препоръка за SEO специалист

Stefan

New member
Здравейте,

Искаме да се консултираме с SEO специалист по отношение на структурата и HTML на съществуващ наш сайт. Ще ви помолиме за препоръки, във форума или по лично съобщение.

Стефан

Re: препоръка за SEO специалист

темата може да се окаже по-полезна отколкото си мислим.
Тук предлагам само да препоръчвате хора с които сте работили и е хубаво да кежете защо. Друга тема за 'не работете с...' също е добре да има.
Това защото и аз ще си търся СЕО помощ скоро и не е за вярване какви предложение получих - нещо от сорта 'абе ти дай тука едни пари, то в твоята нища не е проблем да си топ 3 ама ако не можем да те направим - еми здраве да има'

... и не е за вярване какви предложение получих - нещо от сорта 'абе ти дай тука едни пари, то в твоята нища не е проблем да си топ 3 ама ако не можем да те направим - еми здраве да има'
Ако намериш някой, който ти гарантира нещо в СЕО, значи е лъжец. То и в адуърдс не можеш да гарантираш първа позиция, камо ли за органичен сърч.

Ако намериш някой, който ти гарантира нещо в СЕО, значи е лъжец. То и в адуърдс не можеш да гарантираш първа позиция, камо ли за органичен сърч.

дума аз гаранция не става. ясно е, че никой не може да каже къде ще бъде сайта. но понеже СЕО е процес поне за определен срок, СЕО спеца може да предложи позиции, нали. Да кажем срок 6 месеца позиция топ 5. Ако се справи, супер, плаща му се. Ако не, пие вода и се учи на друг.
Ако аз, незнаещия, си правя сам СЕО-то, все ще мога да съм в между 100 и 150ти 🙂 е къв е смисъла да плащам на някой за същата позиция?

ааа за темерута с точката, пиши си името да се знае кой си, мишок.

ааа за темерута с точката, пиши си името да се знае кой си, мишок.

Аз ти дадох червената репутация, 'щото дрънкаш врели некипели.

btw не е ли добра идея, който търси специалист да пуска URL към сайта си и получава предложения и малко безплатна помощ от тези които искат да се ангажират . Така ще му е далеч по-лесно да избере с кого да работи.

А иначе бих препоръчал поне 10 човека от този форум, макар че както коментира някой по-горе "тук всички са най-добрите"

Еми може ли аз обратната обява да пусна, доста се чудих дали да я пусна в Пазар, но ми се струва че не е за там.

Получаваме доста такива запитвания за сео ежедневно, но от 2-3 месеца отказвам на всички на които сайтовете не сме правили ние и всеки път ги пращам при колеги които знам че имат сайтове предлагащи такива услуги.

Приемам бизнес предложения на ЛС от фирма предлагаща seo услуги за да пренасочвам клиентите при тях - поне да имам някаква изгода от това, а не да го правя за идеята. Давам пример че за последната седмица в кошчето отидоха 3 предложения за между 500 и 1000 лева за seo.

Знам че ще получа доста ЛС и ви моля - пишете ми само ако сте сериозни, нямам много време да чета. А до всички други - не се смейте - и това го има 🙂

Ако намериш някой, който ти гарантира нещо в СЕО, значи е лъжец.

Не съм точно съгласен.

Ами ако иска да се класира за малко конкурентна дума?

Освен това, зависи кой колко плаща и колко време е готов да чака.

Всичко зависи от методите, техниките и парите.

Въпреки всичко смятам, че да се гарантира 1во място в силно конкурентна ниша е много рисково от страна на някой занимаващ се дълго време с SEO.

Ако намериш някой, който ти гарантира нещо в СЕО, значи е лъжец.

Погрешно отговорих на бгк

SEO-тата гарантираме че ще дадем най-доброто от себе си 🙂 В останалата част от интернет маркетинга, рекламата не виждам да дават поне толкова.

Лично аз не познавам SEO спец , който не се вживява в проекта и не дава всичко от себе си за да получи клиента най-доброто за парите си. Докато в рекламата например бюджета се взема, разпределя се, изхарчва се и ... каквото стане

btw нека не звучи много крайно, но в момента чета Мърдият рекламодател и се доубедих, че рекламистите не са стока 🙂

Въпреки всичко смятам, че да се гарантира 1во място в силно конкурентна ниша е много рисково от страна на някой занимаващ се дълго време с SEO.

Не е рисковано, абсурдно е! Честно казано, обичам да правя предположения за позиционирането на даден сайт, но винаги се уверявам, че клиентът е разбрал, че това е само предположение а не гаранция.

Гаранция може да се даде за свършена работа, оптимизиране на структура, заглавия, ключови думи и разбирасе обратни връзки и т.н.

А за човека започнал темата, ако не иска да си пуска сайта публично тук и ако става въпрос само за консултация, нека си пусне сайта на ЛС. Ще му дам няколко безплатни съвета. Но ползата ще е по голяма ако пусне един линк в темата. В крайна сметка тук сме и за да си помагаме.

Трябва да се разбере, че SEO-тата са като адвокатите. Не могат да гарантират, че ще ти спечелят делото, но пък дават всичко от себе си. И също като адвокатите - всяка една консултация със SEO специалист трябва да се заплаща, защото отнема време за анализи, интелектуален труд и т.н.

Такива, които искат да плащат след като се постигнат позиции - това са измамници. Никога няма да платят - това е поредният начин да се накара някой да работи за без пари. За съжаление сме в България.

cloxy, абсолютно правилно. 50% преди започването, остатъка на финала. Това е истината. Една година работих на 30% преди започването, не си струва.

Ако ти няма доверие и не ще да предплати - за негова сметка си е. Не стига че парите които влагат за оптимизация на сайтовете си ги избиват после за само 3-6 месеца, ами и претенции имат повечето... хайде няма нужда 🙂

Последно редактирано:

Трябва да се разбере, че SEO-тата са като адвокатите. Не могат да гарантират, че ще ти спечелят делото, но пък дават всичко от себе си. И също като адвокатите - всяка една консултация със SEO специалист трябва да се заплаща, защото отнема време за анализи, интелектуален труд и т.н.

Такива, които искат да плащат след като се постигнат позиции - това са измамници. Никога няма да платят - това е поредният начин да се накара някой да работи за без пари. За съжаление сме в България.

Много си прав, аналогията е добра.

На адвокат се плаща предварително и без гаранция за краен резултат. Затова адвокат се избира по добро име или с препоръки.

Сакън, ще ни обложат и с ДДС 🙂

А все пак да попитам, защо не работите с модел. За всяка ниша може да се изчисли след първият месец работа, кой още оптимизира, и между колко минимално и максимално ще струва класиране на желана позиция с определена точност и дори може да се предскаже колко пари трябва да отиват за неутрализация на купени линкове от конкурента. Тогава и клиента е наясно за какво му/ще се харчат парите.

vha777, да си чувал, че купуването на линкове е забранено и всеки един момент на чичо Г. може да му хрумне, че си лош човек и да се срине със земята. Не може да се прави точна калкулация.
Аз лично предпочитам практиката с месечен абонамент и от близо година съм спрял да взимам еднократни плащания. Така клиента вижда всеки един момент къде му отиват парите + месечните доклади, които се подготвят.

Е , според може да се прави прогноза, ама трябва и това някой да плати, - емпирично лесно се преценява сравнително ориентировъчно, въз основа на "работата" на конкурентите и особено ако следиш как се класира новото им съдържание по заявки и с каква честота го добавят и как влизат от търсачките потребителите, ако имаш данни за това.

• Like
Реакции: nbsp

Back
Горе