1 месец без спам (почти) :)

ivo.apostolov

Неразбиращ
Когато (февруари) започнах да докладвам всички спамъри в КЗП, дори не съм си и представял, че резултата ще дойде само след няколко месеца.
Днес 28 юли се навършва 1 месец откакто получих последното си непоискано търговско съобщение. Малка победа за мен, но и важна стъпка в създаването на правила в бизнеса.

Вярно е, че получавам друг спам (англоезичен), но той е доста добре филтриран от google. Вече обаче ги няма "неустоимите оферти". Със сигурност няма да е завинаги, но системата работи, просто трябва да се научим да я ползваме.

Re: 1 месец без спам (почти) 🙂

офф:
Надпис на сайт:

Сайтът не работи в събота, неделя и почивни дни. Моля, посетете ни по-късно!

/офф

Явно не си даваш емайла никъде 🙂 та те не те намират

Явно не си даваш емайла никъде 🙂 та те не те намират

Напротив, почти навсякъде него ползвам. Само за най-крайни случаи слагам един в АБВ стар. 🙂
И то не за да се предпазя от спам, а като се регистрирам някъде да не се налага да чета съобщения от сорта на "успешна регистрация", "сайта вече предлага бла бла ", което си е напълно регламентирана поща, но просто не я искам. 😀

Когато (февруари) започнах да докладвам всички спамъри в КЗП, дори не съм си и представял, че резултата ще дойде само след няколко месеца.
Днес 28 юли се навършва 1 месец откакто получих последното си непоискано търговско съобщение. Малка победа за мен, но и важна стъпка в създаването на правила в бизнеса.

Вярно е, че получавам друг спам (англоезичен), но той е доста добре филтриран от google. Вече обаче ги няма "неустоимите оферти". Със сигурност няма да е завинаги, но системата работи, просто трябва да се научим да я ползваме.
Колко точно глоби бяха платени от хората които си топнал?
Иначе просто ония от КСП симулират дейност.

Предполагам досещаш се, че не работя в КЗП, още по-малко отдел събиране на вземанията.
Знам, ама предполагам че си гъст с тях - нали си основния информатор. Та затова.
Радва ме какво правиш. Сигурен съм, че часовете, който си отделил да се занимаваш с спамери и комисии не са загубено време. Или са?!
А това зависи от това дали са си платили глобите. И колко от тях са.
Предполагам тази инфо не е секретна и ако се напънеш може да я имаш. И да я обявиш.
Е тогава шапка ти свалям.
До тогава, за спорта, дай мейла да ти пратя спам от президента гоце и ме изпей на КЗП 🙂

1. Времето не е особено много да ти кажа. 2-3 минути ми отнема да докладвам спамър.
2. Въобще не съм гъст с тях, нито съм им информатор.

Дали глобите се плащат, няма как да разбера, нито ми е работа.

При мен чувствително намаля, но не е спрял съвсем. Понякога наистина имам цели седмици, в които не получавам СПАМ. Преди малко репортнах един, който ми предлагаше презареждане на тонери 🙂

При мен решенията за административни наказания са към 30-40 по груби сметки до сега.

При мен решенията за административни наказания са към 30-40 по груби сметки до сега.

Похвално е това което правиш. За съжаление не съм чувал до сега това да издържи в съда.
Ето защо:
Всеки може да ти прати спам от името на всеки. И от всякъде.
Пример. пращам ти спам от апостолов, с неговия емайл и име.
От еди кой си смтп сървър (случаен).
Ти ме пееш на КЗП.
Те пращат глоба на апос.
Той я оспорва в съда с аргумента че не е пращал нищо.
СМТП сървъра нищо, ама нищо не доказва - може апос. да е пратил спама от всеки СМТП серв. или друг да го е пратил.
Т.е. наличието на СМТП сървър който е свързан или не е свързан с някого нищо не означава.
Е нама съд който да остави глоба без да е 100% доказано, че човека е виновен.
Това е закона и КЗП просто симулират дейност.
Виж ако получиш спам подписан с ел. подпис вече е друго. До тогава емайла е до голяма степен анонимен.

ама верно голяма глупост е т'ва с репортването в КЗП за СПАМ 🙂
сигурно и на мен "много неща не са ми ясни" ама ако има някой, на който са му ясни - нека разясни.
Аз предпочитам да репортвам в СПАМ листите отколкото на КЗП

На човека са му много ясни нещата седнете попрочете вие. Някой да иска да му пратя мейл от president@goverment.bg ? А вие после се оплаквайте на КЗП, че от този мейл ви спамели 🙂

аре сега тия с червените точки да кажат що са глупости и кое не разбирам от нещата.
иначе и аз съм за анти-спам софт.

Аз също смятам, че "azsym" е прав. Няма как да се докаже на 100%, че този спам го е пратил X .Ако има такъв вариант ще ми бъде интересно да го чуя 🙂

Мисля, че повечето въобще не схванаха какво съм написал в първото мнение. Спиране на спама няма.
Но ако ти искаш АЗ ДА СИ КУПЯ нещо от теб (каквато е целта на непоисканите търговски съобщения), нямаш изгода да не дадеш реално контактна информация.

А от къде си сигурен, че АЗ искам ТИ да бъдеш репортнат на КЗП и да изпратя от ТВОЕ ИМЕ (фирма, организация, продукт ..т.н.) СПАМ на някой който знам, че със сигурност ще те репортне..

П.П. нали имаше няк'в член и алинея от закона, който позволява непоисканите търговски съобщения? или се бъркам 🙂

Back
Горе