SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Рязък срив при Гугъл

Re: Рязък срив при Гугъл

Ако прехвърля съдържанието на сайт- който в момента е кажи речи в supplemental-а натикан- към нов домейн има ли шанс да му се вдъхне живот или само ще се изхаби новия домейн?
Мисля че много линкове за кратко време му пуснах и затова ми сложи penalty Гугъл т.е. проблема ми не идва от лош content?!

Много колко: 1, 2 - 10 хиляди линка?
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Имам EN сайт, който за няколко дни изхвърча от 2-ра на 27-ма страница. Нямам загубени индексирани страници, но Webmaster Tools ми показва, че съм загубил около 2/3 от линковете, които сочеха към сайта ми. При вас изчезвали ли са баклинкове? Мислите ли, че всичко това е временно и после пак ще си върнем старите позиции?
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Абе хора, вие не си ли знаете откъде са ви бековете, че разчитате на ГУТ да ви ги брои? Да не говорим, че Г. никога не показват 100% от информацията. Nik, беше писал един тул за следене на линковете, но не мога да се сетя адреса.
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Същите нелогични простотии наблюдавам и аз някъде от времето на PR update-a. В момента един от сайтовете ми (100% уникално съдържание, стабилен линк билдинг - 10000+ беклинка в Yahoo, около 120 бека в Гугъл все от авторитетни релевантни сайтове с висок ПР) само за 24 часа изчезна от средата на 2-ра страница и се озова на 12-та?! Същото се наблюдава и при второстепнните му кл. думи, както и за позициите му по long tail KWDs, т.е. повсеместно се случва.

И още нещо, не знам дали някой ползва тула на SEOMoz http://www.opensiteexplorer.org/, но от деня след ъпдейта до момента всички домейни, които следях ежедневно с него са загубили с по 20-30-40 точки по показателите авторитет на страницата и авторитет на домейна. Мислех, че ще е временно, но вече 2 седмици си е така. Въобще - луда работа и много неприятна.
 
Re: Рязък срив при Гугъл

При мен всички индикации са за затягане на режима с дублираното съдържание и спама. Сайтовете ми, които са изрядни в това отношение имат покачване в сравнително конкурентни ниши. Сайтовете ми, които не са чак толкова изрядни се държат. Откровено спамаджийски нямам, но един експеримент с генерирано съдържание, което не може да се нарече особено оригинално се срина тотално.
За БГ сайтовете от изрядните имам ~20% покачване на трафика дължащо се на подобрени позиции в Г. По самите сайтове, които визирам няма структурни промени.

На EN сайт, който загуби позиции по времето на ПР ъпдейта взех мерки за консолидиране на страниците с каноникал и редиректи и нещата се възстановиха.

Та пак ви напомням проверете си свръх уникалното съдържание наистина ли е такова и наистина ли го има на точно един адрес и ако не указан ли е правилният такъв.

Мен лично тази промяна много ме радва, защото ми писна от спам в търсачките и това както изглежда е стъпка в тази посока.
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Абе хора, вие не си ли знаете откъде са ви бековете, че разчитате на ГУТ да ви ги брои? Да не говорим, че Г. никога не показват 100% от информацията. Nik, беше писал един тул за следене на линковете, но не мога да се сетя адреса.

Много ще съм ти благодарен, ако се сетиш, кой е този тул.
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Лошото е, че не са само дублажите. Според мен има и още промени (към затягане, естествено) по отношение на новите сайтове (домейни), които дори да са ОК откъм съдържание, релевантни линкове, редовно писане, към момента играят много в СЕРП... ама много.

Явно правят нещо в движение от Г., но кофтито е, че ако се окажат по-трайни нещата, човек си казва, че грешката е в него и почва да търси под вола теле, без реално да има нещо, което да дърпа сайта надолу. Много е объркващо...
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Кога ще стане по-ясно, какво са направили от Гугъл и какво ще е нужно за сайтовете да се адаптират към промените? Защото аз за моя съм наистина объркан. По основните му ключови думи е сред голяма конкуренция. Беше доста време в сандбокса (явно линкбилдинг стратегията ми е била погрешна и не можах да го избегна). След това обаче дръпна напред и стигна до втора страница, а за някои държави - на първа. Сега обаче е толкова изстрелян назад, че не знам, тази добра позиция, която имаше известно време, като компенсация от Гугъл ли беше, че е бил дълго в сандбокса или просто не е оптимизиран добре. А иначе смятам, че е с уникално съдържание, добра оптимизация по ключови думи, тайтъл таг, h1 таг, анкор текст, keyword density и т.н. Струва ми се, че просто трябва да продължавам с осигуряването на баклинкове.
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Има нов интерфейс на Google Results Page и съответно индексацията на един сайт е 0 - голяма изкорквация :)

Веднъж и G да се пъдейтнат според модните тенденции - web2.0

а колкото до linxspy-a той следи единствено линковете, който си вкарал (т.е. предполагаемите размени и платени). Всички бекове ги търси с друг тул.
 
Последно редактирано:
Re: Рязък срив при Гугъл

Всички бекове ги търси с друг тул.
Някой би ли препоръчал читав инструмент за целта? Предварително благодаря.
 
Re: Рязък срив при Гугъл

Странностите продължават. След като на един от сайтовете ми 72 часа не беше идвал бот, сега ми е върнал кеш дата с още 2 дни назад...

Но пък си върнах позицията в средата на 2-ра страница по основната ми кл. дума, което е някаква компенсация :)
 
Последно редактирано:
Re: Рязък срив при Гугъл

При мен най-накрая има леко раздвижване (надявам се да продължи).
Тук-таме излизам на първите страници (преди бях от позиция 100 нагоре) и ужасно много ботове ме налазиха последните часове...
Ще видим какво ще стане тези дни, че от не малко време съм пЕсъка. :D
 

Горе