AdSense алтернативи за по-малките сайтове

thunder_go

New member
След като явно няма да мине номера без регистрация по ЗДДС, доста от по-малките сайтове ще трябва да минават на други рекламни платформи - било то български, или чуждестранни.
Та българските са повече от ясни, но приходите от тях не са толкова големи.
По-популярните чуждестранни рекламни мрежи са AdBrite и Bidvertiser. Някой има ли впечатления от тях? И ако има, нека сподели какви.
Също така и други рекламни мрежи ако знаете и/или сте изпробвали и сте доволни, метнете по едно мнение 🙂

Последно редактирано:
Re: AdSense алтернативи за по-малките сайтове

Разгледах някои от тях, но ста с доста задна дата, а вероятно доста неща от към впечатления ще са се променили. За това иска по-общо да се обсъди.
За сега Bidvertiser ми направи най-добро впечатление, заради възможността за PayPal плащане. Но пък дали са подходящи за бг трафик, т.е. дали има български рекламодатели. Дали удобряват всички сайтове и т.н. 🙂

Bidvertiser го държах над 6 месеца на страница за телефони (2-3.000 импресии) и с много рядки изключения се въртеше само тяхна реклама.

Алтернатива могат да бъдат само БГ мрежите и то твърде неуспешна за сега. Иначе просто CTR ще падне безумно, няма да има рекламодатели и т.н. (не, че в БГ мрежите няма да падне безумно).

Аз като човек, който вкарва всеки месец не малко пари (не са и чак толкова много) в АdWords не виждам никакъв смисъл в рекламата по разни сайтове, посещенията идват 95% при търсения в Google и спонсорирани резултати при търсене. Всичко друго като трафик е супер некачествено и идва от четвърторазрядни блогове с изключително нисък Bounce Rate и подобни статистики. Сравнявайки ВИП линк в start.bg и Content реклама в AdWords (без търсенето), start.bg носи много повече пари и то в осезаемо по-сериозни мащаби.

В тази връзка, при цялостната липса на качество в AdWords (за издателите AdSense), рекламата в контент е пари на вятъра. Явно това са осъзнали колегите от EasyAds/EasyTrader и за това имат сериозни изисквания за допускане на сайтове. Разбирам ги напълно и никой рекламодател не иска да дава пари за реклама в блог с 40 уникални (а бг сайтовете са масово такива).

Алтернативата???
Компании от типа на АДЕКС и ЮЗЪР МЕДИЯ, когато обаче има пазар и то за относително сериозни играчи. А те са малко. А и в момента пазар няма - в прав текст - трябва да си доста голям, за да можеш въобще да имаш приходи.

Последно редактирано:

Предполагам ако повечето малки сайтове минат на Bidvertiser ще се намерят и рекламодатели, но не си мислете че ще вземате повече от adsense.
А относно Chitika , добра рекламна мрежа , ама за US трафик ( поне така съм чувал, ще сложа днес на един сайт тяхни реклами и ще ви пиша как е)

Евала, много точно казано и дано повечко хора да го прочетат внимателно!

Алтернатива могат да бъдат само БГ мрежите и то твърде неуспешна за сега. Иначе просто CTR ще падне безумно, няма да има рекламодатели и т.н. (не, че в БГ мрежите няма да падне безумно).

Аз като човек, който вкарва всеки месец не малко пари (не са и чак толкова много) в АdWords не виждам никакъв смисъл в рекламата по разни сайтове, посещенията идват 95% при търсения в Google и спонсорирани резултати при търсене. Всичко друго като трафик е супер некачествено и идва от четвърторазрядни блогове с изключително нисък Bounce Rate и подобни статистики. Сравнявайки ВИП линк в start.bg и Content реклама в AdWords (без търсенето), start.bg носи много повече пари и то в осезаемо по-сериозни мащаби.

В тази връзка, при цялостната липса на качество в AdWords (за издателите AdSense), рекламата в контент е пари на вятъра. Явно това са осъзнали колегите от EasyAds/EasyTrader и за това имат сериозни изисквания за допускане на сайтове. Разбирам ги напълно и никой рекламодател не иска да дава пари за реклама в блог с 40 уникални (а бг сайтовете са масово такива).

Алтернативата???
Компании от типа на АДЕКС и ЮЗЪР МЕДИЯ, когато обаче има пазар и то за относително сериозни играчи. А те са малко. А и в момента пазар няма - в прав текст - трябва да си доста голям, за да можеш въобще да имаш приходи.

Явно е някъв спам, и аз получих подобно писмо 🙂

Тъкмо и аз това се чудех и сутринта получих мейл от тия: http://www.linkstar.co.uk/
Някой има ли повече инфо, че ми се вижда нещо недоразвито.

Back
Горе