Bulsatcom GSM оператор

cloxy

Super Moderator
Екип
КРС взе решение да издаде разрешение за ползване на радиочестотен спектър в обхват 1800 MHz.
„Булсатком” АД ще предоставя електронни съобщителни услуги в този обхват за период от 10 години.
В съответствие със Закона за електронните съобщения (ЗЕС) и следвайки политиката на Европейския
съюз за ефективно управление на радиочестотния спектър, Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) финализира процедурата, с която обяви намерение за издаване на разрешение за използване на 2 х 5 MHz в обхват 1800 MHz за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа с национално покритие.
Обхват 1800 MHz може да бъде използван за изграждане на GSM, UMTS, LTE и WiMAX мобилни наземни мрежи. Изборът на тип мрежа и съответстващи услуги е предмет на бизнес стратегия и решение на самия оператор. Практиката показва, че приоритет за операторите в този обхват е развитието на широколентовите технологии (UMTS, WiMAX, LTE и LTE Advanced) за изграждане на т.нар. трето и четвърто поколение (3G и 4G) мрежи. Те дават възможност за много по-високи скорости на предаване на данни, което от своя страна води до по-голямо разнообразие на предлаганите услуги за крайния потребител.

Тоест, имаме си 4-ти GSM оператор 🙂 Източникът е вътрешен.

Re: Bulsatcom GSM оператор

Баща ми работи в компанията и днес там се празнува. До колкото чувам точно днес са ги одобрили окончателно. Да им е честито! Аз лично прехвърлям всичко натам. За другите две нямам информация.

За: Bulsatcom GSM оператор

Резултат след старта- 100 % затваряне на разговорите off-net т.е само в оператора, както е в Германия и останалите държави. + премахване на ниските месечни такси и увеличаване то им до определен минимален таван. Т.е 40 евро +free + 120 on-net + 500sms. Това е е зап. европа и милиони абонати на предплатени карти. Ако следите внимателно бг операторите вдигнаха почти 100 % таксите си, като в момента достигат до 50 лв на месец. Сравнение преди 6 год, найвисоката беше една 14,40 лв.
Така че, честито за тези, които ще мгат да плащат и на тези, които по-често ще прибягват на картите с кредит.

Крайно време е в България да има читав и коректен към потребителите оператор. Четвърти, Пети - ние потребителите ще спечелим.

Re: За: Bulsatcom GSM оператор

Резултат след старта- 100 % затваряне на разговорите off-net т.е само в оператора, както е в Германия и останалите държави. + премахване на ниските месечни такси и увеличаване то им до определен минимален таван. Т.е 40 евро +free + 120 on-net + 500sms. Това е е зап. европа и милиони абонати на предплатени карти. Ако следите внимателно бг операторите вдигнаха почти 100 % таксите си, като в момента достигат до 50 лв на месец. Сравнение преди 6 год, найвисоката беше една 14,40 лв.
Така че, честито за тези, които ще мгат да плащат и на тези, които по-често ще прибягват на картите с кредит.

някога 14.40 лв ама срещу колко минути, и сега тези 50 лв срещу колко минути?

Много ясно, че си имат таргет на карта колко трябва да взимат и оперират по такъв начин манипулират точно този параметър. И честито на тези, които осъзнаят, че им е по-изгодно да са на предплатена, вместо да плащат месечни такси и говорят по 5 минути изходящи.

п.п.
глобул корпоративни 2006
7,20 - 0 минути 38ст/минута
14,40 - 30 минути 36ст / минута (външни)
26,40 - 70 минути 32ст / минута (външни)
(цени без ддс)

Аз съм на БОБ и грах 😀
Зная, че са към Мтел, въпреки яростното отричане на служителките, но факта че е възможно моментално оптисване от услугите им ми е достатъчен.
Говори се усилено, че са приели закон чрез който вече имаме възможност да прекратим договора си независимо колко е дълъг той. Дано това да е вярно.

ама вие наистина ли си мислите, че в БГ броя оператори ще намали цените, хахахаха!!!
а в дедо мраз вервате ли? само той може да донесе по-добри цени....

За: Re: Bulsatcom GSM оператор

За: Re: Bulsatcom GSM оператор

ама вие наистина ли си мислите, че в БГ броя оператори ще намали цените, хахахаха!!!
а в дедо мраз вервате ли? само той може да донесе по-добри цени....

А ти мислиш ли, че ако все още Мтел бяха единствения играч на пазара цените им щяха да са такива, каквито са днес?
И да - по-голямата бройка играчи прави олигопола по-трудно реализируем - факт.

Аз съм на БОБ и грах 😀
Зная, че са към Мтел, въпреки яростното отричане на служителките, но факта че е възможно моментално оптисване от услугите им ми е достатъчен.
Говори се усилено, че са приели закон чрез който вече имаме възможност да прекратим договора си независимо колко е дълъг той. Дано това да е вярно.

И как е бобеца, наистина ли е 12 ст и всичко както го казват, без шменти капели?

Що се отнася до закона - по бтв снощи мисля, казаха, че са го приели, аз което запомних от него беше,
че в първите 7 дни от договора може да го развалиш, ако не ти хареса нещо, а ако ти
забавят трансфер на номер над 8 часа ги дерат някакви хиляди левове глоби.

Re: За: Re: Bulsatcom GSM оператор

Re: За: Re: Bulsatcom GSM оператор

И как е бобеца, наистина ли е 12 ст и всичко както го казват, без шменти капели?

Да, НО те товарят с абсолютно всички странични възможни пътки.
Отписване от гласова поща е 4лв, обаждане към оператор се таксува. Роумингите са веселба, интернета е скъп.
Но поради факта, че звъня на различни хора и телефона го ползвам за ало ме устройва за сега. А ако имат късмета да стъпят на криво
им бия шута и приключвам.
Необходимо е да кажа, че тези 12ст са за минута веднажа след като започне да тече, тоест ако говориш 1мин и 1сек ти взима 24ст. 😛

• Like
Реакции: Alf

Да обаче всички подценяват макстелеком. Да не говорим, че те имат изградена мрежа. Отделно бяха брутално прецакани преди години за 3-ти оператор.

Има само един въпрос, на който не може да се отговори еднозначно- на кой от 3-те оператора ще започнат първоначално да изпозлват базовите клетки?😉

Доколкото чувам, макс телеком няма да ползват лиценза за ГСМ, а за мобилен интернет.

Ето още малко любопитна информация:

Телекомуникационният оператор Булсатком получи разрешение от Комисията за регулиране на съобщенията да изгради мобилна наземна мрежа в обхват 1800 мегахерца. Според съобщения в медиите, лицензът на Булсатком трябва да струва 19 млн. лева, съобразно тарифата по Закона за електронните съобщения.
Още със старта на новата година Булсатком започва да изгражда базовите станции, чрез които ще се осъществи покритието със сигнал върху цялата територия на страната, каза изпълнителният директор на компанията Пламен Генчев. Базовите станции ще бъдат изградени на четири етапа по 6 месеца. В първия етап ще бъдат покрити големите градове, плюс главните пътни артерии. Така през есента на следващата година Булсатком ще започне да набира първите си абонати за новата GSM-мрежа.
С изграждането на цялостната система, която ще предложи услуги от най-ново поколение, ще покрием около 90% от територията на България, посочи Пламен Генчев. GSM абонаментът ще се предлага и в пакет с останалите услуги на оператора - цифрова телевизия и оптичен интернет за дома и офиса. Тъй като на пазара в момента не се предлагат телефони, които да ползват интернет и други услуги по 4G мрежа, от Булсатком ще започнат и продажбата на такива телефони.

"Булсатком" получи лиценз за GSM оператор - 24chasa.bg

Вече е факт.

Аз много им се възхищавам, защото знам откъде са тръгнали и с какви трудности се борят, особено в момента. Нямам търпение да си прехвърля номерата натам.

Това е последната крачка да се обаждате в затворена група. Както в Австрия, Франция и Германия операторите се разделят на географски принцип и месечно имаш 10 000 мин. в мрежата, в България в град от 12 хил. души, ще се борят 4 оператора. И накрая всеки ще има 100 изходящи разговора, от които 30 в собствената мрежа, а другите в останалите. Ще трябва да плаща за тях. За сведение, Мобилтел се отказаха от плана 4,90, който беше най-евтиния. Сега на негово място предлагат за 6,90 и увеличават мин. към националните мрежи. Заедно с Глобул направиха блоково засичане на всеки 60 сек. Е аз питам при 3 оператора, видяхте ли конкуренция?

За съжаление по нашите географски ширини това не е добра новина. Просто още един оператор, който ще се бори за заблудени клиенти, още един рекламодател, който ще залъгва с гръмки обещания и ще мами със ситен шрифт и още един оператор, който ще направи всичко възможно да ни позавиши сметките.
Притеснява ме също, че като оператор на цифрова телевизия действията им са меко казано неадекватни (никаква обратна връзка, проблем с доставката и разпространението на приемниците, необучен персонал и сега това с ефир2)
И все пак да се надяваме, че бъркам.

Back
Горе