За: Re: Bulsatcom GSM оператор
За: Re: Bulsatcom GSM оператор
Ами същия план го има и при нас. Само, че преди се говореше 2000 мин. към 10 или 12 номера и 32 ст за първата мин. след това на всяка секунда. Сега преподпише ли се договора от стари на нови условия, преминавате на блоково засичане на всяка започната минута.
Пазарния дял на германските моб. оператори не е на брой, а на територия. В дадени райнони, дори градове работят по един или два оператора. За разлика в България, където в Куртово Койнарско, където живеят фелдшера, стара баба с кучето си, Мобилтел, Глобул, Виваком, Ервоком, Макстелеком и още куп безжични доставчици се бият, кой да продаде там. И захвърлят маса пари, че да може да отвориш списанието на Виваком и на последната страница с географската карта на страната, да видиш до къде имат 3G. А Мобилтел да казват по телевизията, ч има най-добрата 3G мрежа. И за това трябва да идват $$$ от някъде. И естествено от Кънчо от Копривщица, от теб, мен и т.н Аз да питам със заплати 500-600 лв, къде сте тръгнали 4G телефони да купувате и с по 17 инча дисплеи.? Ами глупава риба с крило от муха се лови.
Почти всички базови станции на Виваком са китайски, а между градовете използват радиолинейните станции. И за това им е и такава услугата. С по-малък сигнал ти прекъсват разговорите. Мобилтел направиха оптичния пръстен мисля, че в комплект с 4 играча. Те, държавна адиминистрация, бтк и една свободна, която не се знае кой използва сега. Мисля, че 99-2000 год завършиха проекта, когато за Глобул нилой не беше чувал. Дизелови базови станции мога да ти кажа, къде има. Там където почти никой не минава. Копае се до нея, за да се прекара наета линия, ток, сот, автономно захранване и се огражда, ако може. И всичко това трае поне 6 месеца, за да тръгне, съгласуване, проекти, изпълнител, охрана, разрешения, цена на монтиране с техника, копаене с багер. Няколко хил. лв.
Опитай се да вникнеш в съзнанието на всеки клиент на мобилна услуга. Първото, което ще разбереш е "Искам! Без пари, ако може, длъжни сте" Влез в профилите на фасбук на операторите и прочети за какви гламави тъждения и разсъждения става въпрос. 20 год. безделник чакал 3 дни, да му прекарали оптика. Ми такъв в Германия, отдавна работи на 10 часа работен ден. Всички си го заслужават.