SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Superhosting и Google bot

Re: Superhosting и Google bot

Значи все пак смяташ, че трафика влияе на периодичността на crawling?:) Другите колеги какво мислят по въпроса?

Аз не вярвам да има някакво влиание... все още... но за в бъдеще... знае ли човек, има толкова много теории, че Google ще се превърне в нещо като социална мрежа (гледайки експериментални сърчове), ама само те си знаят :)

На мен ми направи впечатление следното: вчера пуснах нова статия към блога си след 5 седмична почивка (не бях писал нито една нова статия през този период). Бях запомнил, че ботовете на Google ми индексират новия контент около 12-24 ч след публикуването му. Вчера обаче, след не повече от час, вече можех да си намеря новата статия по заглавието й?! Странно. А се бях заредил с търпение, тъй като предполагах, че с едвам прохождащ блог и над едномесечно отсъствие ще има да си почакам някое ботче да ме посети, но не би...
Според вас каква е причината?;D

На мен ми направи впечатление следното: вчера пуснах нова статия към блога си след 5 седмична почивка (не бях писал нито една нова статия през този период). Бях запомнил, че ботовете на Google ми индексират новия контент около 12-24 ч след публикуването му. Вчера обаче, след не повече от час, вече можех да си намеря новата статия по заглавието й?! Странно. А се бях заредил с търпение, тъй като предполагах, че с едвам прохождащ блог и над едномесечно отсъствие ще има да си почакам някое ботче да ме посети, но не би...
Според вас каква е причината?;D
сложи си блога на собствен домейн и хост и пробвай пак ...
в безплатните блог платформи има тагова които не са само за твоя блог и бота нон стоп седи там ...

сложи си блога на собствен домейн и хост и пробвай пак ...
в безплатните блог платформи има тагова които не са само за твоя блог и бота нон стоп седи там ...
Да, уместно предположение, но защо преди "нон-стоп седящият бот" трябваше да го чакам доста повече време, при положение, че пишех по статия на ден?!?

Да, уместно предположение, но защо преди "нон-стоп седящият бот" трябваше да го чакам доста повече време, при положение, че пишех по статия на ден?!?
зависи как си тагнал статиите според мен.
По принцип на blogger и Wp статиите повечето пъти се появяват в индекса до не повече от 30 минути, а ако си имаш собствен блог в които пишеш често пак доста бързо се индексират, особено ако имаш mybloglog, technorati, сайтмап и други подобни ....

...а ако си имаш собствен блог в които пишеш често пак доста бързо се индексират, особено ако имаш mybloglog, technorati, сайтмап и други подобни ....
Последните три нямат особено отношение, пингът е важен при блоговете. :cool:

Последните три нямат особено отношение, пингът е важен при блоговете. :cool:
Тъй като си признавам, че не съм запонат с доста от понятията в SEO областта, реших да разцъкам Уикито да видя какво ще излезе за блог пинга.

Цитирам:
In blogging, ping is an XML-RPC-based push mechanism by which a weblog notifies a server that its content has been updated. An XML-RPC signal is sent to one or more "ping servers," which can then generate a list of blogs that have new material. Many blog authoring tools automatically ping one or more servers each time the blogger creates a new post or updates an old one.

Пламка, а би ли навлязъл в малко подробности относно този XML-RPC "бутащ механизъм". Това някакъв блог скрипт ли е или...?

Горе