Fatal error: Call to undefined function: mb_strlen() in...

bgkulinar

Меринджей
Версията на PHP e 4.4.9., a в сайта на PHP пише, че функцията работи за версии PHP 4 >= 4.0.6. Дали от хостинга са я забранили или нещо ми убягва?

П.П.Сега зачитам. че "mbstring is a non-default extension. This means it is not enabled by default. You must explicitly enable the module with the configure option."

На споделен хостинг (godaddy) как се включва? Ако им пиша, няма да го направят - гаранция.

Последно редактирано:
Re: Fatal error: Call to undefined function: mb_strlen() in...

в php.ini виж дали е конфигурирано от страна на хостинга
трябва да има --enable-mbstring при Configure Command си мисля аз

edit: в phpInfo() какво изкарва ми беше мисълта

Последно редактирано:

към добавката: може да пробваш с iniset или както там се казва, ако я имат инсталирана но не са я активирали - би трябвало да стане ... говоря наизуст честно казано 🙂

Версията на PHP e 4.4.9., a в сайта на PHP пише, че функцията работи за версии PHP 4 >= 4.0.6. Дали от хостинга са я забранили или нещо ми убягва?

П.П.Сега зачитам. че "mbstring is a non-default extension. This means it is not enabled by default. You must explicitly enable the module with the configure option."

На споделен хостинг (godaddy) как се включва? Ако им пиша, няма да го направят - гаранция.

това им е лошото на татенцата че РНР-5 функциите не работят при тях и суппорт за Източна Европа естествено нема

аз колко им писах защо нямам функции като simplexml_load_string() но така и не ми отговориха

ама пък имат евтини домейни и хостинг та не ми е удобно хептен да ги плюя

strlen(utf8_decode($str));

Има и разни алтернативи, ето например на substr:
Код:
function utf8_substr($str,$from,$len){
	return preg_replace('#^(?:[\x00-\x7F]|[\xC0-\xFF][\x80-\xBF]+){0,'.$from.'}'.
	'((?:[\x00-\x7F]|[\xC0-\xFF][\x80-\xBF]+){0,'.$len.'}).*#s',
	'$1',$str);
}

Къф е тоя хсотинг с ПХП 4!?

Аз видях, че е при годеди, въпросът ми по-скоро беше риторичен, изразяващ недоумение. 😱😀

ps - http://www.phpkode.com/source/p/web2project/web2project-2.0/includes/backcompat_functions.php
Иначе можеш да си ги препишеш от сорса на ПХП... ама е малко писан на Ц. 😀

Последно редактирано:

Back
Горе