хоби

mishe76

New member
хобито ми да шия дамски и детски шапки,и бих искала да ги реализирам на пазара.Ако някои може да ми даде сьвет как да стане това,ще му бьда много благодарна

Re: хоби

В този форум осбъждаме интернет и в частност като бизнес. Това, което питаш, не се доближава до нито едно от двете. Все пак, ако някой има да каже нещо, да споделя.

За: хоби

Може например да се направи уеб сайт от тип онлайн магазин, в който да се добавят като продукти и от там посетителите да могат да ги поръчат, а ти да им ги изпратиш по куриер до техния град и адрес. Ще е нужно да регистрираш своята търговска дейност и също да наемеш фирма за изработка на уеб сайтове (или уеб дизайн), която да направи и поддържа сайта. Или може ти да го поддържаш ако се научиш на това.

Но като цяло въпроса ти е все едно как да създам бизнес. Това не е нещо, на което може да се отговори ей така на бързо във форума.

fb страница + нещо подобно etsy.com/shop/MoxxyLand е най-лесния вариант

ако ще е серийно, трябва и фирма, ако е единични бройки и така става

Според мен най-добре да продаваш с обяви в продавалник, а още по-добре да направиш директен контакт с онлайн магазини продаващи детски или дамски стоки и да се споразумееш с тях да продават твоите неща. Там лесно ще пласираш малки серии от по десетина шапки. Обема при плетенето си го представям ограничен до 30-50 шапки на месец. А ако трябва да се занимаваш и с продажбите и сайта, няма да ти остава време за плетене.

Траки е напълно прав, не ти трябва да се занимаваш с твой уеб сайт/онлайн магазин/.
Трябва ти една Facebook страница, на която да си рекламираш шапките + обяви в продавалник + ако успееш да се договориш с някой магазин в тази ниша /независимо дали е онлайн или офлайн/

В този форум осбъждаме интернет и в частност като бизнес. Това, което питаш, не се доближава до нито едно от двете. Все пак, ако някой има да каже нещо, да споделя.

Точно щях да те оборя, но видях, че надолу е изписано горе-долу това, което щях да напиша и аз. :-]

Може например да се направи уеб сайт от тип онлайн магазин, в който да се добавят като продукти и от там посетителите да могат да ги поръчат, а ти да им ги изпратиш по куриер до техния град и адрес. Ще е нужно да регистрираш своята търговска дейност и също да наемеш фирма за изработка на уеб сайтове (или уеб дизайн), която да направи и поддържа сайта. Или може ти да го поддържаш ако се научиш на това.
Но като цяло въпроса ти е все едно как да създам бизнес. Това не е нещо, на което може да се отговори ей така на бързо във форума.

И аз съм съгласен, че е по-добре да се договориш с някой магазин (онлайн или офлайн) да продават твоята стока.

Вариант 1: Продаваш в Продавалник (по съвет на traki).
Вариант 1.2: Намираш вече утвърден, достатъчно голям магазин (онлайн или офлайн) и предлагаш те да продават твоите стоки. Всички останали условия ги уточнявате помежду си (цени, доставки, разплащане и т.н.)
Вариант 1.3: Мисля, че наскоро shapki.bg си смени собственика. Моя съвет е първо на там да се ориентираш. Може дори да им предложиш категория за ръчно направени стоки, със 100% български произход.
Вариант 2: Правиш си сайт (магазин), в който предлагаш продуктите си (по съвет на scoobydoo).
Вариант 2.1: Премисляш условията за афилиейт и предлагаш на други сайтодържатели да ти пре-продават стоката срещу процент.
Вариант 3: Има и вариант за износ - директно в eBay (като нищо не пречи паралелно с това да вървят и другите варианти).

Има и други начини, но като цяло scooby е прав - "онлайн бизнеса" е доста широко понятие, за да бъдат обхванати всички аспекти само в няколко реда.

Обясни ли сте и вече как да продава шапките, може ли да използвам темата и да питам, всички ли си имате хоби?
Какво правят тези които си нямат хоби, защото си търся такова животно от няколко петилетки и не съм си намерил...
Доколкото разбирам хобито трябва да е нещо което да ти запълва времето и да не ти омръзва?
Някой може л ида каже какво отговаря на тези условия? Някое решение нестандартно 🙂

Обясни ли сте и вече как да продава шапките, може ли да използвам темата и да питам, всички ли си имате хоби?
Какво правят тези които си нямат хоби, защото си търся такова животно от няколко петилетки и не съм си намерил...
Доколкото разбирам хобито трябва да е нещо което да ти запълва времето и да не ти омръзва?
Някой може л ида каже какво отговаря на тези условия? Някое решение нестандартно 🙂

Кой е казал, че не трябва да ти омръзва? 🙂 Като ти омръзне - почваш следващото.
Модинг, стрелба, картинг, тенис на маса, направа на самоделни игри (и игрането им естествено), писане в блог... Общо-взето всяка дейност, която ти е поне малко интересна лесно може да ти стане хоби.

Сайтовете, от които не печеля, са ми хоби, останалите работа :clap:

Back
Горе