Тези карти ми разказват играта :)

ivo.apostolov

Неразбиращ
След кански мъки, успях да изкарам един листинг на картата на първа страница (щото така или иначе си имаше такива там). Сайта добутан до второ място, а след няколко месеца играчка с Local Business, влязох и на картата. И така, стратегически заех 2-ро и 4-то място 🙂

До днес, когато Google реши да слее картата и сайта като резултат и в следствие да направи средно аритметично и да ме върне на 3-та позиция в SERP 😱

Local Business явно ще играе все по-голяма роля, но понякога изненадите не са приятни 🙁

Re: Тези карти ми разказват играта 🙂

щом си бил на второ място органично, значи хич не си далеч да се върнеш там от третото. Оттам с напън до първото.
Успоредно с това, може да раскрасиш google place с някоя картинка за по-висок ctr. Ако в момента записите нямат картинки, то като нищо да може да ги изкарва завбъдеше 😉

Голям праз като си първи

Голям праз като си първи

Голям праз като си първи в органичните резултати, след като видеата и картинките заемат първите 6 места.

http://www.google.com/search?q=skyline+r34+drifting

Никак не беше лошо някой на конференцията да поговори за това. Според мен е от висок приотитет да се направи дискусия и обмяна на опит по тази тема.

Re: Голям праз като си първи

Re: Голям праз като си първи

в твоето търсене local няма
Няма ли? 😀 .

Не исках да почвам нова тема, защото идеята е същата - карти, картинки, видеа, новини и т.н. ПРЕЧАТ на органичните резултати.

bgk : все пак оптимизацията за universal search е по-различна от тази за local search. поне изисква доста повече работа по доста повече фронтове 🙂

всъщност само върху картата няма да можеш да въздействаш

Последно редактирано:
  • Like
Реакции: gvv

Определено на много места има сливане на резултатите, когато се оптимизират и двата листинга за основния домейн, аз имам на един от сайтовете два резултата в челната десетка, но единия е към основния домейн и другия към вътрешна страница от сайта.

Аз искам да попитам, наистина ли картите правят по-малко трафик от органичния резултат? Което ако е така, значи че се третират с по-малко доверие?!

защо да дават по-малко трафик?

и нали не подценяваш факта, че за повечето потребители телефон или адрес на фирмата са достатъчни, а локалните листинги дават това + достатъчно информация, която дори може да липсва на сайта?

относно доверието ... щом Г вдигат локалните резултати все по-нагоре е твърде вероятно да е обратното

Локални листинги на мои клиенти с отзиви за тях Г. ги вади много добре. Като има и отзиви (реални по възможност) чичко Г те качва нагоре.

Както Оги казва доверието е важно и Гугъл го отчитат.

всъщност само върху картата няма да можеш да въздействаш
Да направя състезание и който се класира пръв с видео, ще е победител? 😀

най-накрая имаме новина ... ще има състезание 😉 само измисли фразата и да се почваме 😉

най-накрая имаме новина ... ще има състезание 😉 само измисли фразата и да се почваме 😉
Да речем, че по-рано от два месеца няма как да стане.

Но се сещам идея - печели първият органичен резултат, който е вкарал и карта, картинка, видео и новина на първа страница 😀

значи да започваме преговорите с новинарските и видео сайтовете 🙂

Back
Горе