Сайтове, предлагащи спамене по е-мейл?

Poltargaista

VRETIEL
WTF?
http:// stroiko.org/klienti_imoti.php
http:// market-mail.info
http:// max-email.com
http:// AdvertiseBg.com
http:// blog.abcbg.com

По ЗЕТ член 6, алинея 4 - Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

Как това нещо е легално, законно и все още продължава да съществува!? Че и искат пари от други малоумници за това да ме спамят!?

Днес за 1 час получих 8 съобщения от различни (несъществуващи) е-мейли с линк към стройко. Направо се побърках. Колегите, дайте акъл какво да се предприеме!? Къде да ги репортна всичките един по един? Бих подал тъжба към собствениците, ама то никъде няма посочено дали изобщо съществуват такива фирми, да не говорим изобщо за лични имена, адреси, телефони и прочее. Просто... 😡
Прочетох още 2-3 теми по същия казус, но в крайна сметка пак не намерих окончателен отговор по проблема.

Последно редактирано:
Re: Сайтове, предлагащи спамене по е-мейл?

странно - аз почти не получавам спам

от време на време по някое нигерийско писмо (събирам ги)

дайте да издадем сборник с нигерийски писма (майтап да става) - аз имам събрани около 100

Аз им отговарям:

Скъпи колеги от ххх.еу, престанете да ми пращате реклами, на които
дори няма текст за непоискано търговско съобщение а камо ли линк за
отписване?? Вече веднъж ви помолих да бъда отписан от получаване на новини
за вашите невероятни предложения. Нужно ли е пак да ви казвам че ще впиша
този мейл в регистъра и ще пусна жалба до КЗП?

И ако това не е достатъчно,
трябва ли следващия път когато ми пратите поредната невероятна оферта, да
ви отговоря с този текст:

"С това непоискано търговско съобщение, Вие нарушихте член 6 ал 4 от Закон
за електронната търговия и писмото Ви е препратено към Комисия за защита
на потребителите за проверка и налагане на санкция по член 24 от ЗЕТ."

Помислете, а най-добре премахнете мейла ххх@ххх.com от вашия спам списък.

----------------
Ако няма контакти, виж в who is кой е регистрирал името и пишеш на него.

Всичките адреси които си дал излязоха на кой са, и при търсене в гугъл на мейла+сайта или: името_на_регистранта+сайта , излизат допълнителни резултати.

Нещо не разбирате.

Защо първо не прочетете какво предлагат фирмите, и тогава да коментирате?

Загледайте се примерно в условията на market-mail.info и AdvertiseBg.com и ще видите какви всъщност са услугите на въпросните фирми...

Е то нали затова ни спамят, да им обръщаме внимание .... и какво да им гледам на фирмите, след като техните съобщения не са желани от моя страна ?!

Нещо не разбирате.

Защо първо не прочетете какво предлагат фирмите, и тогава да коментирате?

Загледайте се примерно в условията на market-mail.info и AdvertiseBg.com и ще видите какви всъщност са услугите на въпросните фирми...

Защото не ме интересува. И дори и да предлагат нещо смислено, това не е причина да ми пращат спам.

Виждам, че поредните малоумници са ми дали анонимна негативна репутация без да знаят защо.
За глупавите и за Иво ще дам пример с мой клинет, предлагащ доставка на храна по офиси и домове. Човекът си има няколко хиляди клиента, на които праща мейли за потвърждение на поръчки, фактури, промоции и прочие. Той няма сам възможност да разпраща толкова мейли, и затова използва услугите на една от изброените фирми - което е съвсем легално, понеже той праща писма на хора, които искат тази услуга.

Това, деца, няма нищо общо със спама.

Случаят, когато някой с чужда база мейли спами праща хиляди непоискани съобщения е съвсем друг, и няма нищо общо с коректността на фирмите, предлагащи услугата тип "пращане на мейли със списък на клиента".

Даже и вие ако се замислите, ще се сетите, че спамера е подписалият писмото, а не доставчика...

За неразбралите, а тук има доста такива тъпанари, пояснявам с още един пример - ако Български пощи ви донесат поредната брошура на някой мебелен магазин, кой спами - пощите, или магазина?

И да ви зарадвам - понеже тук явно няма нужда от различни мнения, и си знаете всичко, се махам, за да не ви развалям настроението.

Не можеш да правиш сравнение между Физическа поща и мейл, защото Подписалият писмото може да е ВСЕКИ пипон Y и да цели да срине репутацията на компанията Х.

В случая с БГ Пощи - някой плаща за спама, във виртуалния СПАМ може да не се плаща (демек аз сам искам да си набера клиентела примерно) - там е разликата.

Тъй като съм малоумник, ще се опитам да поумнея и ще си призная без бой, че едната репутация е от мен. А твоите думи: "понеже той праща писма на хора, които искат тази услуга." говорят за хора, които ИСКАТ (обърни внимание на ИСКАТ) тази услуга. Ние като не искаме к'во ?! .... Да не повдигаме въпроса ? Айде ако обичаш....

Виждам, че поредните малоумници са ми дали анонимна негативна репутация без да знаят защо.
За глупавите и за Иво ще дам пример с мой клинет, предлагащ доставка на храна по офиси и домове. Човекът си има няколко хиляди клиента, на които праща мейли за потвърждение на поръчки, фактури, промоции и прочие. Той няма сам възможност да разпраща толкова мейли, и затова използва услугите на една от изброените фирми - което е съвсем легално, понеже той праща писма на хора, които искат тази услуга.

Това, деца, няма нищо общо със спама.

Случаят, когато някой с чужда база мейли спами праща хиляди непоискани съобщения е съвсем друг, и няма нищо общо с коректността на фирмите, предлагащи услугата тип "пращане на мейли със списък на клиента".

Даже и вие ако се замислите, ще се сетите, че спамера е подписалият писмото, а не доставчика...

За неразбралите, а тук има доста такива тъпанари, пояснявам с още един пример - ако Български пощи ви донесат поредната брошура на някой мебелен магазин, кой спами - пощите, или магазина?

И да ви зарадвам - понеже тук явно няма нужда от различни мнения, и си знаете всичко, се махам, за да не ви развалям настроението.

Ако съм клиент на фирма иди дойди. Ама да ми наръгат пощата с неща които никога не съм искал си е чиста проба спам. Досега все търсех начини и си губех времето да се отписвам, но от тук натам директно пускам жалби до КЗП. То това вашето вече не се трае 😡

понеже имам опит с материята - НТС, КЗП, обжалвания и тн. знаете, нека да питам.

Като как вашия/моя/неговия имейл адрес е намерен, за да бъде оспамен?
Пуснали сте го някъде публично? В нета, може би? Дето всеки може да го види, а?

Другото, кой спами, кое е спам, кое НТС и тн. са само КЗП да получават едни заплати, а вие тука да спорите.

понеже имам опит с материята - НТС, КЗП, обжалвания и тн. знаете, нека да питам.

Другото, кой спами, кое е спам, кое НТС и тн. са само КЗП да получават едни заплати, а вие тука да спорите.

Ето това примерно е спам, и чесно казано не знам от къде ми имаш майла, най-вероятно от форума или от някой от сайтовете ми, но нито живея в Англия нито пък съм искал да получавам подобен мейл:

Здравейте uni-web,
Пуснахме нова безплатна услуга, с която можете да намерите други българи близо до Вас.
Тъй като сте потребител на бгхелп, с настоящето Ви каним специално да се присъедините към Българската улица в UK.
Моля, посетете Българската улица в Англия - www.bgstreet.co.uk, добавете вашата улица и можете да търсите други българи около вас.
Споделете българската улица с Вашите приятели във facebook или по email.
Моля пуснете тема в bghelp.co.uk за да знаят и другите.
Вашето участие е важно - нека се намерим на острова.
Екипът на Българската улица в Англия

Мислех да го пусна още когато го получих, но си викам хайде няма да правя циркове за едно писмо тъй-като ме заливат по страшно много наден просто или ги пращам в спам кутията от където изчезват без преглед и нищоили директно ги трия.
В случая обаче тъй-като знам че въпросният сайт е твой нито го изтрих нито пък го пратих в спама реших да си го запазя, щях дори да ти пиша на лично да ти кажа че не искам да ми пращаш такива съобщения вече.

Сега те моля официално не ме оспамвай повече плс 😉.

И какво, да престана да регистрирам домейни ( в who is-a мейла е видим) само за да се спася от спамери ли? Тбаси логиката...

Тебе е така, ти иде отвътре а? Кат видиш некой имейл и просто душичката ти трепва и се чувстваш длъжен да го оспамиш, тъй ли да разбирам?

Значи щом всеки може да види даден имейл (както каза колегата над мен, в whois-а имейлите са видими), няма проблем да се оспами... нема такава железна логика като твойта🙂

Ето това примерно е спам, и чесно казано не знам от къде ми имаш майла, най-вероятно от форума или от някой от сайтовете ми, но нито живея в Англия нито пък съм искал да получавам подобен мейл:

Мислех да го пусна още когато го получих, но си викам хайде няма да правя циркове за едно писмо тъй-като ме заливат по страшно много наден просто или ги пращам в спам кутията от където изчезват без преглед и нищоили директно ги трия.
В случая обаче тъй-като знам че въпросният сайт е твой нито го изтрих нито пък го пратих в спама реших да си го запазя, щях дори да ти пиша на лично да ти кажа че не искам да ми пращаш такива съобщения вече.

Сега те моля официално не ме оспамвай повече плс 😉.

няма проблем, аз не се крия.

мисля, че майла до теб е личен, така както съм го получил от форума. със същия успех можеше да те питам нещо друго. кога няма да е спам?

Сиво, червенко и зеленко картонче... я да не съм ви коледна елха бре🙂

До пича с: "нета е ПУБЛИЧЕН, това разбираш ли го?Като тел.оказател."

Бе те и циганките на околовръстното стоят на публично място, тва значи ли, че всеки път кат минеш покрай тях се чувстваш длъжен да ги .... "спамнеш"?

ПС: "...оказател" тва неква нова дума в българския език ли е?

Пич, в голяма грешка си. Виж как работят MailChimp (примерно) и намери 10-те разлики с нашенските му еквиваленти.

Ти осъди ли КЗП, нещо се покри?

Ти осъди ли КЗП, нещо се покри?

КЗП беше прецакана от фирма, не от мен.Аз бях близо до случая. Не знам дали фирмата е осъдила после КЗП, но се съмнявам да им се е занимавало. Затова още съществува КЗП.

никъде не съм се крил, а ти ми е много интересно дали ще ми говориш така, както в заленото по-горе, ако си пред мен :evil

Back
Горе