Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.

azsym

New member
Колеги,
имам един списък с мейли на сайтове. Ще изпратя предложение на собствениците им относно сътрудничество.
Минах списъка през инструмента на КЗП за мейлите. Обаче е възможно някой от вашите сайтове да са вътре все още.
АКО ВИЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА ПОЛУЧИТЕ МЕЙЛ ОТ МЕН, кажете ми тук в темата само домейна си и ще ги махна ако са там.
Да няма после плач за глупости.
И без излишни коментари по темата моля.

За: Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.

Пращай 🙂 може да е нещо интересно. Надали някой ще го притесни един емаил повече 🙂

Васко, щом ги е минал през КЗП, какъв е проблемът? Че даже предлага изключване.

Re: За: Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.

Васко, щом ги е минал през КЗП, какъв е проблемът? Че даже предлага изключване.

Проблемът е, че по закон няма право да спами и физическите лица.

И другият проблем е, че утре някой ще се свържи с него чрез форума да си купи този списък...

аз продължавам да си докладвам спама и гледам да докарам малко и на изпращача

Проблемът е, че по закон няма право да спами и физическите лица.

И другият проблем е, че утре някой ще се свържи с него чрез форума да си купи този списък...

По кой закон и защо реши че ще е спам? Както и да е.
По другия ти проблем - споко - не продавам такива неща.
Ако искаш заключи темата, да не се обърне на спам-неспам, че така до никъде. А на ЛС може да ми се пращат домейните.

Re: Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.

Спамът си е спам, независимо как го тълкуват българските закони. Не очаквай някой да ти се зарадва за темата. Напоследък забелязвам доста активност от БГ "предприемачи" неможещи да си свършат работата по друг начин с "нежелана поща". Вярно, че е по-евтино, но аз като видя фирма да се рекламира с емайли никога няма да потърся услугите и ... дразнещо е някой да ти буха разни "оферти", които не те интересуват. Все едно всеки собственик на заведение във всеки град да ходи да звъни на всяка къща и да обяснява как вкусно готвят и какви промоции имат 🙂 .. несериозен е този "бизнес подход" ако може да се нарече такъв. Според мен това е подход на фирми, които яко са го закъсали и нямат парички за друго 🙂 ... "Сега ще ви пуснем офертата до 200 000 човека, поне 3-4 процента ще се закачат" 🙂 приказаки от 1001 нощ ... Как Кока Кола и Мерцедес не са се сетили за подобни начинания 🙂 щяха да си вдигнат продажбите 🙂

По кой закон и защо реши че ще е спам? ...

закон за електронната търговия

Чл. 6. Непоискани търговски съобщения
...
(4) Забранява се изпращането на непоискани търговски съобщения на потребители без предварителното им съгласие.

За: Re: Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.

За: Re: Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.

...Все едно всеки собственик на заведение във всеки град да ходи да звъни на всяка къща и да обяснява как вкусно готвят и какви промоции имат 🙂 .. несериозен е този "бизнес подход" ако може да се нарече такъв...
Тука сравняваш две несравними неща. Ако собственика не го мързи и наистина обиколи града ще "избие рибата". Не се шегувам, подобно нещо сме правили, но не за ресторант и се правеше по телефона. Ефекта беше поразителен.

Колеги,
2 неща тук:
1. нищо от това което ще правя не е търговия или каквото и да било свързано с търговия или финансова изгода. Като такова не попада под ЗЕТ. Естествено няколко първосигналника тук веднага се набраха на ЗЕТ.
2. като последица от 1 не съм длъжен да минавам списъка през мейлите от КЗП, но го направих от коректност може би. Като това не означава, че хората, на който съм извадил мейлите, не биха били съгласни с квото имам да им казвам. Техен проблем 🙂
По тая тема бях ясен и съм до тук. Каквото и да напишете аз в тия полемики няма да влизам.

Последно редактирано:

всяко партньорство е тип бизнес, независимо дали продаваш или не. след като предлагаш нещо от което дори и косвено да имаш изгода, значи минава през ЗЕТ.
има и нещо друго. зависи как си стигнал до имейлите. ако са събирани от сайтовете примерно от страница от типа "За контакти" е малко по-добре. но ако просто си го пуснал през някой whois програма не е добре. при първият вариант след като има страница за контакти значи собственика не е чак толкова против да му пишеш. зависи и какво де. при втория си е по спамърско.
примерно аз на мейла от whois не искам да ми пишат. там където искам някой да ми пише съм сложил нужната информация.

Според мен темата е излишна. Мейл маркетинга няма да спре и като цяло неразрешената реклама също. За мен няма по-досадно нещо от рекламата и в същото време парите ми идват именно от нея. Така, че нека не доказваме колко сме морални и честни всички. И аз получавам хиляди глупави писма. След като видят, че няма ефект започват с личните в разните страници на сайтовете ми в социалните мрежи. Всеки иска да изкара пави през мен, през вас. Би трябвало да сте свикнали. Просто е част от играта.

Не съм съгласен. Кои са тези, които "след като видят"? По-добре да се попитаме какво виждат изобщо? Да, ако някой се отпише - виждат. И съответно преценяват според възпитанието или интересите си: 1) човеко не иска - махаме го от списъка 2) човеко е активен - мейлът е подходящ за спам.

Но когато генерират мейли какво става? Вчера на catch-all мейл ми дойдоха близо 4000 писма от един и същи изпращач. С любезното напомняне, че мога да цъкна, за да ми се разкара от главата. И кво, да цъкам 4000 пъти подред ли? И да му се усмихвам? Все пак през деня, освен да се отписвам от автоматично генерирания му мейл списък (кой знае защо назоваван по-горе "мейл-маркетинг"), е желателно да ми остане време да поработя и да пия по биричка.

Каква е тази игра? Игрите играят играчи. Но това, че некакви сциентолози са достатъчно нагли, а други българета са достатъчно глупави за да ги последват, не е игра. Минават като прах от селски път през страничното огледало - досадни и никой не се занимава сериозно.

Само че заниманието може да е с клиентите им. Те дори не разбират, че плащат, за да спамят. Наскоро един ми се караше дори - колко бил платил за "реклама", а аз "излагам" фирмата му като съм го турил у спам-листа. Ми кво да му кажа - да продължава да си плаща, щото съм в топ 10 в Гугъл със собствения му текст...

Спамърите (поне по-наглите) КЗП няма и не може да ги спре. Но самите клиенти могат да се усетят. Плащат смешни суми, ефект почти никакъв, но квото Бог дал тва и взел, общо взето, отмарят. Че полза няма - ОК, но не са се и набутали кой знае колко, обаче изведнъж почват да ги наричат "тъпи спамери" дори малоумниците във Фейсбук. На никого не му е приятно да си плаща за антиреклама.

Последно редактирано:

Back
Горе