Смяна на език в тема на wordpress

• Автор Автор wood
  • Начална дата Начална дата

wood

Senior Member
Как да сменя езика в тема на уордпрес...Използвам уордпрес на Български, темата която съм инсталирал е на англииски, но в languages папка на темата има файлове за испански и немски. От къде трябва да сменя езика само на темата.

Re: Смяна на език в тема на wordpress

Ами няма да е лошо да сложиш и БГ пакета, след което да смениш конфига..

Самият Уордпрес е с бг пакет, но темата която съм сложил е на англииски, и в самата тема има езикови файлове на немски и испански. Искам само езика на темата да сменя, а уордпреса да си остане на български...има ли тази възможност.

Вероятно ще се наложи да направиш езиков пакет за темата на БГ, другият вариант е да преведеш самата тема.

Аз ще преведа самата тема на испански...но ме интересува какви са тези езикови фаилове в самата тема...

сваляш poedit, превеждаш файла, записваш го и го качваш при другите.

Ами преди половин час си свалих тази програмка poedit, но нещо не ми е ясно как се работи с нея. След като отворя испанският файл с програмата..в дясния прозорец излиза на англииски а в левият прозорец на испански. Ако ми кажеш как да го преведа и запиша с тази програмка ще съм благодарен. 😕

Аз ще преведа самата тема на испански...но ме интересува какви са тези езикови фаилове в самата тема...

Погледни във functions.php, сигурно авторът е сложил опция за смяна на езика. Огледай се в админ панел, дали не се е появил нов бутон за промяна на настройките на темата.

Защо не редактираш самата тема, тъй като гледам че темата ти е на английски 🙂.
Отвори файловете на темата през някой HTML редактор (Notepad ++) И преведи нещата, които се показват. Най-добре го направи през админ панела ако не знаеш това е мястото - http://site.com/wp-admin/theme-editor.php , и оттам редактираш файловете и така няма да е нужно да ги качваш за втори път 🙂

Back
Горе