Съвет за Hyper Cache Extended

wood

Senior Member
Инсталирал съм Hyper Cache Extended, но смених домейна и сега в админ панела ми дава това.

Warning: disk_total_space() has been disabled for security reasons in /home/adsadeu/public_html/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/options.php on line 116

Warning: disk_free_space() has been disabled for security reasons in /home/adsadeu/public_html/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/options.php on line 117

Warning: Division by zero in /home/adsadeu/public_html/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/options.php on line 119

Преди това изтрих кеша, изтрих плъгина и инсталирах пак но същата грешка си дава. Някой от форума мисля че беше писал този плъгин.

Re: Съвет за Hyper Cache Extended

Да плъгина е писано от Марто Лазаров. Ето неговия профил тук. Има тема за плъгина във форума. Ето и линкът към нея.

По-добре пиши на поддръжката на хостинг компанията, която ползваш. 🙂

Хостинга е на hostsean.bg, защо трябва да е от хоста? Но преди имах подобен проблем и на Гатора, но после изтрих сайта там.

В общия случай можеш да override-неш настройките на хостинги с по-нов CPanel. Обикновено позволяват customize-нат php.ini. Направи такъв файл със следното съдържание:
disable_functions=exec,passthru,shell_exec,system,proc_open,popen

...и го сложи в директорията на WP. Ако не стане, пробвай да го сложиш и в директорията на проблемния скрипт.

Ако пък и така не стане, пробвай следното в .htaccess (макар че вероятно ще ти метне грешка 500):
php_flag disable_functions exec
php_flag disable_functions system
php_flag disable_functions shell_exec
php_flag disable_functions passthru
php_flag disable_functions exec
php_flag disable_functions popen
php_flag disable_functions proc_open

Ако и това не стане, пиши на хоста си.

на хубави работи ги учиш 😉

работи му скрипта на пича , пуслуша е колегата и се е свързал с поддръжката 😉

Да, де, ама идеята беше, че обикновено има workaround вместо да занимават съпорта...

Бързо реагираха от хоста...сега всичко е ОК.
Мерси freak 😉

За: Съвет за Hyper Cache Extended

Сложих 3.3 и гледам в логовете

Call to undefined function is_feed() in /home/yourhealthcounts/public_html/wp-content/plugins/hyper-cache-extended/cache.php on line 239

Не знам дали не го е давало и преди, просто днес ги преглеждах.

За: Re: Съвет за Hyper Cache Extended

Кажете каква нормална стойност трябва да показва Server Load в Hyper Cache Extended.
Преди седмица стойностите бяха Server Load:0.86-1.30 ...в момента от три дни е Server Load:5-8
И каква стойност да задам на Max server load average

Сайта ти на споделен хостинг ли е? VPS?

Споделен хостинг, на Суперхостинг - план СуперПро

За да се опреснява кеша е необходимо "Max server load average" да има по-голяма стойност от "Server Load".

Друг е въпроса, че натоварване на сървъра 5-8 е по-високо от нормалното. На повечето ми инсталации на wordpress 2 или 3 е стойността ми на "Max server load average".

В този ред на мисли, на мен ми дава съобщение че не може да ми направи кеш (или нещо подобно), защото сървър лоудът ми бил висок, а кто гледам е 0.2?!?!

Друг бъг (може би) в ерор лога на апачито пише, че се опитва да отвори файл log-cache.txt, но такъв файл нямаше и трябваше ръчно да си го създам.

Сега прегледах и другите сайтове и мисля че този проблем се появи след последният ъпдейт на плъгина. Защото преди седмица съм трил кеша и на всички беше под 0.5 стойността. В Понеделник ъпдейтнах плъгина на всички сайтове и сега на всички стойността на Server Load варира между 4.8-9.0. Част от сайтовете са на Суперхостинг, други са на Хостгатор и други на Hostseen.

Server Load показва общото натоварване на сървъра, а не само това, което плугина или вашия блог генерира!

Тоест ако стойността се е увеличила това означава, че сървъра е по-натоварен от преди, а не че има проблем с плугина или вашия блог.

Проблема с log-cache.txt е бъг и ще бъде оправен в следващата версия.

Back
Горе