За: Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.
За: Ще правя нещо. Ако някой е против да каже.
Не съм съгласен. Кои са тези, които "след като видят"? По-добре да се попитаме какво виждат изобщо? Да, ако някой се отпише - виждат. И съответно преценяват според възпитанието или интересите си: 1) човеко не иска - махаме го от списъка 2) човеко е активен - мейлът е подходящ за спам.
Но когато генерират мейли какво става? Вчера на catch-all мейл ми дойдоха близо 4000 писма от един и същи изпращач. С любезното напомняне, че мога да цъкна, за да ми се разкара от главата. И кво, да цъкам 4000 пъти подред ли? И да му се усмихвам? Все пак през деня, освен да се отписвам от автоматично генерирания му мейл списък (кой знае защо назоваван по-горе "мейл-маркетинг"), е желателно да ми остане време да поработя и да пия по биричка.
Каква е тази игра? Игрите играят играчи. Но това, че некакви сциентолози са достатъчно нагли, а други българета са достатъчно глупави за да ги последват, не е игра. Минават като прах от селски път през страничното огледало - досадни и никой не се занимава сериозно.
Само че заниманието може да е с клиентите им. Те дори не разбират, че плащат, за да спамят. Наскоро един ми се караше дори - колко бил платил за "реклама", а аз "излагам" фирмата му като съм го турил у спам-листа. Ми кво да му кажа - да продължава да си плаща, щото съм в топ 10 в Гугъл със собствения му текст...
Спамърите (поне по-наглите) КЗП няма и не може да ги спре. Но самите клиенти могат да се усетят. Плащат смешни суми, ефект почти никакъв, но квото Бог дал тва и взел, общо взето, отмарят. Че полза няма - ОК, но не са се и набутали кой знае колко, обаче изведнъж почват да ги наричат "тъпи спамери" дори малоумниците във Фейсбук. На никого не му е приятно да си плаща за антиреклама.