Смяна на домейн при първа позиция в Google

Frik

New member
Здравейте! 🙂

Имаме следната ситуация: взимаме един домейн .com и го качваме на 1-ва позиция по ключова дума с около 500 000 резултата. След 6 месеца си взимаме нов домейн .bg и редиректваме (301) стария към новия домейн. Ще държим ли отново първа позиция и линковете от чуждите сайтове към стария домейн ще окажат ли влияние върху новия?

Re: Смяна на домейн при първа позиция в Google

Аргументи никой не може да ти даде, защото никой не знае в детайли алгоритъма на Google - ако искаш официална информация вероятно в техния Knowledge base ще пише. Останалото е наблюдения от емперично доказване - при някой става промяна, при други си остава позицията, при трети сайта изпада от позицията но след известно време си връща първоначалното място. Всички неизвестни зависят от Google (т.е. едва ли ще контролираш каквото и да било явление)

Мерси, Иво! Хубав отговор! Аргументи? 🙂

Това което питаш и което се опитваш да направиш го могат само хора с опит в сео не по-малко от 2-3 години.

Не си мислете че ако веднъж някой го е направил по случайност е вече голям спец. Има много правила и работата е доста тънка, вярвам че никой колега с опит никога няма да ти каже всичко в комплект.

Три години ще се бъхта някой и после ще ти даде всичко наготово.... да бе да... просто няма начин.

Мога да кажа само едно: някои хора могат да гарантират на до 90% предаване на силата на единия сайт на другия при прехвърлянето, аз също го гарантирам на моите клиенти защото съм го правил многократно и всички пъти (след три тестови опита) съм успявал. Може да е и 100% успеваемостта - от 1-во да дойдеш пак на 1-во място, но ако някой ти гарантира 100% в гоогле значи е измамник.

Ако имаш сайт и ти се рискува с него, давай смело. Най-добре обаче ще е да тестваш няколко такива прехвърляния (всяко едно ще подължи не по-малко от 3-4 месеца) и тогава да го правиш за основния ти сайт.

Ако не знаеш какво правиш, съвета ми е - просто го забрави, рисковано е. И аз съм се парил, и за bgkulinar четох веднъж, а също и за други колеги.
Ако пък искаш да ставаш оптимизатор и това да ти е професията - действай 🙂

Последно редактирано:

Мога да кажа само едно...

Благодаря ти за съветите!

Не е препоръчително такова местене. Каква ти е идеята от този редирект?

Единствено и само смяна на основния домейн, нищо друго...

Става с паркиране, да. Примери:
Код:
http://3dwebdesign.org/
http://web-seo.cc/

Става с паркиране, да. Примери:
Код:
http://3dwebdesign.org/
http://web-seo.cc/

А това няма ли да е дублирано съдържание за Google? И освен това (не се обиждай!) коментарът ти звучи доста подценяващо към човек, който твърди че за един месец ще изкара нов домейн на 1-ва позиция. Ако го направи дори и да не е "спец" си е добро постижение.

Към Frik - аз неразбрах защо първо трябва да изкачваш един domain на 1-ва позиция а после да го подменяш - защо не работиш направо с този, който смяташ да ти остане основен след тези 6 месеца?

Моите наблюдения също са - сайта изпада от позицията, но след известно време си връща първоначалното място но това може и да е единичен случай

А това няма ли да е дублирано съдържание за Google? И освен това (не се обиждай!) коментарът ти звучи доста подценяващо към човек, който твърди че за един месец ще изкара нов домейн на 1-ва позиция. Ако го направи дори и да не е "спец" си е добро постижение.

bgvisit, не, няма да е дублирано съдържание, а и да е, какво от това 🙂 (виж в кода на сайта)

Не, въобще не се обиждам, но да изкараш за 1 месец в топ 10 или топ 5 домейн за ключова дума с 500 000 резултата за мен си е ниско до средно конкурентно 😉 , да не говорим че си има и такива думи със слаба конкуренция. За мен frik си е начинаещ без да влагам някакъв обиден смисъл в това (и аз съм начинаещ в разкодирането на мобилни телефони например, не ми е това работата)

Ако искаш попитай и човека задаващ въпроса, мисля че и той ще потвърди.

Какво още да кажа за начинаещите и неначинаещите за да разбереш защо всичко е относително според човека: много от хората които дойдоха на сео конф. 2009 тогава се учеха, а сега вече минават за топ специалисти (поне двама от тях). Има ли нужда да споменавам че аз когато отидах на сео конф. 2009 вече имах 30 сайта класирани в топ 10 за ключови думи с търсения от по 2-3 милиона и нагоре. Те за мен са начинаещи дори и сега, въпреки че в момента при търсене за Seo в google.bg са малко по-нагоре от мен 🙂

Последно редактирано:

... но да изкараш за 1 месец в топ 10 или топ 5 домейн за ключова дума с 500 000 резултата за мен си е ниско до средно конкурентно 😉

Грешката е моя - месеците са 6 (поне Frick е написал така), което обаче пак е доста малко.... и да - темата е в "начинаещи" - идеята ми беше че повече ще му помогнат съвети (мнения) от типа какво е ок да се прави или да не се прави и по-малко отклонения затова "ако си начинаещ", "ако си спец", "аз съм...." и т.н.

Здравейте! 🙂

Имаме следната ситуация: взимаме един домейн .com и го качваме на 1-ва позиция по ключова дума с около 500 000 резултата. След 6 месеца си взимаме нов домейн .bg и редиректваме (301) стария към новия домейн. Ще държим ли отново първа позиция и линковете от чуждите сайтове към стария домейн ще окажат ли влияние върху новия?

Никой не може да ти каже със сигурност. Може десет пъти да се получи и на единайстия да не стане и това да е точно когато най ти трябва. Законите на Мърфи 🙂) Но ако си твърдо решил да го правиш в Гугъл Уебмастер Туулс има едно за промяна на адрес на сайт. Започни от там първо.

😀 . Съжалявам, това е положението. Не мисля че трябва всичко да се казва, въпреки че аз съм един от 10-20-те потребителя които най-много помагат.

Какво да кажа освен че даже на повечето съвети никой не ***ва да кликне на плюсче. Затова и в тоя форум си има раздел 300+

Правиш 300 смислени поста, влизаш в него и там има доста по-ценни неща. И не може никой да се сърди щом собственика на форума е решил така.

И защо, дай някакво смислено обяснение??

Към Frik - аз неразбрах защо първо трябва да изкачваш един domain на 1-ва позиция а после да го подменяш - защо не работиш направо с този, който смяташ да ти остане основен след тези 6 месеца?

Обяснението е следното... купих си .com домейн преди малко по-малко от 6 месеца и в момента варирам 3-5 позиция за споменатата ключова дума с 500 000 резултата...

Сега се освободи един с ключовата дума на .net и се чудех дали да не взема да си метна сайта там, тъй като ключовите думи се класират по-добре и мат % директен трафик... т.е. много по-лесно ще се кача на 1-ва позиция и ще имам повече посетители в сайта...

сега се откри и трети домейн, ключовата дума само че на английски и .bg, което ще е доста по-престижно за фирмата...

Затова питам за смяна, защото мисля че не съм избрал подходящия домейн...

За мен frik си е начинаещ...

Напълно прав си! 🙂

А колко по-хубаво ще е да имаш 3 домейна в топ 10, вместо 1 на първо място ...

Наистина ли? Щото аз се ръководя по статистиката по-долу и колкото и да сумирам три позиции от топ 10 не правят колкото първата...
200906-onlinemarketing-eyechart.jpg

Back
Горе