рамоядеца Firefox

netsurfer

Ипотпал ФЕН :)
Ужасна работа тая лисица. Като стигне 400-500мб рам и едвам се работи с нея ...
Като наоотворя табове и айдее ... замина 🙂 Като ги затворя - рама не се освобождава....
Няма ли да си я оправят на края?

Re: рамоядеца Firefox

До колкото се сещам s1y имаше същият проблем и то заради history на адресите. Аз лично ми товари доста като при BornToDrink, но това е така заради това че Adobe (по-точно Flash) и Линукс много много не се обичат. Да не Ви казвам като зареждам банер в easytrader с големина 160x600 и има закачени 10-тина рекламодатели какво крашване става. Но преди 1 година беше още по-зле така че нещата се развиват 🙂

FF, който аз имам (версия 3.0.15) си има мемъри лийк, стигал съм до 900мб, докато не го затворя по грубия начин. Броя на отворените табове влияе естествено, но съм забелязал, че натоварването расте експоненциално с времето (компа често си бачка денонощно).

И при мен много РАМ яде (все пак има 90 таба отворени към сегашен момент). Хубавото в случая е, че всеки друг браузър който съм пробвал (разбирайте опера и хром) още на 50-60 таба се отказват и стават неизползваеми, а Файърокса си е сравнително стабилен въпреки недостига на рам 🙂

Най-големия недостатък в случая е, че сутрин като пусна компютъра, пускам браузъра, хапвам и тъкмо се е заредил 😱 (има няма поне 10-15 минутки след пускането може да се ползва)

Много ми се ще да мога да ползвам Chrome, но уви все още няма версия за Linux

Броя на отворените табове влияе естествено, но съм забелязал, че натоварването расте експоненциално с времето (компа често си бачка денонощно).

Абсолютно същите наблюдения - рядко имам над 30 таба, но компа не се гаси въобще, и след 3-4 дни работа трябва да рестартирам, няма начин 🙂. И със сигурност е от ФФ

И какво ги правите тези 90 таба?
Аз като си свърша работата с нещо го затварям...

То не е само това проблема, ами и като се турне Tab Mix Plus да пази сесии.

Вие ревете за 400-600 рам. Отворете 90 таба в IE та да видим какво ще се случи с процесора 😀

При мен са мейду 40 и 50 таба нонстоп. Не се гаси по 2-3-4 месеца. На моменти съм стигал до към 70-80 таба едновременно и към 1.8ГБ заета памет, но като цяло над 60 доста се влачи. 3.0.0.15. Обикновено гълта между 700 и 900МБ.

От време на време рестартирам браузъра, че има лийкове наистина и се затлачва много.

Кофтито е, че като си загасиш ПЦ-то и може да не тръгне повече... един Фортрон предаде богу дух тази събота по този начин...

Добре ще е да мина на 64битова ОС, че тази се задъхва ама при мен смяна на основната ОС е към седмица и не съм имал толкова време на куп от доста време.

Иначе Хрома много хляб има да папа докато догони Сафари и след това ФФ за моите цели. Една дума - firebug. Иначе ползвам и сафари,опера и макстон за специализирани работи. Например Плеск върви доста по-добре на ИЕ отколкото на ФФ според мен и го ползвам в макстона.

Иначе Хрома много хляб има да папа докато догони Сафари и след това ФФ за моите цели. Една дума - firebug.

Хрома има вграден firebug tool, само че не знам доколко е конкурентен.

Иначе с х64 OS може да се окаже, че ще ти гълта повече рам (за сметка евентуално на по-голямо бързодействие). 🙂

А защо не ползвате новия ФФ?
Според мен се справя по-добре откъм освобождаване на рам.

Хрома има вграден firebug tool, само че не знам доколко е конкурентен.
не е.

Иначе с х64 OS може да се окаже, че ще ти гълта повече рам (за сметка евентуално на по-голямо бързодействие). 🙂
Ами аз сега от 4GB мога да ползвам 3.2, а то 64bit e за кода не за данните. Няма да глътне повече от 200-300МБ отгоре, а мога да сложа и 8GB на това дъно 🙂

А защо не ползвате новия ФФ?
Според мен се справя по-добре откъм освобождаване на рам.
Пробвах го и пак си имаше течове, а и с много табове ми се видя по-нестабилен. Изчаквам го да го тунинговат още малко. На слаб компютър е по-бърз, ама аз на моя разлика не видях.

Последно редактирано:

А защо просто не позвате Firefox Optimizer - на всеки 15-20 сек намаля използваната рам до 30-70 МБ.

Рядко се случва , ако има наистина голямо натоварване да не се стартира процеса.

Ползвам програмката от поне година и половина и съм супер доволен.

А защо просто не позвате Firefox Optimizer - на всеки 15-20 сек намаля използваната рам до 30-70 МБ.

Рядко се случва , ако има наистина голямо натоварване да не се стартира процеса.

Ползвам програмката от поне година и половина и съм супер доволен.

Ще го изтествам 🙂

Back
Горе