Смяна на домейн при първа позиция в Google

Re: Смяна на домейн при първа позиция в Google

Правиш редирект 301 и си готов. Правил съм го. В началото ще има малко сътресения но ще се оправят за няколко седмици.
Използвам съм .htaccess със следните команди
Код:
Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) http://noviyatdomain.bg/$1 [R=301,L]

Наистина ли? Щото аз се ръководя по статистиката по-долу и колкото и да сумирам три позиции от топ 10 не правят колкото първата...
200906-onlinemarketing-eyechart.jpg

Три сайта в топ10 може да значи №1, №2 и №3, нали знаеш 🙂

Наистина ли? Щото аз се ръководя по статистиката по-долу и колкото и да сумирам три позиции от топ 10 не правят колкото първата...
200906-onlinemarketing-eyechart.jpg
Изкарай 2 сателита в топ 10 и първото място ти е гарантирано за основния сайт.
И CTR зависи от много фактори, не само от мястото в топ 10 ...

Изкарай 2 сателита в топ 10 и първото място ти е гарантирано за основния сайт.
И CTR зависи от много фактори, не само от мястото в топ 10 ...
Не винаги е така. Имам 5 сателита + основен сайт в топ 10, всичките от места 5-10 включително...
И от месеци не мърдат 🙂

Тази статистика е супер стара и е условна. Всяка ниша % варират.
По темата най-добре си ползвай .net-a за сателит. Ако все пак си решил да се занимаваш @wbg ти е казал основното - 301. И по-смело над година и половина имам спомени от другия форум се интересуваш от SEO по-малко мислене повече екшън.

Тази статистика е супер стара и е условна. Всяка ниша % варират.
По темата най-добре си ползвай .net-a за сателит. Ако все пак си решил да се занимаваш @wbg ти е казал основното - 301. И по-смело над година и половина имам спомени от другия форум се интересуваш от SEO по-малко мислене повече екшън.

Статистиката е стара, но с друга не съм се сблъсквал до сега...

Нишата е много динамична... резултатиете при търсене от 500 000 скочиха на над 1 000 000, ей така от нищото...

В момента съм 4-ти, вчера бях 3-ти... все още трупам линкове към стария домейн, а новия е в процес на регистрация, че се метнах на .bg, защото фирмата ще е с друго име, а .com е зает...

Та прехвърляне, най-вероятно ще има, до колко ще стане ефективно е друг въпрос и ще подлежи на дискусия...

Най-вероятно ще го направя с 301... от стария домейн към новия, не зная колко ще се прехвърли, но се надяваме че ще се кача бързо до топ10 с новия домейн.

Имам един въпрос... ако сменям урн адресите на статии, как трябва да ги пренеса?

Пример:

ввв.домейн.ком/статии/категория/съвети-за-сео-начинаещи

да стане:

ввв.домейн.ком/блог/категория/съвети-за-сео-начинаещи

За: Смяна на домейн при първа позиция в Google

Имаме следната ситуация: взимаме един домейн .com и го качваме на 1-ва позиция по ключова дума с около 500 000 резултата. След 6 месеца си взимаме нов домейн .bg и редиректваме (301) стария към новия домейн. Ще държим ли отново първа позиция и линковете от чуждите сайтове към стария домейн ще окажат ли влияние върху новия?
След година време, ще споделиш ли резултата?

След година време, ще споделиш ли резултата?

Всъщност доста време се чудих дали изобщо да редиректвам... И все пак преди около 2 седмици се реших... Направих редиректа по указанията на cloxy, изпълних всичко стъпка по стъпка и започнах да чакам... Преди това само да спомена, че за тази една година нишата набъбна от 500 000 на 1 200 000 резултата, а стария сайт се беше заковал на 3-та позиция. Та направих редиректа и започнах да чакам... след около 72 часа прехвърлянето се случи, но вместо на 3-та позиция сайта се показа на 8-ма и сега се качи на 7-ма позиция и си остана там... Може би с времето ще си върна позицията, но дали това ще е следствие от редиректа или от линк билдинга който правя в момента - няма как да разбера... 🙂

На стария домейн имаше само 3 статии, с една от които излизах на 6-7 позиция за дадена ключова дума... след редиректа същата страница вече излиза на 3 позиция за ключовата дума... т.е. при вътрешните страници има положителен ефект (не съм правил допълнителна оптимизация на тази статия /страница/, затова си правя този извод, но винаги съществува възможността просто някой да е линкнал...)

Определено има загуби в позициите, но смея да твърдя, че сайта който редиректнах не беше оптимизиран по-най-добрия начин, така че не зная резултатите до каква степен са обективни!

А, и Честита Нова година!

Две седмици е малко за заключения. Успех, след два три месеца може отново да споделиш резултат.

Back
Горе