Dnes.bg и cloacking

ivo.apostolov

Неразбиращ
При мен поне така излиза. При user agent на браузър с изчистени бисквитки излиза прикачената реклама.
Ако си изчистите кукитата и промените юзър ейджънта на гугълски, се показва директно сайта 🙂

Ще е интересно дали друг може да го потвърди 🙂

Прикачени файлове

• investor.jpg
    investor.jpg
    17.5 KB · Преглеждания: 0
Re: Dnes.bg и cloacking

А когато рекламата е на уникален потребител (през куки), и бота се брои за такъв, защо рекламодателя да плаща за това "уникално (безмислено) показване"?
Едва ли Гугъл са визирали точно този случай, но иначе сте прави де...

Не може🙂
Отделно не знам какво е против правилата на google, ама в крайна сметка аз сам решавам какво да слагам на сайта си нали? Какво излиза - google имат контрол над всичко?🙂)

Нищо против правилата няма, нормално ако си платя за реклама, да мога да изискам да не се броят показванията на ботовете. Такова нещо се практикува от много години, особено за adv пакети с попъпи и други простотийки.

С Ad Blocker Plus на dnes.bg ми излиза едно голямо сиво поле без нищо кликаемо и единственото, което ми остава е да затворя сайта. Струва ми се че такъв тип реклами са малко автогол за сайта.

Това са т.нар транзишънъл пейджес и по-скоро не се броят за клоукинг (все пак е реклама). За мен по-фрапантен е клоукинга на дневник, при който преди години искаше да си платиш, за да видиш съдържанието, а сега иска регистрация.

Реклама е, но това означава ли, че трябва да се крие?
Вероятно е направено, защото релоада след това е с някой JS...

Защото реално аз мога да направя транзишънъл пейдж, който да се скрива след 3 часа и да... реклама е.
Не знам и не намирам никъде информация как точно е приемливо да се направи.

Реклама е, но това означава ли, че трябва да се крие?
Определено е глупаво да криеш JS страница по юзър-агент, ботът така или иначе не може да я "види".

Не знам и не намирам никъде информация как точно е приемливо да се направи.
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66355 Това е всичкото официално инфо.

Back
Горе