Viktor Shapilov
Active member
Re: Хакнаха Предприемач.ком
Това дали са се възползвали е друг въпрос...
И да възстановиш от бекъп, третото лице има достъп до всичко това и може да се възползва както си сметне за добре. 😉
Избирам си някой от въпросния форум с административни или модераторски права, само да им е къса паролата каквато е и практиката и с брут форс ще имам паролата му с която пак се връщаме в отправната точка... => Прост пример за възползване от придобитите данни...
Естествено, подобни хакери го правят основно за славата и както споменах ме съмнява щом са дефейснали сайта, привейт данните да са били целта им, но щом са успели да дефейснат началната страница значи са имали права за всичко описано от мен по-горе.Исках да наблегна на това, че всичко са предположения.
Това дали са се възползвали е друг въпрос...
При положение, че хакер си е екстрактнал таблицата с потребителите ти, личните съобщения, съдържание от скритите форуми примерно и т.н.А в случая един бекъп наистина върши работа защото говорим за бекъп на файловата система и на базата данни с един diff и малко скриптове може да се проследи кога е компроментирана системата и да се вземат съответните мерки.
И да възстановиш от бекъп, третото лице има достъп до всичко това и може да се възползва както си сметне за добре. 😉
Избирам си някой от въпросния форум с административни или модераторски права, само да им е къса паролата каквато е и практиката и с брут форс ще имам паролата му с която пак се връщаме в отправната точка... => Прост пример за възползване от придобитите данни...
Последно редактирано: