Google+ отговорът към Фейсбук

Re: Google+ отговорът към Фейсбук

Аз не знам как давате такива крайни мнения, като не знаете как работи фейсбук ... От повече от година има такива функции, може да си направиш групи приятели, може да си направиш даден албум видим или невидим за дадена група ... така е и със статусите и всичко ...

Можеш да филтрираш постовете ти от кой да се виждат, от приятели или от всички или избрани хора. Но не и да правиш групи от приятели.

Долу като кликнеш на чата - най отгоре има friend list.
В началната страница - цъкаш на friends и там има manage friend list.

Постовете и албумите може да им даваш на кои хора да не/се показват, но море и името на листа ... и това е от повече от година ...

По отношение на Фейсбука съм малко назад - имам профил, ама рядко влизам.

Friend List няма ли малко по-различна концепция?

От друга страна има и Групи.

Така, че тези 3 концепции се препокриват доста и горе долу може да се постигне еднакъв резултат и с трите.

Но мисля, че Кръговете с приятели са леко различни и от другите две концепции - за групите и за списъците с приятели.

Долу като кликнеш на чата - най отгоре има friend list.
В началната страница - цъкаш на friends и там има manage friend list.

Постовете и албумите може да им даваш на кои хора да не/се показват, но море и името на листа ... и това е от повече от година ...

И това въобще няма нищо общо с Кръговете.
Кръговете като гледам са на свъсем друг принцип.

Идеята е същата, но сигурно в Google+ ще се рализира по различен начин, докато във ФБ с всеки пост трябва да си избираш коя от friend list-ите да ти вижда поста.
А и можеш да си филтрираш постовете на стената по списъците ти с приятели и други, така че си е баш същото 🙂 Аз лично много го ползвам 🙂

Е кое е различното? Споделяш различни неща с различни хора? ...

Сигурно че са кръгове 🙂. Аз честно казано не останах много впечатлен.

Може да го направиш и с Групите - защо са ти Списъци с приятелите?

😛😛

Виж какво съм писал по-горе.

Различно е от гледна точка на ползваемост и потребителска нагласа.
На потребителя му е по лесно да има меню със списък с приятели/кръгове:
- Съученици
- Гаджета
- Любовници

и да пише в този в който иска, отколкото всеки път когато пишеш да избираш с кои и колко хора да го споделиш.
В единия случай правиш 2 клика, в другия правиш 10 (примерно)

А пък групите са малко по различна история 🙂
Там концепцията и таргета е различен.

Всъщност са 5 клика и е въпрос на на идея да се направи и без клик (примерно под полето на поста да има input text за въвеждане името/имената на списъците с окито искаш да споделиш) Още повече ФБ предлага споделянето на два списъка. Примерно пост, който да виждат роднини+приятели+съученици примерно, докато за G+ все още не е сигурно каква ще е процедурата, така че да се твърди че е нещо по-добро при положение, че не се знае какво е още, е абсурдно 🙂

Причината да няма покани за Google Plus в България е, че Бойко Борисов още не е прерязал лентата!

😀

@isavkov , ако може и една за мен - lam3r4370 [at] gmail [dot] com

Back
Горе