Google PageRank update 7.11.2012

re: Google PageRank update 7.11.2012

При мен има интересен казус, за myseoblog.org, към основната страница на сайта съм линкнал и имам авторитетни линкове поне според мен има и такива с висок ПР не са много, но все пак са си линкове. Но ПР на основната страница стана от 0 на 1 а вътрешните страници условия за ползване от 0 на 3 няма линкове, а само малко уникален текст от 133 думи на друга вътрешна страницата директории за статии е същото почти няма линкове броят се на едната ръка според мен, а хвана 3, там има дълга уникална статия от 1 235 думи. Също така има и още вътрешни страници, който са хванали ПР 2, мисля че са две и такива с ПР 1 поне аз не мога да намеря логика как и по какви критерии се образува ПР мисля, че само тези от Гоогле знаят и робота дето обикаля да раздава ранга, поне аз не намирам логика с примера по-горе.

1.Страница която е линкната резултат почти никакъв.
2. Страница с малко текст от 133 думи и никакви линкове ПР 3
3. Страница с много текст от 1 235 думи малко линкове Пр 3
Няма логика, проверете си и вътрешните страници, може и при вас да е така 

Последно редактирано:
Re: Google PageRank update 7.11.2012

@oggin - ако си прав за уникалното съдържание+он пейдж+авторство+социални сигнали+тръст+често обновяване и тн, трябваше да забележа съществени резултати на един от проектите, който наистина е качествен. Но, уви, ПР си остана същия, дори и на вътрешните страници, за това по-скоро не съм съгласен, че това определя ПР. Имам чувството, че начина на определяне e различен за всеки ъпдейт и това му е целта, да няма начин да се определи точно, с цел избягване на умишлени манипулации. А и в крайна сметка за какво ти ПР - продажба на линкове? Кой вече се занимава с подобно нещо? 🙂

За: Re: Google PageRank update 7.11.2012

@oggin - ако си прав за уникалното съдържание+он пейдж+авторство+социални сигнали+тръст+често обновяване и тн, трябваше да забележа съществени резултати на един от проектите, който наистина е качествен. Но, уви, ПР си остана същия, дори и на вътрешните страници, за това по-скоро не съм съгласен, че това определя ПР. Имам чувството, че начина на определяне e различен за всеки ъпдейт и това му е целта, да няма начин да се определи точно, с цел избягване на умишлени манипулации. А и в крайна сметка за какво ти ПР - продажба на линкове? Кой вече се занимава с подобно нещо? 🙂

ivok : А забелязал ли си особено позитивни промени в SERP за твоя проект ?

Иначе се сетих за теорията, след като видях промените в PageRank от снощи за форума и за още няколко проекта, към които осигуряваме единствено социални сигнали, но не и линкове след последния PageRank update преди няколко месеца. При някой има драстично повишение на PR, но като цяло всички те са стабилно нагоре.

Още нещо което пропуснах от теорията. В момента в който подаването на социални сигнали спре, съответно пада и PageRank. Не забравяй, че говоря за реален, а не за TBPR

Особено позитивни промени не се наблюдават, въпреки социалните сигнали - г+,туит, фейс, стъмбл, пинт, и тн. Връзки с прес релийзи , гест блогинг и тн, все "бели" тактики, но да не забравяме и, че е ударен от пингвин. Целта ми не е да кача ПР, а да го извадя по основната ключова дума от пингвина.
Учудващо е, че на близо 10-ина сайта, ПР не е мръднал грам, все някъде трябваше да мръдне нещо. Чак такова съвпадение не може да има.
А, че на новите сайтове има бууст на ПР го виждам редовно, но на следващ ПР си го взима.

Някой вижда ли промени днес или всичко премина снощи? Аз видях само частична промяна на БГ сайтове, ЕН нищо не се промени.

FB страниците към съответните сайтове са от 4 на 3, отново въпреки активно публикуване, нови фенове и тн.

Последно редактирано:
За: Google PageRank update 7.11.2012

При мен няма никакви промени, но може би до няколко дни (да се надяваме) ще има. 🙂
Относно теоорията на Oggin, преди няколко месеца в подобна тема казах точно това, което и Огняна сега споменава. Тогава се прие доста скептично, но аз продължавам да твърдя, че е вярна.

При мен има интересен казус, за myseoblog.org, към основната страница на сайта съм линкнал и имам авторитетни линкове поне според мен има и такива с висок ПР не са много, но все пак са си линкове. Но ПР на основната страница стана от 0 на 1 а вътрешните страници условия за ползване от 0 на 3 няма линкове, а само малко уникален текст от 133 думи на друга вътрешна страницата директории за статии е същото почти няма линкове броят се на едната ръка според мен, а хвана 3, там има дълга уникална статия от 1 235 думи. Също така има и още вътрешни страници, който са хванали ПР 2, мисля че са две и такива с ПР 1 поне аз не мога да намеря логика как и по какви критерии се образува ПР мисля, че само тези от Гоогле знаят и робота дето обикаля да раздава ранга, поне аз не намирам логика с примера по-горе.

1.Страница която е линкната резултат почти никакъв.
2. Страница с малко текст от 133 думи и никакви линкове ПР 3
3. Страница с много текст от 1 235 думи малко линкове Пр 3
Няма логика, проверете си и вътрешните страници, може и при вас да е така 

Проверих по-обстойно и това са резултатите.

От 72 публикации в които нямаше грам PR резултатите са следните, главно за вътрешни страници.

11 линка от статии и то нови + два от основно меню които са създадени съвсем на скоро, общо 13 линка с ПР3 в периода от 28.10.2012 до 11.09.2012 кратък период на нови публикации според мен да се оценят с PR, но гоогле не мисли така.

14 линка от стари статии само с PR 2 нито една не е оценена с по-висок ранг, а са по-стари и по-авторитетни, ако може да се каже така.

12 линка с PR 1 + един линк от основно меню, тук логика не мога да намеря.

Но интересното е, че има публикувани статии от самото начало на сайта, които са уникални на 100% грамотно и правилно написани, но копирани от книга най- вероятно, но там гоогле не се лъже да даде PR, значи номера с копирането на уникален текст от книги не минава, как гоогле разбира, това си е мистерия.

Резултата гоогле дал PR на 30 страници от общо 72 страници което ми се вижда доста много за този сайт, който нямаше грам PR, но е факт.

Обще взето, потвърждава се периодичността на ъпдейтите на около 3 месеца, плюс-минус няколко дена. Предишния беше към 3 август. В началото на февруари 2013 може да очакваме следващия.

Трябва да имаме в предвид, че PR, който се показва в момента на ъпдейта, показва състояние от преди около месец - по мои наблюдения, а също и на колеги. Гугъл преднамерено не показва актуалната информация за PR.

Всичко това касае видимия PR (който показват сървърите на Гугъл с цел захранване на туулбара), а за реалния PR, който играе роля за SERP-а, но е недостъпен публично, вероятно се прилагат всички тези неща, за които пише @oggin.

При мен няма никакви промени, но може би до няколко дни (да се надяваме) ще има. 🙂
Относно теоорията на Oggin, преди няколко месеца в подобна тема казах точно това, което и Огняна сега споменава. Тогава се прие доста скептично, но аз продължавам да твърдя, че е вярна.

имаш ли линк към темата, че явно съм я пропуснал ... или тогава не съм мислел така 🙂

Интересното е при мен, че един от сайтовете дето е "смазан" от панди и пингвини се покачи от 3 на 4. По въпросният сайт не е добавяно никакво съдържание от два месеца а в същото време останалите, които се допълват с някакво съдържание не са мръднали...

Интересното е при мен, че един от сайтовете дето е "смазан" от панди и пингвини се покачи от 3 на 4. По въпросният сайт не е добавяно никакво съдържание от два месеца а в същото време останалите, които се допълват с някакво съдържание не са мръднали...

Не забравяй, че пандите и пингвините нямат никакво влияние върху PR.

Re: За: Google PageRank update 7.11.2012

Re: За: Google PageRank update 7.11.2012

Не забравяй, че пандите и пингвините нямат никакво влияние върху PR.
Ако питаш Говорещия с котки, нито една услуга/действие на Гугъл няма нищо общо с другите, ама както виждаме, не винаги е така. Не казвам, че ПР и Панда са свързани, но е добър повод за размисъл.

За: Re: За: Google PageRank update 7.11.2012

За: Re: За: Google PageRank update 7.11.2012

Ако питаш Говорещия с котки, нито една услуга/действие на Гугъл няма нищо общо с другите, ама както виждаме, не винаги е така. Не казвам, че ПР и Панда са свързани, но е добър повод за размисъл.

То напоследък нищо не е сигурно, но по всичките ми досегашни наблюдения - не са свързани. Ако някой докаже обратното - подарявам PR4 линк 😛arty:

Става въпрос за видимия PR. Там наказанията са само ръчни и са във връзка с продажба на линкове.

...А и в крайна сметка за какво ти ПР - продажба на линкове? Кой вече се занимава с подобно нещо? 🙂
Аз 🙂
Eeee, недей така 🙂
Аз лично на САПЕ получавам 2-3 средни Бг заплати само от линкове 🙂
Не си прав 🙂
Какво да ги правя купищата афилейт сайтове, които вече не носят пари по предназначение? 🙂))

По темата за пр.
Вътрешна страница, която е на по-малко от месец я бях шернал в 4 сайта - от типа на форум, в който задаваш въпрос и ти отговарят.
Страницата хвана пр 4, а само това са и входящите външни линкове, основният домейн е с пр 2, а е с много повече входящи.

Що ли имам чувството, че калпавите линкове играят негативно и върху пр-а. Вие какво мислите по този въпрос?

Re: За: Re: Google PageRank update 7.11.2012

Re: За: Re: Google PageRank update 7.11.2012

Аз 🙂
Eeee, недей така 🙂
Аз лично на САПЕ получавам 2-3 средни Бг заплати само от линкове 🙂
Не си прав 🙂
Какво да ги правя купищата афилейт сайтове, които вече не носят пари по предназначение? 🙂))

95% от потребителите тук не притежават 100+ сайта, за да могат да изкарват прилични пари от това. 🙂

За: Re: За: Re: Google PageRank update 7.11.2012

За: Re: За: Re: Google PageRank update 7.11.2012

95% от потребителите тук не притежават 100+ сайта, за да могат да изкарват прилични пари от това. 🙂

Количеството няма значение 🙂
Понякога с един сайт може да се печели достатъчно.
Казвам го от свой опит.
Преди да продам 1 сайт, печелех само от него по около 400-500$ на месец от САПЕ и общо ми беше донесъл около 15к$ приход от там.
Но това е извън темата
Сори за офтопика

А по темата, днес чекнах сайтовете пак, по още 10-на има промяна, къде -1, къде +1, общо взето процесът все още върви.

Имам един въпрос, ако позволите - Има ли инструмент с който да видя назад във времето каква е била статистиката на сайта и по конкретно PR?

Намерих нещо, то то е само за последните десет актуализации.
push2check . com

Back
Горе