Фишинг с БулБанк

Re: Фишинг с БулБанк

А тези, които сте го получило този мейл, клиенти ли сте на тази банка? Аз не съм го получил и не съм им клиент. Идеята ми е да няма накаво изтичане на информация.

Днес и аз получих такъв фишинг директно в спама на Gmail. Веднага го препратих на мейла на техническата поддръжка, който е посочен в Whois на сайта на Булбанк.

Не съм клиент на банката и никога не съм бил.

Аз също не съм клиент на банката но в пощата съм получил две писма.
А някой има ли на идея какво са целили тези момчета с този фишинг, каква е крайната им цел.

Последно редактирано:

Няма изтичане на база данни, защото спама пристига на мейли, които не са обвързани с потребителските профили, дори някой от тях не са клиенти на банката. Целта им е да си въведеш данните за достъп и да си чакаш 48 часа (цели се да се даде време да работят спокойно)

А някой има ли на идея какво са целили тези момчета с този фишинг, каква е крайната им цел.
Целта е да ти гепят юзърнейма и паролата и после да плащат на воля 🙂. Не знам дали ще могат да се логнат без сертификат.

целта е да ти вземат данните за картата и да направят пластика.

Малко ще им е трудно, в онлайн банкирането няма нищо общо с това което трябва да е във втора пътека /Track 2/.

Ние сме им клиент и сутринта, като се обадих мацката по телефона изписка, че съм бил втория който се обажда и побърза да ми затвори телефона като и казах "благодаря" и се сети да ми благодари 🙂

Малко ще им е трудно, в онлайн банкирането няма нищо общо с това което трябва да е във втора пътека /Track 2/.

Ние сме им клиент и сутринта, като се обадих мацката по телефона изписка, че съм бил втория който се обажда и побърза да ми затвори телефона като и казах "благодаря" и се сети да ми благодари 🙂
Въобще не целят юзърнейма и паролата на онлайн банкирането, защото в него не могат да влязат без сертификат. Не си го разгледал внимателно. 🙂

Иво, откъде ще вземат номера на картата? Ще те карат да си го вкараш като се логнеш ли?

БТВ, вече сайтът се отваря с предупреждение за web forgery.

Да, независимо какво потребителско име или парола вкараш те прехвърля на страница, на която да въведеш данни за картата си - номер, дата на изтичане и ПИН код.
ПИН кодът не е нужен и не може да се ползва, освен ако не е пластика. Той онлайн за разплащания и т.н. не върши никаква работа.

И да вземат името и паролата за онлайн банкирането няма какво да ги правят. Практически безполезни са. Повечето български банки изискват електронен подпис, който като ниво на защита е много над имена, пароли други подобни.

И да вземат името и паролата за онлайн банкирането няма какво да ги правят. Практически безполезни са. Повечето български банки изискват електронен подпис, който като ниво на защита е много над имена, пароли други подобни.

Не подценявай интелигентността на врага. Защо не пробваш да се логнеш във фишинг страницата. По всяка вероятност ще искат да въведеш номер на кредитната карта, минимум.

Дали да очакваме поредния клип с агент Колев - как за 4 часа е долетял до САЩ и лично е свалил сървъра на фишърите от нечии покрив. 🙂

Жалка история! Според Колев, ТЕ са успели да свалят сайта в 13.00. Аз имам спомен, че го отварях до късния следобед, Кулинаря пише тук в 23.30, че сайта се отваря с предупреждение. По това време е бил свален вече, но предупреждението е било все още активно и БГК явно е видял само него, без самия сайт.

В статията, който си пуснал виждам, че успешно е свален около 17.00... четири часа след обявения час от Колев. 🙄

Последно редактирано:

Интересен остава въпроса за базата с е-мейли.

Явно са доста напред с материала и вече знаят народността на притежателите на е-мейлите. 🙂

Или някой нашенец е събирал и после продава като казва че са БГ е-мейли.

Вероятно е от търговския регистър, т.е от системата на Сиела.

Back
Горе