-(
Това е за блогове а според това http://directory.sootle.com/website-worth/
сайта си струва:
Код:
Your website at http://izkustvoto.com is worth [B]$28,544.00[/B]
Това в кръга на майтапа също :)

Декември продадох монтана-днес.ком. Тогава имаше 2000 регистрирани потребителя около 1700/1800 уникални и 14-16 000 импресии дневно. За последната година сайта беше изкарал около 1500 лева от реклами и AdSense и цената която му взех беше с пъти над това което е изкарал. Всички които се обаждаха, включително и от няколко големи фирми с интереси във WEB пространството се отказаха при тази цена която търсех, но се намери човек с интереси в град Монтана който успя да оцени възможностите на сайта на местно ниво (дневно ни посещават повече хора отколкото е дневния тираж на цялата местна преса) и договорихме цената, а после сподели, че е бил готов да даде и повече :mad:

Та за изкуството.ком човекът който би го оценил и купил на тази цена не е в този форум. Потърси сред хората в бизнес-средите чиито интерес покрива сферата на изкуството и в същото време разбират нещо от интернет. Трудно е но не е невъзможно. Направи си списък с подобни фирми, например издателски къщи, продуцентски къщи и т.н. ... и тръгни да ги обикаляш ...
 
Re: Продавам Изкуството.сом

ted, звучи много разумно твоя съвет.
Sp0oN, aко наистина успееш да влезеш в контакт с хора в сферата на изкуството (собствници на картинни галерии, организатори на изложби, концерти и подобни събития) дори може 9000 евро да са малко.
 
Re: Продавам Изкуството.сом

съгласен съм с последните два поста. oggin да ме прощава ама не може да оценяваш всичко като блог. Един установен бизнес се оценява обикновено на това което изкарва за период от 2 до 4 години. В този случай е развиващ се, така че ви могъл да се приложи допълнителен коефициент 1.5-2 към тази сума. Т.е. ако този сайт вади по 2000EUR/y и това може да бъде доказано то той си струва парите. Отделно особеностите на нишата могат много до променят нещата ако намериш "хора на изкуството" и може и повeче да им вземеш (Oggin би им взел повече ;) ). В крайна сметка се свежа да до това, да докажеш, че имаш ресурс и да го представиш на съотетните заинтересовани.

Мен лично ме притеснява твърде крехката възраст на сайта в това предложение. Също определено мисля, че го предлагаш на грешно място, ако ще му търсиш добра цана.
 
Последно редактирано:
Re: Продавам Изкуството.сом

Ще им взема (що па да не ги взема ?) ... ако има кой да ги даде :)

btw що се отнася за оценките на тоя сайт веднага бих се разделил с личния си блог за 1% от цената ... ама ... пак няма кой да ми ги даде :)
 
Re: Продавам Изкуството.сом

Spoon, НЕ Е възможно от тези пари да ти зависи дали ще станеш студент. Не се заблуждавай. :)

Дали ще станеш студент зависи от тебе, а не от 1 сайт. Като следвах, работих на 2 места и си скъсвах ... от работа. И пари имах да ходя по кръчми, и таксата си плащах и на море ходих и т.н. А и работата не ми пречеше да взимам по 2-3 изпита в един ден.
 
Re: Продавам Изкуството.сом

За това всички млъкнаха в началото, защото те ценим Суун, но цената ни се струва свръх звукова за това, което предлага сайта. Остави си го и чакай по-добри времена. Студент може да станеш и да си бачкаш само да ти се учи другото не е проблем :) слушай батко си 7-8 години съм студент и още 3 курс :)
 
Re: Продавам Изкуството.сом

Това да не е линкбейт, че имаше разни такива в мрежата :p

да ... точно линк байт е ! :mad:
Мисля че за 400 поста във форума, достатъчно линкове съм насрал с подписа си из форума, че и това да е линк байт м?
Линкбайт си правя достатъчно от свежо. Наистина ли си мислите, че ще правя ЛИНКБАЙТ на гръб на хора, които пред приятелите си наричам също "приятели" :eek:

......тц..
...Просто....

edit: В достатъчно теми пишеше, "ако имаш нужда, кажи, ще ударим по едно рамо" нали ? Какво те кара да мислиш, че няма да ви помоля, ами ще го правя курвенската ? Да имам нужда от линкове. Имам ЗВЕРСКА нужда от трафик (и то не къв да е, а такъв който сайтът ми го интересува). Ама искам да видя сам как ще се справя. Както може би прочете, благодарих на всички ви които ми помогнахте в началото, нали?
Е, не се справям сам. Никак добре даже. Пръскам се през цялото време от работа по този сайт, ама нито посещенията ми се дигат, нито имиджа, нито линкове хващам, нито нищо. Ама се блъскам нали?

@Джони:, само труда който съм хвърлил за 6 месеца струва бая повече от хиляда лева, не мислиш ли?

@Ентуиклер: смешни. Отвратително смешни. около 30 долара за 5 месеца (+даренията ама тях не ги броя приход, това е доверие на потребителя). Но аз нямам пари за рекламни кампании да купувам кликове и каквото там още се прави за трафик... Да, ако имаше трафик сигурно щеше да прави много пари. Сайта е един от 5тте партньора на Тикетстрийм за продажба на билети за концерти и събития. Както се оказа в моите ръце не е много силно оръжие този договор. В ръцете на някой който вече е правил това, знае какво прави и си разбира от работата - е много сериозно. Аз съм новак, и това е първият ми сайт който посещават повече от 60-100 души едновременно. Няма да забравя, още когато имах 2 поста в този форум как бях толкова щастлив че написах едно ЛС на адаша Матеев ако не се лъжа, да му се похваля че имам 60-80 уникални посещения! За мен това бе върха на върховете. Бях надминал себе си...

@тед: Благодаря ти!

@всички омразители на Джумла: Да Джумла е. И кво? Съжалявам, не съм програмист, че да си напиша собствена... ако имах пари дори пак нямаше да ги вложа във писане на ЦМС. Щях да си платя рекламна кампания, защото потребителите ми не ги интересува дали ползвам един пхп скрипт или друг. Интересува ги, че се отнасям с тях като с хора, че на всеки новорегистрирал се пиша на ръка едно лично съобщение, и нтересува ги, че виждат човешко отношение. Да хакваха ме. Какво да направим ... На всички сигурно се е случвало. Е, как да е оправих се, колкото можах закърпих. Колкото и да я нареждат всички Джумла за мен си остава най-добрият ЦМС безплатен за момента... Научих се да я огъвам за собствените си нужди, научих се кои дупки да кърпя, и сега си имам една прилична презакърпена, много променена джумла, която ми върши желязна работа.

@останалите, тези които не смятат, че правя линкбайт:
мисля че намерих клиент за 12 000 лева, при условието, че делим 50/50 сайта ... но мисля да го задържа и догодина да му търся пак пари ... а до тогава да се хвана да работя преводач някъде ... с три езика все ще ме вземат ...
 
Последно редактирано:
Re: Продавам Изкуството.сом

--- изтриите това мнение, едитнах горното ----
 
Последно редактирано:
Re: Продавам Изкуството.сом

Sp0oN : не го приемай толкова лично. Ние все пак сме SEO-та ... демек с изкривено мислене и винаги търсим под вола теле ;-)

Смятам че си разбрал как всички тук, най-чистосърдечно те подкрепяме да развиваш този сайт и наистина да го направиш нещо уникално добро, което да струва (или изкарва) наистина много пари.

Открил си страхотна ниша (почти без конкуренция) и е хубаво да я използваш. Почти никой от нас няма знанията в тази ниша, които имаш ти.

Всъщност нали знаеш че можеш да направиш този сайт така както трябва ? И си наясно, че лабилността която демонстрираш, не е в твоя полза ?

Нека не звучи назидателно, ама това е леко инфантилно. Вчера правиш сайта си, днес го продаваш защото нямаш стотинки за следване, а след няколко часа отказваш 2/3 от сумата (при фифти фифти) и казваш че ще работиш за някой кретен и между другото ще правиш нещата ... па догодина можело и да струват повече.

Прекалено млад си за да се занимаваш с няколко неща ей така между другото и което стане ... стане. В твоята младост е и най-ценното ти качесто - имаш право на почти безкрайно много проби и грешки (повярвай, всички дето сме над 30 тук, ти завиждаме за това), но като хванеш нещо, захапвай и не го пускай докато не стане.

След време ще остарееш, ще започнеш да се придвижваш по пътя на най-малкото съпротивление и тогава правилата се променят. Но сега си все още млад. И трябва с безкрайно много енергия да правиш нещата в които си убеден. А ако не си убеден, просто този сайт е нямало как да успее ... както няма да успеят и много други след него...

И преди да отговориш (като те моля да ме извиниш за тона), помисли отново върху това което ти написах. Аз съм от съвсем друго поколение. Твърде възможно е да не съм прав и да не разбирам нещата, така както ги разбираш ти. Затова и не те карам да ме слушаш, просто помисли и послушай себе си.

P.S. И защо ли си губя времето да пиша ? Просто се хвани в ръце и направи този сайт както трябва. Толкова хора ти говориха какво ли не. С единствената цел - да ти помогнат. Ако искаш не им вярвай и не ги слушай, ако искаш им вярвай и следвай указанията им, но поне реши веднъж завинаги - за себе си ли искаш да работиш или за другите. И каквото и да решиш, повече никога не го подлагай на съмнение.
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Продавам Изкуството.сом

Sp0oN, мисля, че си пропуснал плезещото се имотиконче в края на изречението ми. И аз като Оги исках да помогна темата да е "жива".

Колкото до безпаричието - като студент, а и преди това имах доста кинти и не съм мислил ни за интернет бизнес, ни за други простоии. Истонското безпаричие започна, когато тръгнах да развивам БГ Кулинара. Повярвай ми, да гледаш жена и дете със 200 лева на месец може би беше най-трудната част от живота ми. Но след 3 години нещата започнаха малко по малко да се развиват. Тогаваше нямаше форум, от който да черпя идеи, седях по 12-14 часа пред компа и блъсках. Сега пак стоя по толкова, но поне половината време отива в гледане на порно ;).

Както Оги ти каза, имаш доста време да направиш своите грешки, а аз нямам тази възможност. Не, че съвсем скоро не направих една, която ми костваше доста пари.

Това, че си решил да задържиш сайта е може би най-хубавото в цялата история. Ясно, е че си притеснен за пари, но те никога не идват бързо, за съжаление. Ако знаех като теб три езика (всъщност знам, ама и трите не много добре), щях да се отдам на писане на блогове, да ги оставя да стареят и в един момент само да започнат да се монетаризират.

Още веднъж, радвам се, че си решил да оставиш, своята перла в короната.
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Продавам Изкуството.сом

тука и аз да се включа...
Sp0on, помня когато започваше проекта. Супер ентусиаст и надъхан да направи нещо готино. Сега просто, чета и не мога да те позная.
За да успее един бизнес в Интернет трябва много повече от пари. Пари всеки може да ти даде. Но липсата на идеи е пагубна. А ти ги имаш!
Направи нещо готино, което лично мен много ме радва. Портала ти е перфектен. Задръж го и не се отчайвай!
Всичко ще си дойде с времето. Хубавите неща не стават от днес за утре. Имаш ли упоритост и желание - всичко може да се постигне.
Сигурен съм, че налагайки се още малко на "пазара" ще дойдат и първите по-сериозни пари - било то от рекламодатели или от спонсори.
Евала за договора с тикетстрийм. Това може да е само плюс за теб. Говори, че си направил нещо наистина готино и се харесва на потребителите. Какво повече искаш от това!?
Пак ти го казвам - малко търпение и увереност. Знаеш ли колко съм се отчайвал с моите първи проекти. Нищо не вървеше, а и нямах "гръб" за мен. Всичко се постига с труд и постоянство. После нещата ще се наредят от самосебе си.

И за Бога, не го продавай :) Хванал си идеалната ниша и ще станеш лидер след време. Целият вложен труд ще ти се отблагодари! :)
 
  • Like
Реакции: nbsp
Re: Продавам Изкуството.сом

... добре де...
.. убедихте ме.. няма да го продавам ...
И благодаря на всички ви за думите... много!...
 
Re: Продавам Изкуството.сом

5 SEO-та - 10 мнения :)

Един скромен съвет, нищо, че колегата oggin разправя, че нямаш конкуренция :)

Разгледай: art.gbg.bg , cult.bg , kafene.bg и това нещо /не пиша сайт/ - art.bg
Разгледай ги внимателно. Много внимателно. И си извади точните изводи.

След като казваш, че приходите са смешни - махни рекламите засега, недей да тормозиш новодошлите с Империя Онлайн.

Успех!
 

Горе