Bulsatcom GSM оператор

За: Bulsatcom GSM оператор

На мен не ми пречи да има повечко оператори.
2ма ще се разберат
3ма по трудно
4ма вече става почти невъзможно
Можем само да спечелим.

Re: Bulsatcom GSM оператор

Федерал, специално във франция от както влезна оператора, който за 15 евро дава неограничени разговори в Европа, всички други оператори свалиха много цените. Сега има оферти от по 2 евро такса на месец с включени минути и отделно след това цените на минута са доста по-евтини от БГ.

За: Re: Bulsatcom GSM оператор

За съжаление Държавата регулира терминиратето между операторите. Народа е страшно сбъркал с представата си. Думи от израза "Мтел са мошеници, защото ми взимат 32 ст за 1 мин" въобще не е вярно. Първо цената без ДДС е 27 ст., от която сума 24 ст. се изплащат на оператора, който приема разговора. Мтел правзи изходящо повикване към абонат на Глобул и тази сума я получава приемащия оператор. Както и обратното, ако се случи. Думи от рода "Глобул са кожодери, защото са гърци" са също нелепи, тъй като и треите оператора работят под една ценова политика, налагана от КРС и т.н. И 30 оператора да дойдат пак ще бъдат на подобни цени. Q2, T-mobile, Turkishmobile, Orange, Muvistar и всички мобилни оператори да започнат работа при нас, пак ще продават на същите цени, на които ще продава и Bulsatkom. Една част от месечния абонамент се взима за поддръжка на мрежата и тя е между 1,50 и 3,50 без ДДС. Почти 99% от работните станции на Виваком и Глобул работят на дизел. На всеки 15 дни се обхождат и зареждат и им се прави профилактика. Разликата с Мтел, че те направиха оптичен пръстен, който позволява по-малко базови клетки и по-малко поддръжка. От което по-качествени услуги, като краен продукт и т.н

Федерал, специално във франция от както влезна оператора, който за 15 евро дава неограничени разговори в Европа, всички други оператори свалиха много цените. Сега има оферти от по 2 евро такса на месец с включени минути и отделно след това цените на минута са доста по-евтини от БГ.

Не я получава приемащия оператор, а получава държавно регулираната цена от 5ст. или там колкото е, т.е. *мтел изходящ към глобул при разговор от 24 ст ще получи примерно 19 ст. а *глобул 5ст.

И защо изобщо се говори за такива неща, това което каза irgy.net е вярно и болезнено за тамошните сфр, буиг и оранж или там каквито бяха. Тук *мтел с *боб се опитват да задушът такова влизане на други бъдещи оператори или началото на Булсатком и това е истината, И ДА, РАДОСТНО Е, че държавата РЕГУЛИРА, защото още щяхме да говорим на ~20-30ст./минута с ДДС

Освен това мтел не е направил много, а е получил доста, на добра цена ... но това е друга тема, също е интересно тези 99% и в София и градовете ли са на дизел, и мтел през оптиката с ток ли се захранва? 🙂

И за да не е само разбиване на облака около лошата държава и качествения мтел, ще се радвам Булсатком да предложи добра услуга и тарифа 30-50 лв с безплатни и неограничени към всички в България и зона 1

Последно редактирано:

Според теб Булсатком, ще започне да предлага минутата на 6 ст. и то защото може, заради конкуренцията. Я влезте и сравнете мобилния интернет на тях и др. оператори и да сравняваме. Да сравним 80 млн. население на Германия с България, което впрочем е по-малко или около 6 млн. Има и още показатели. Българския гражданин иска и в пещера да влезе и да говори по мобилния, когато е водолаз също. И като се обади на 123 или *88 да поиска да му измерят кръвното. Стояли ли сте повече от 5 мин. в магазин на мобилен оператор, да чуете за 4,90 лв. какви претенции и искания има.

Първо Булсатком, ще разхвърля обслужването на странични вериги, като Технополис, Аптеки Марешки, Била, Пикадили, Изипей, и всичко друго, което няма общо с продажби на мобилни услуги. В София имаха един магазин и го за/к/т/риха. И вие сте с очакване, компания, която ще избухне на пазара и от вдруги ден започваме с минимални месечни сметки. Само давам справка - втория лъч на Метрополитен с откриването си не само не поевтиня билета за градския транспорт, но и месечната абонаментна карта скочи от 25 лв. на 36 /мисля че/. Аз отдавна съм спрял да вярвам, че търговско дружество, което извършва дейност било то в България или целия свят, ще има социална политика към клиентите си. Но това в България се вярва, като добрия стар Дядо Коледа, който носи подаръци на всички. Сега, ако погледнете фактурите си, ще видите минути към Мтел 160, мин. към Виваком 48, мин. към фиксирани мрежи 12 и сметка 48 лв с ДДС. След стартирането му прибавете и още примерно 50 мин към Булсатком и сметка 68 лв. с ДДС и всичко ще е наред.

Кредити, кредити ... и ще ги прилапа някой за без пари. А това за собствен сателит за 100к милиона евра,60+ милиона евра за GSM оператор ... а като гледам какви са собствениците се чудя кой седи зад тях?

Това е смешно някой да вярва, камо ли да повярва за n-ти път. В България имаме около 10 вериги хранителни магазини и всички продават на една и съща цена. Колко 30 ли трябва да станат или 60, че да се купува прясно мляко за 68 стотинки.

Съжалявам, че го казвам, но в българина има една свещ с малък пламък, която никога няма да успее да угасне пламъка на заблудената му вяра, че "някой си" непременно е ще направи така, че той да се почувства добре. И върви и върти и сучи и си мисли, ей сега ще се променят нещата и от печеливша компания, ще започне да губи, че за нас да е добре.

Първата компания Мобилтел не се знае кои и какви собственици има.
Втората Глобул, бавно и настъпателно затъва.
А третата, в която всички вярваха, че ще оправят нещата с цените, има зад гърба си няколко млн. ерво задължения към чуждестранни банки. И всички още вярваме. 🙂

Federal,

По принцип не ми харесва да споря, но често ми се налага защото съм доста рязък спрямо това да се сменя непрекъснато темата. Попитах те за дизеловите генератори, попитах за терминирането, защото не съм запознат на 100% за цената, но е факт че цените паднаха, говорихме за Франция, а ти даде за пример Германия, сега говориш за пламък на заблудата ...

Нека ти припомня началото на боб и кольо, което понижи цената от 12 на 10.8ст/минута и в какъвто и такт да е ...
Може да погледнеш офертите в братска македония, те верно че са голяма страна, чак до луната се простират 🙂 но ...
vip.mk/postpejd/tarifi-i-tarifni-opcii/mnogu-za-chestitanje
bg.coinmill.com/BGN_MKD.html#MKD=600

За всяко търговско предприятие е препоръчително да има социална политика към служителите си, а не към клиентите си, ако говорим за благотворителна организация е съвсем друго нещо

Като гледам какви сметки плаща за телефон ... и най-лошия консултант на мобилен оператор ще ти предложи по-добри условия 🙂

Ами същия план го има и при нас. Само, че преди се говореше 2000 мин. към 10 или 12 номера и 32 ст за първата мин. след това на всяка секунда. Сега преподпише ли се договора от стари на нови условия, преминавате на блоково засичане на всяка започната минута.

Пазарния дял на германските моб. оператори не е на брой, а на територия. В дадени райнони, дори градове работят по един или два оператора. За разлика в България, където в Куртово Койнарско, където живеят фелдшера, стара баба с кучето си, Мобилтел, Глобул, Виваком, Ервоком, Макстелеком и още куп безжични доставчици се бият, кой да продаде там. И захвърлят маса пари, че да може да отвориш списанието на Виваком и на последната страница с географската карта на страната, да видиш до къде имат 3G. А Мобилтел да казват по телевизията, ч има най-добрата 3G мрежа. И за това трябва да идват $$$ от някъде. И естествено от Кънчо от Копривщица, от теб, мен и т.н Аз да питам със заплати 500-600 лв, къде сте тръгнали 4G телефони да купувате и с по 17 инча дисплеи.? Ами глупава риба с крило от муха се лови.

Почти всички базови станции на Виваком са китайски, а между градовете използват радиолинейните станции. И за това им е и такава услугата. С по-малък сигнал ти прекъсват разговорите. Мобилтел направиха оптичния пръстен мисля, че в комплект с 4 играча. Те, държавна адиминистрация, бтк и една свободна, която не се знае кой използва сега. Мисля, че 99-2000 год завършиха проекта, когато за Глобул нилой не беше чувал. Дизелови базови станции мога да ти кажа, къде има. Там където почти никой не минава. Копае се до нея, за да се прекара наета линия, ток, сот, автономно захранване и се огражда, ако може. И всичко това трае поне 6 месеца, за да тръгне, съгласуване, проекти, изпълнител, охрана, разрешения, цена на монтиране с техника, копаене с багер. Няколко хил. лв.

Опитай се да вникнеш в съзнанието на всеки клиент на мобилна услуга. Първото, което ще разбереш е "Искам! Без пари, ако може, длъжни сте" Влез в профилите на фасбук на операторите и прочети за какви гламави тъждения и разсъждения става въпрос. 20 год. безделник чакал 3 дни, да му прекарали оптика. Ми такъв в Германия, отдавна работи на 10 часа работен ден. Всички си го заслужават.

Едно ми стана ясно, че е най-добре да не правим нищо за кучетата по селата 🙂 дето не съществуват, НО спорим за различни неща, това на което ти се възмущаваш е лакомията на хората да притежават играчки, които не съответстват на доходите им. Аз говоря за съвсем различни неща, не съм споменал нито 4г, нито разни кинескопи, а това, че понякога цените падат с държавно регулиране без да се отрази пагубно за фирмите и по този начин се подпомага крайния потребител. Защото, ако не ме лъже паметта, договореното терминиране някога беше ~19 ст., как ще се свали цената под тази цена освен със субсидиране? както правеше и *виваком в началото за някой от плановете си.

А по въпроса с минутите, то и сега *мтел има по-изгоден план с неограничени минути в тяхната мрежа, но говорим за разговори към всички мобилни и стационарни оператори в България, включително и стационарни в Европа или така наречената група 1.

И темата не е това какво искат потребителите, а какво ще предлага едно високотехнологично предприятие 🙂

Добре, те като са 25-ия сателитен оператор, защо не предлагат пълния пакет ТВ канали за 2,40 лв. и да си го купуваме всички, а тези които го предлагат за 30 лв. да си го държат за тях. Тогава, каква е логиката да направят 4 мобилен оператор и всички сега да налягаме под масите и да чакаме евтини разговори?

Логиката е комюнитито което им се доверява сега да му взимат и парите от телефонните сметки, това ще стане като предложат пакетна по-ниска цена. Защо ще е по-ниска? Защото за този оператор няма да има отделен административен персона, а ще завишат техния.

(Защо мтел стана интернет доставчик и почти таксиметрова компания?)

И се връщам темата за стопанските организации със стопанска цел, те няма да предложат невероятно по-ниски цени, защото работят за печалба, но се надявам с разрастването си да се отблагодаряват на техния персонал, "така стоят нещата" (както казваше един проф.....)

...и да, има хора лежащи, има и работещи. Нека ние си работим, Булсатком също и живи-здрави да дочакаме с какви оферти ще се предложат.

Аз веднага правя аналогията "Навлиза нова компания в разпространението на телевизия и интернет. Новата компания Булсатком се очаква да започне началото на пролетта!" И тази новина излиза в Преса, Дневник, 24 часа, тук във форума с коментари от рода "А дано пуснат по-ниски цени!", а по наивните "Тея ше разбият пазара"
След 3 месеца се започва с 25 лв. месечна такса и всички започват да си я плащат.

Сега се върнете в началото на темата и условно сменете заглавието на Bulsatcom кабелен оператор и ако не започнете да се смеете на коментарите изпълнени с надежда, значи нещо не е наред.

(Защо мтел стана интернет доставчик и почти таксиметрова компания?).

Като вече бивш клиент на изкупените интернет доставчици + телевизия, мога да кажа че мтел управляват мегалан като кранист сувалка! Нета стана отврат, телевизията непрекъснато се скапва, а обслужването.... като мтел. Екипите могат да идват само в удобно за тях време, а не в удобно за мен ?!?!?!? Дано БСК предложат нещо по-различно, предполагам, че няма да заложат особено големи очаквания от GSM-а, а просто ще бъде добавъчна услуга. За мен лично по странното е защо не се хвърлиха по-сериозно в доставянето на нет?

Back
Горе