Referer от сайт без линк към мен

scoobydoo

Know you can!
Здравейте.
Взех да следя referer-а на един сайт и виждам посещения от сайтове, които нямат нито линк към мене нито нищо. Как може да се получи стойност на referer-а да е URL, който няма реално връзка към нас?

Re: Referer от сайт без линк към мен

Това в Tyxo ли го гледаш? И аз имам referer-и, които нямам как да ги имам. Ако го гледаш в tyxo е хак, която цел е да влезнеш да видиш сайта от, който е рефера. Някъде по сайтовете даже имаше урок как се прави.

За: Referer от сайт без линк към мен

А освен хак, дали е възможно да чупят линковете или да ги крият по друг начин?
Нещо като каталозите на Старт? Макар да има каталози с линкове от там, и да се регистрират посещения, практически няма нито един линк към сайт. И за това когато посетиш въпросен сайт да не може да видиш линкове към твой сайт.
А възможно ли е да има затворена секция за външни хора, която не се индексира от Гугъл и няма как да разбереш за нея?

А възможно ли е да има затворена секция за външни хора, която не се индексира от Гугъл и няма как да разбереш за нея?

Точно днес ме потърсиха за линк от подобна страница на мой сайт с опасения, че съдържа "лошо съдържание", но се разбрахме де.

Tyxo, Google Analytics и подобни софтуери за статистика много лесно се манипулират в това отношение. Достатъчно е да си сложат някъде един Frame и започват да отчитат. Този проблем е решен още от самото начало в referringlinks.com - мой студентски проект, който още работи безупречно на автопилот вече няколко години. Може да го използваш, за да видиш реалните си препращащи сайтове. Почти невъзможен е за манипулиране 🙂

С PHP го вземам рифъръра. Значи фалшиви са, така ли? Това с каква цел се прави? Като го видя да посетя сайта ли? Не ми звучи много ползотворно 🙂. Могат ли да се разграничат фалшивите от истинските?

Това с каква цел се прави? Като го видя да посетя сайта ли?
Вероятно това е една от причините, дори навремето Бинг го практикуваха.

Добре, а как ще ми обясните следната ситуация - ежедневно Тухо ми отчита между 10 и 20 (понякога и повече) посещения от един сат с ІТ насоченост. Стана ми интересно и отидох да го видя. Авторът на сайта според мен е твърде интелигентен и грамотен в ІТ насока, за да се занимава с пуберски номера, дори не използва Тухо, в кода на сайта няма фреймове, съмнителен за мен Джава скрипт или линк към моя сайт. И въпреки това броячът показва тези посещения от около 2 месеца. В същото време други броячи, които ползвам, включително един, базиран на моя сървър, не отчитат нито една връзка от въпросния сайт.

Шах на пешката!

Мхм. Общо взето разбрах причините. Явно с идеята за линк в някакви статистики и за директен трафик също. Също както казва Странникът може и да има посещения от някаква лична страница, която е различна когато се логне админа примерно и за това да не виждаме линкове ние като отидем.

А дали има някакъв начин да се разграничи този спам освен филтрации по домейни, които открих в нета?

Ако аз посетя сайта ти под конзола на Linux с:

Код:
 curl --referer http://www.nasa.gov/diabolic tvoiasait.com

значи ли, че NASA те линкват? Разгледай малко основните мрежови инструменти на unix/linux , малко основи на Perl и Python и няма да си шах с пешката никъде.

Ако аз посетя сайта ти под конзола на Linux с:

Код:
 curl --referer http://www.nasa.gov/diabolic tvoiasait.com

значи ли, че NASA те линкват? Разгледай малко основните мрежови инструменти на unix/linux , малко основи на Perl и Python и няма да си шах с пешката никъде.
За съжаление не познавам Линукс, а Perl и Python са ми известни само като имена. На мен ми е ясно, че човекът не ме е линквал, защото дори не подозира за моето съществуване. Чудя се как манипулират брояча и защо, като не виждам далавера за някой да ми трупа посещения на мен.

Решението на този проблем при инструментите за статистика, които са на база JavaScript, е вместо document.domain да се базират на top.document.domain. Така се изрязват манипулациите чрез Frame. Но няма кой да им го обясни на Google и на Tyxo, че да се сетят да го направят.

Замисли се, дали профила ти в Tyxo е публичен и дали този профил се индексира от Google и тогава сам ще си отговориш на въпроса.

Публични са ми само посещенията по дни като брой. Не могат да спечелят линкове от това, защото не се виждат - референции, ключови думи, соц. мрежи и всичко останало е заключено.

Back
Горе