SEO конференция III - 27 май

Re: SEO конференция III - 27 май

Не си прав, не бъркам. Тая конференция е на принципа на обучението. Плати си за да научиш някакви неща. Хайде обясни ми какво ще говорите там за адвансед оптимизаторите?

Ако ти го обясни тук, за какво да идваш 🙂 - това в кръга на шегата.

Прочетете пак това мнение, чак сега го дописах. Kalin4y, да, винаги има какво да научиш, но въпроса е когато знаеш 1000, дали хиляда и първото ще ти е особено полезно. Да разбирам ли че ти така мислиш?

Между другото, защо тази година няма да си от лекторите? За мен бе приятно да те слушам миналата година.

И вместо да спорим на кой му е полезна, на кой не....... кой какво защитава и кой не, имам следното предложение! Тъй като голяма част от присъстващите четат този форум, предприемача, фейсбук групата "СЕО и Маркетинг", може да се направи една анкета и всеки да предложи онази тема, която би искал да чуе....... първите 5 се поставят на гласуване........избират се 3 и се вкарват в програмата.......

Звучи малко романтично......... но според мен ще е логичен завършек.......... и пак казвам само предложение...........

сърдечни поздрави.......

Някой желаещ да води лекция "как да оспамим мрежата с нискокачествено съдържание" :-D дори там няма какво толкова да се каже освен да се обясни елементарно принципа на спинирине, синонимизиране и публикуване в сателитките. Но все пак нялой може да демонстрира 1,2 тула за автоматизация.

Еди, има неща, които не трябва да се изговарят публично въпреки, че всеки ги ползва :- ) Нещо като публичните тайни.
Несъмнено има неща, които и да си 100% убеден, че ги знаеш - винаги може да те изненадат с нещо. Примерно мен ще ме e яд много, че няма да мога да слушам Иво за микроформатите, защото те пряко влият върху ЦТР и потребителското усещане. Това си е строго профилирано и има трики неща, за които не би се сетил. Ама той после ще повтори презентацията по на бира 😀
Адаша ще говори за линкове от мрежа от сайтове - човек може много добра стратегия да си изработи само от тази лекция.

Не мисли, че всичко е за новаците. Човек трябва постоянно да се учи и има една много добра поговорка "Не питай старило, а патило". Вярвам, че всички колеги ще има какво да кажат и най-вече полезно - било то за тепърва навлизащите или за адвансд оптимизаторите, както ги наричаш ти 🙂

П.П. е как няма да говоря, аз съм като мерудия на всяка манджа - първата презентация ще e от мен 😛

И вместо да спорим на кой му е полезна, на кой не....... кой какво защитава и кой не, имам следното предложение! Тъй като голяма част от присъстващите четат този форум, предприемача, фейсбук групата "СЕО и Маркетинг", може да се направи една анкета и всеки да предложи онази тема, която би искал да чуе....... първите 5 се поставят на гласуване........избират се 3 и се вкарват в програмата.......

Звучи малко романтично......... но според мен ще е логичен завършек.......... и пак казвам само предложение...........

сърдечни поздрави.......
Не става така 🙁
Трябва първо да дойде някой, който иска да говори по определена тема или теми. След това този някой и темите да се мултиплицират до неузнаваемост. Да има огромен брой теми и да се каже: пичове изберете коя искате? 🙂
Е да, ама като няма мултипликация и се избере тема, като няма кой да говори по нея... голяма работа, че е избрана и хората са гласували. Най-много да нарастне вероятността да се разочароват 🙂

Ивчо, съгласен съм с теб........ но трябва да има насока, от това какво очакват да чуят хората, а не какво определен човек иска да каже. Хареса ми коментара и на Огнян (какви са тенденциите в световен мащаб да се коментират и тях.......)..... не съм съгласен с тезата - Калинчу е свободен (той говори за ОРМ, дай да говори за ОРМ)(просто като пример, Калинчу не ми се сърди ) според мен трябва да има насока, първо за лекциите и на база тези лекции....да се търсят лектори..........(мое мнение)

Eidt: и не съм съгласен с това че няма какво да се научи...... учим се докато сме живи......... онзи ден на Zero Marketing Огнян даде един много хубав пример с Local SEO

Последно редактирано:

Пенев, ти май не следиш мисълта 🙂 Още преди година и кусур разправях на теб и още няколко човека, че чистото SEO като SEO умира. Днес сме свидетели как има супер много странични фактори - социални мрежи, микроблогинг и др., които пряко влияят върху позиционирането в SERP-a. Несъмнено може да извадиш линкове от тези социални мрежи и прочие, за да ти помогнат. Защо тогава не ги представиш пред хората и не представиш опита си ?

Аз в никакъв случай няма да говоря за отдалечени теми...винаги съм се опитвал да пречупя лекциите през призмата на общата тема на конференцията. Миналата година смея да твърдя, че се получи добра комбинация от SEO и Usability. Тази ще говоря за онлайн репутация, но пречупена отново през SEO гледна точка. Това все пак ни е отправната точка и крайната цел, нали ?
Не слагайте каруцата преди коня, преди да сте сигурни за какво именно ще говори на конференцията. Защото само да не Ви хване яд, че не сте я посетили после 🙂

П.С. Та идеята ми е че не съм казал че правите SEO конференцията за да си намерите клиенти, а че я правите за начинаещите потребители, но това отблъсква напредналите оптимизатори. Което принципно е нормално, защото начинаещите са масата и за себе си сте си прави 😉

Еди, не искам да влизам в спор с теб, но :

1. колко от "напредналите оптимизатори" отидоха да чуят Ранд Фишкин ?
2. на колко от големите конференции в света се е говорило за black hat SEO ?
3. колко от "напредналите оптимизатори" например могат да направят свестен профил в Google Places и какви са им резултатите ? (виждал съм твърде плачевни неща сътворени от колеги от форума)

Иначе казано ... опитваме се да задоволим интереса на хората, които ще дойдат и които идват всяка година. Те искат да слушат local search, mobile search, ORM, social search и сме направили каквото може за да им го осигурим. За съжаление нищо засега не можем да направим за лектор за video SEO, но кой знае.

Убеден съм, че има някаква част хора, които ще се заинтересуват от BH SEO, но не вярвам те да напълнят залата, а и не знам кой след това ще поеме отговорността, ако веднага се пробват и съсипят сайта на фирмата си.

Аз - НЕ, а ти, Еди ?

Тони, няма как да направиш събитие с избрани от хората теми, при тази цена и в тази държава 🙂
Просто е. И феновете на Левски и ЦСКА искат Ван Нистелрой и Роналдо да играят при тях, ама за 3 лева билет се радват и на Дембелев и Спас Делев 🙂

А ако билетчето за мача стане 60 лева, то няма да има публика на стадиона и собствениците на отборите ще са се вътрили с тези суперзвезди.

И в крайна сметка, за пазар на който оперират 20-30 човека, които разбират (примерна бройка, нямам идея колко са), едва ли трябва да идва някой мега гуру да обяснява как да избуташ сайта си нагоре. Щото ти така или иначе се състезаваш с тези 20-30 човека 🙂

Учудвам се че не ме нахейтихте достатъчно в предния пост, така че ви давам още една възможност в тоя 😀

Еди, има неща, които не трябва да се изговарят публично въпреки, че всеки ги ползва

Да, но хората се интересуват от тях. Предлагам да излезеш на конференцията най-накрая и да кажеш: "Съжалявам драги посетители, за тези неща не е редно да се говори въпреки че сте си платили".

Огняне, кажи ми какво може да загуби някой от тоя виртуален "апокалипсис" който обрисува ако тоя някой накупи линкове или ако създаде десет сайта само с цел да линква външни сайтове от тях или си създаде един сателит и си линква всяка статия на основния сайт от там 🙂 Еми това е gray hat seo от моите скромни познания. Ако бъркам - казвай.

100 пъти чета някакви параноични мнения от потребители на тоя форум (и то с претенции че разбират) четящи остаряло инфо от преди няколко години по white hat блоговете за това че ако направиш горното можеш да изгориш или да си навредиш на сайта който линкват тия сайтове. Еми аз имам дори линкове пуснати от секс сайтове - хайде, кажи ми: навредиха ли ми на класирането?

В края на краищата тия хора вие ги учите по тия конференции. След това ако напиша нещо противоречащо на тяхната "параноя" тук, те си изпочупват краката кой ще ми цъкне не червената точка да ми дадат отрицателна репутация което искрено ме забавлява защото аз си оставам добре класиран, а те - удовлетворени "че са ме наказали" защото съм на различно от тяхното мнение.

И който не е разбрал ето уточнение: Не говоря за най-черното от черното, а за сиво сео - така че да не заблуждаваме потребителите, няма нищо страшно в тия дейности освен може би че ще се засили конкуренцията и в България, както и по света 😉

Черното сео малко "поизбеля" щом от гоогле не наказват вече за някои от тия дейности. Доста от това което беше "черно" допреди 2-3 години вече се практикува масово.

Хайде сега, гласувайте 😉

Последно редактирано:

В края на краищата тия хора вие ги учите по тия конференции.

Точно. Ти от твоята гледна точка на адвансед юзър гледаш нещата, а колко човека в залите ще имат и 10% от знанията ти примерно 😉

Нека първо се научат на основните неща.

еди, калин каракехайов ще говори точно за това. и за мен това не е сиво seo. за купуването на линкове ... знаеш официалното становище на google 😉 не съм аз човекът, който ще каже пред 400+ посетители да нарушават правилата, може да ме разберат погрешно 😉

Аз вече съм го правил. 😉

Според мен Еди иска да организира първата в БГ блек хет конференция и тук само сондира за идеи. ;D

Ся, уважаш ли ме?
Ела, не се прави 😉

Ще измислим нещо, то толкова пиене не мога да изпия за една вечер, ще трябва да остана за повече 🙂

Има решение и за напредналите:
Отделя се една зала за 15-20 души и вътре се влиза само след представяне на доказателства че човека е доказан оптимизатор от горно ниво 😎
За доказателства може да минават баланс от адсенс или от афилиейт програма, или топ 3 позиция от ниша с конкуренция от над 10 000 000 резултата, или нещо друго 🙂

програма за лекциите:
1. какво си струва да оптимизираме и какво не?
2. къде са парите и как да ги вземем?
3. как да печелим повече за по-малко отделено време?
4. как и къде да харчим спечелените пари?
5. как да преживеем психически пенсионирането на 45 и други подобни 😀

програма за лекциите:
1. какво си струва да оптимизираме и какво не?
2. къде са парите и как да ги вземем?
3. как да печелим повече за по-малко отделено време?
4. как и къде да харчим спечелените пари?
5. как да преживеем психически пенсионирането на 45 и други подобни 😀

Честно казано аз имах амбицията да работя върху подобна тема (Марто и Огнян не го знаят дори), но... се появиха много но-та:
1. Мога да кажа какво да се оптимизира и какво не на база моя опит. Той обаче е ограничен до 2-3 индустрии (тука по-известни като ниши). Следователно нямам достатъчно мащабен поглед, за да мога да говоря за всички ниши. Едва ли някой има такъв поглед. Дори Огнян 🙁
2. Пак като 1 - едва ли има някой с ултра всеобхватен поглед върху всички ниши 🙁
3. Принципите на икономическите теории като цяло оборват този модел. Като цяло моделът за повече е свързан с мащаб. Едва тогава може да се говори за по-голяма ефективност. На парче... трябва гърч.
4. Офлайн
5. Никой дето го човърка отвътре не се пенсионира на 45, 55, 65 или въобще не се пенсионира. Или като цяло, тези дето успяват и ги човърка отвътре да вървят напред... не се пенсионират. 🙂

My 50 cents 🙂

Не-не
има един лектор в България.
Място за двама няма 🙂

Хората с право са си казали - "Гузен негонен бяга" 🙂
Интересно що ли не участваш на тия конференции? 🙂
т.е. участваш, ама като слушател 🙂
Другите, ако ги е страх да те попитат, на мен ми дреме на СЕО-то общо взето 🙂
Казал съм ти 100 пъти - "подминавай моите постове и ще живееш много по-дълго".
Ама то явно от прифилирането ти идва да си на всяка манджа меродия.

Не се взимай толкова на сериозно 🙂
Не си само ти лектор, я виж още колко има, че и утвърдени, по няколко пъти участват.
А ти си още начинаещ, по техните мерки.
Айде със здраве.
И по-малко да се плюнчиш пред компа, докато ме споменаваш с добро 🙂

Прикачени файлове

• capture_1.jpg
    capture_1.jpg
    23.5 KB · Преглеждания: 0

Хайде сега, гласувайте 😉

Учудващо, само една червена точка, давайте още де 🙂

Според мен Еди иска да организира първата в БГ блек хет конференция и тук само сондира за идеи. ;D

За теб поне знам че си пробвал (полу)черно чат-пат, но бъркаш, аз не искам да организирам нищо, вие сте по организациите.

Въпроса е какво за мен е черно и какво за вас. За мен и за Огнян със сигурност блек-хет са две напълно различни неща. Той си представя най-черните четоди, а те все пак са наистина опасни и аз определено не говоря за тях.

Поредния анонимник с червените точки ми казва че хейтя. Аз не хейтя, не съм някакъв тийнейджър на 18-19 години и не сме в предприемача. Просто според мен хората искат да чуят и за тези неща, тоест: Как да се класирам (или поне да се опитам да се класирам) във висококонкурентна ниша.

Ако се учат само на бяло сео те нямат никакъв шанс никога да го постигнат. А вие се опитвате да ги убедите в обратното...

Аз не мисля че Огнян не вярва че хората искат да чуят подробности и да се научат да се класират във висококонкурентните ниши, вече друг е въпроса че
не е той човекът, който ще го каже това пред 400+ посетители

Така че, по-скоро въпроса който трябва да си зададете е: Дали няма да им е досадно на хората да дойдат на вашето събитие и да не чуят най-важното, а да чуят само вечното бла-бла-бла за белите методи?

... то бива да си консерватвен, то бива, ама чак пък толкова... Огнян дори ми се разсърди и вчера не ми вдигна телефона 😕

Последно редактирано:

Back
Горе