Редирект 301 с параметър

Re: Редирект 301 с параметър

.htaccess записано в UTF-8 without BOM
Много е важно текста да СИ Е НА КИРИЛИЦА, а не %D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8

Доколкото четох не на всеки сървър това работи, макар че при мен стана с твоя код. Ето още едно решение от мен тествано и работещо и в момента на мой сайт:

Код:
RewriteRule ^думанакирилица\/?$ "http\:\/\/кирилишкидомейн\.com\/" [R=301,L]

Как може да се направи същото, но при дума на кирилица

пример : site1.com/ключовадума -> site2.com
Тъй като има запитвания и за поддомейн на кирилица, редиректът става във формат:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^xn--b1aaa.domain.bg$ [NC]

Наложи ми се да го направя, защотто Г е захапал някакъв измислен поддомейн ввв 🙂.

pepi7543, в твоя вариант разликата е, че може да има слеш след думата на кирилицата.

Ок, благодаря ти! Може ли още един въпрос: Имам 1 сайт дето ми се иска да пусна редирект на всички субдомейни към основния.

Например: 1.сайт.com и 2.сайт.com и друг.сайт.com да редиректват всички към сайт.com

Възможно ли е да стане с htaccess-a?

Възможно е, но трябва да направиш subdomain wildcard, който да сочи към някой домейн и в неговия хтаццесс, редиректваш.

Мерси за акъла, но си нямам на идея как да го направя, почти нищо не ми говори 🙁

Нещо по-подробно може ли?

Ще се опитам като за ламери да обясня. В контролния панел на домейна, трябва да има възможност да създаваш т.нар. A name записи. Та създаваш един нов А наме запис със стойност * , който да води към IP-то, което примерно е ИП-то където се излежава главния домейн. След което в htaccess на главния домейн пишеш:

Код:
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(.+)\.glaven-domain.net$ [NC]
RewriteRule ^(.*) http://glaven-domain.net/$1 [R=301,L]
Имай предвид, че трябва да се преработи, ако главния домейн е на www.glaven-domain.net

Back
Горе