SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

100% SEO онлайн магазин :)

n00p

New member
Някой ако не вярва ето офертата:

http://www.summercart.bg/Features/Features.html

тоя идиот е откраднал open source продукт и го предоставя за свой. Тъпанар, че и е изтрил оригиналното име от всички лицензи! Като не го е писал той, естествено че 440 лв за него е огромна печалба!
 
Последно редактирано:
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

А може ли да посочиш, кой е Open Source продукта, че отдавана се чудя, дали е така?
 
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

За кой продукт тава въпрос? По прицип GPL лицензът не изключва комерсиализация на продукта, но трябва да се запази кредит линка.
 
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

Всеки има право да си представя продукта както намери за удобно.
На някой им е смешно и го намират за крилата фраза, други пък вярват, хора всякакви.

Но не е честно да се обвиняват, че продават нещо, което са откраднали. В страницата с лиценза им дори има какъв друг софтуер са ползвали (jquery и някакви чартове). 99% от хората не пишат от къде какво са дръпнали.
 
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

n00p май ни подведе всичките. Аз поне от тези SummerCarts инсталирани при нас, не виждам особенна прилика с нечий фреймуорк, затова ми стана чудно. Какъв беше смисъла да се набира на издихания не разбрах? :(
 
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

магазина им наистина е добър, но не чак толкова.
Е нека напишат колко онлайн магазина имат на първо място в гугъл и на колко от техните магазини 90% от продуктите се класират на позиции от 1 до 10 в Serp. На това му викам аз 100% Seo. Другото са хвалби за клиенти дето не разбират.

За краденето - не съм сигурен, но техния продукт прилича на 80% на CRE Loaded дистрибуциите но с променен външен вид,премахнати някои екстри и добавени други.

P. S. Имам предвид Cre LOaded дистрибуциите на OsC.
 
Последно редактирано:
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

За кой продукт тава въпрос? По прицип GPL лицензът не изключва комерсиализация на продукта, но трябва да се запази кредит линка.

Какво е кредит линк?
 
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

Дори и някога да са взаимставали код от някой опън сорс продукт в момента надали има нещо останало от този код. Кода им е на 99% отворен има само няколко функции в които има алгоритми измислени от собственика. Не знам и как може да прилича на друг продукт при положение, че е писан на техен фреймуърк които също са пуснали опън сорс ето и инфо : http://www.mirchevideas.com/bg/miphpf
 
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

Действително си е изцяло техен кода и фреймуърка, доколкото може така да се нарече :).

Заключените файлове са доколкото да си защитят лицензите и всичко останало е Open Source.
 
Re: 100% SEO онлайн магазин :)

Пред ивреме имах разговори с тази фирма. Трябва да кажа, че съм последния човек, който би ги защитил, но продукта си е техен. Не са го крали и не е хубаво да се клевети така. Над 98% от продукта е техен и дори правиха няколко версии. Като цяло е направен много добре и много функционално. Ако имаха и добър мениджмънт и не толковва нагли програмни мениджъри, щях да съм им клиент от години.

П.П. Не искам да влиая с мнението си за на професионалното им отношение към мен върху техни бъдещи клиенти. Дори им пожелавам успехи!
 
За: 100% SEO онлайн магазин :)

За: 100% SEO онлайн магазин :)

SummerCart е толкова ограничена и елементарна платформа, че сигурно всеки Open Source магазин може да го бие. Т.е. няма как нещо толкова елементарно да е откраднато. В сравнение с безплатния Prestashop е все едно от трабант да се качиш на космически кораб. Вече съм мигрирал два SummerCart-a към Prestashop, единия беше с 10 000 продукта и мога да ви кажа, че разликата е впечатляваща. Жалко, че хората които не разбират, гледат банерите в интернет и купуват нещо, което после си го бият в главите и се чудят защо не вървят добре продажбите.
 
За: 100% SEO онлайн магазин :)

За: 100% SEO онлайн магазин :)

Ще помоля всички хейтъри да дават техническа обосновка на твърденията си, а не да говорят абстрактно. Мнения от типа "Presstashop е много по-добър от Summercart" са смешни и присъщи на келеши от прогимназията, които тепърва се учат да инсталират CMS-и и се радват на всичко по-шарено. Говоря за сравнителна характеристика, било то на ниво framework, на ниво database или изобщо като security и performance. Споделяйте конкретни пропуски на SummerCart и конкретни преимущества на другите продукти, за да стане темата конструктива, а не пазарско плюене, защото вървите по тънка, червена линия. На споделилите конкретен опит със SummerCart - Благодаря, че все още крепите темата.
 

Горе